02 / 05 / 2024

tapu şerhi zamanaşımı süresi

tapu şerhi zamanaşımı süresi

Tapu üzerinde mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Şerh şahsi hakkın sona ermesi veya şerh süresinin dolmuş olması halinde ortadan kalkıyor. Peki, tapu şerhi süresi ne kadar?

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapıyor! Mülakat yok! Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapacağını açıkladı. Ön lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği alımlarda başvuru tarihi ve gerekli evraklar belli oldu. Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın.

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü acil olarak duyurdu! 202 personel alımı yapılacak! İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Boş olan kadrolara personel alımı yapılacak. Tapu ve Kadastro, Lisans ve Ön Lisans mezunu 202 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü arazi tapusu olanları uyardı! Tapunuz elinizden gitmesin!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, arazi tapusu olan kişileri uyardı. İşte arazi tapusuna sahip olanları ilgilendiren detaylar!

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tek tek açıkladı!

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Merak edilen o soruya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yanıt verdi. İşte detaylar...

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri çalışma gün ve saatleri nasıl? İşte 2023 Tapu Müdürlükleri güncel çalışma saatleri

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, 2023 yılı için çalışma gün ve saatleri oldukça merak edilip araştırılmaktadır.

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur? Hisseli tapu müstakile çevrilir mi?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu yüzden hisseli tapu sahipleri birtakım sorulara yanıt arıyor. İşte onlar!

Tapu ve Kadastro personel alımı için tarih belli oldu! Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün 2022 personel alımı için tarih resmen belli oldu. Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı... Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tam 25 şehirde personel alacak! En az 10 bin TL maaşlı iş fırsatını sakın kaçırmayın!  

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tam 25 şehirde personel alacağını açıkladı. En az 10 bin TL maaşlı iş fırsatını sakın kaçırmayın...

tapu şerhi zamanaşımı süresi Haberi

tapu şerhi zamanaşımı süresi

Tapu şerhi süresi ne kadar?

Tapu üzerinde mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Bu şerhler 3 ayrı gruba ayrılıyor: Şahsi hakların şerhi, Malikin tasarruf yetkisinin sınırlanmasına ilişkin şerh, Geçici tescilin şerhi.


Şahsi haklar, genellikle taraflar arasındaki bir borç ilişkisinden doğan haklar olup hak sahibi tarafından ancak borçluya karşı ileri sürebiliyor. Şerh edilebilecek haklar şu şekilde sıralanıyor:


- Sözleşmeden doğan şufa(önalım), iştira(alım), vefa(geri alım), rehinli alacaklının serbest dereceden yararlanma hakkı,

- Adi kira, hasılat kirası ve bağışlayana rücu(geri dönme) şartı,

- Kat irtifakı kurulması vaadi ile gayrimenkul satış vaadi.


Bir şahsi hakkın tapuya şerh edilebilmesi için tarafların o hakkın şerh edilmesi hususunda anlaşmaları gerekiyor. 


Şerh malik veya temsilcisi tarafından yazılı bir şerh istemi üzerine yapılabiliyor.


Tapu şerhi, şahsi hakkın sona ermesi veya...