05 / 05 / 2024

Tapu şerhi 2015 harcı

Tapu şerhi 2015 harcı

Tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Konulması istenen şerh için bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. İşte tapu şerhi harcı 2015..

Tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir?

Tapu siciline konulan 31/B şerhi, bir taşınmaz hakkında verilen bir karardır. Bu karar neticesinde bazı kısıtlamalar devreye girer. Peki tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir, hangi durumlarda devreye girer ve sonuçları nelerdir? İşte 31/B şerhi ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar? İşte 2022 tapu şerhi ücreti!

Tapuya şerh koymak, gayrimenkul sahibinin mal üzerindeki haklarını kısıtlama amacıyla yapılan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Tapuya konulan şerh tapu siciline işleniyor. Peki, Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar oldu! 2022 tapu şerhi ücreti...

Kira şerhi tapu harcı 2022!

Gayrimenkul kira anlaşmalarında imzalanan kira sözleşmesi, tapuya tescil edilebiliyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2022 ne kadar?

İhraç edilen kişilerin tapu kayıtlarına riskli şerhi konulduğu iddiası TBMM'de!

KHK ile ihraç olan kişilerin tapu kayıtlarına riskli şerhi konulduğu iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018!

Ev ve işyeri kiralamalarında tarafların imzalamış olduğu kira sözleşmesi tapuya şerh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018..

Tapu şerhi harcı 2017!

Tapuda genellikle gayrimenkul sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için şerh konulabiliyor. Peki, tapu şerhi harcı 2017 ne kadar?

Kira şerhi tapu harcı 2017!

Ev ve işyeri kiralamak isteyenler ile mal sahipleri arasında yapılan kira sözleşmesi, resmi belge niteliğinde olup tapuya tescil edilebiliyor. İşte kira şerhi tapu harcı 2017..

Tapu şerhi harcı 2017!

Tapu şerhi, gayrimenkul tapusu üzerinde gayrimenkul sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için konulabiliyor. İşte tapu şerhi harcı 2017..

Tapu şerhi harcı 2016!

Gayrimenkul sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Tapuya konulan şerhler için ödenecek harç, şerhin türüne göre değişkenlik gösteriyor. İşte tapu şerhi harcı 2016..

Yeni ev sahipleri 2015'te 9.5 milyar TL tapu harcı ödedi!

2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konutun satıldığı Türkiye'de yeni ev sahipleri, tapu harçları için kesenin ağzını açarak 9 milyar 577 milyon 653 bin lira ödedi.

Kira şerhi tapu harcı 2016!

Kiracı ile mal sahibi arasında yapılan kira sözleşmesi, tapuya şerh edilebiliyor. Tapuya kira şerhinin işlenmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2016 ne kadar?

Arsa tapusuna şerh koyulur mu?

Tapu şerhi, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapu kütüğünde konulabiliyor. Peki, arsa tapusuna şerh koyulur mu? Şerh nasıl koyulur?

Emlak tapu harcı oranı 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemin tamamlanabilmesi için de emlak tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak tapu harcı oranı 2015 nedir? Nasıl hesaplanır?

Tapu şerhi 2015 harcı Haberi

Tapu şerhi 2015 harcı

Tapu şerhi harcı 2015!

Tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Konulması istenen şerh için bazı masrafların ödenmesi gerekiyor.


Tapuya konulan şerhler için ödenecek harç, şerhin türüne göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin tapuya kira şerhi koymak istediğinizi düşünelim. Bu durumda temin edilmesi gereken belgeler ve ödenmesi gereken harç bedeli nedir?


Gerekli belgeler;

- Kiralanan yerin tapu senedi  

- Kira sözleşmesi

- Taraf/Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı,

- İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.

- Kiracı ya da kiralayan taraflardan herhangi biri şirket ise şirket evrakları (Şirkete ait tapuda işlem yapmak için alınan yetki belgesi aslı, imza sirkülerinin aslı, vergi levhası fotokopisi)


Kira şerhi tapu harcı 2015..

Adi veya hasılat kira mukavelelerinin tapu siciline şerhinde mukavele müddetine göre hesaplanacak kira...