06 / 05 / 2024

tapu sicilinde sayfa

tapu sicilinde sayfa

Tapu kütüğünde her sayfa numaralandırılıyor. Bu numaralama neye göre belirleniyor? Ne işe yarıyor? Tapuda sayfa no nedir? Sorunuzun yanıtı ve tapu sayfaları ile ilgili detaylar haberimizde...

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Bunlara dikkat etmezseniz elinizdeki her şey gidebilir!

Hisseli tapu, aynı gayrimenkul üzerinde birden çok kişinin belirli oranlarda mülkiyet haklarına sahip olduğu bir tapudur. Tapu sicilinde, her hissedarın bu gayrimenkulde ne kadarlık bir paya sahip olduğu kayıtlıdır. Bu tapuda bazı dikkat edilmesi gereken noktalar ve alınması gereken önlemler vardır.

Tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tevhit, ; tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı, birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın birleştirilerek tek bir parsel halini alması işlemi olarak biliniyor. Peki, tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Miras intikali yapılmazsa ne olur? Miras intikali süresi var mı?

Miras, kişinin ölümü ile birlikte mirasçılara geçen özel hukuk ilişkilerinin tümünü ifade ediyor. Eğer tapu sicilinde kayıtlı olan bir taşınmazın sahibi ölürse mirasın, mirasçılara intikaline miras intikali deniyor. Peki, Miras intikali yapılmazsa ne olur?

Tapu tevhit harcı 2021!

Tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirinin yanında yer alan birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alma işlemi olan tapu tevhit işlemlerinde 2021 yılında ne kadar harç ödenecek? İşte tapu tevhit harcı 2021...

Tapu tevhit harcı 2020!

Tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirinin yanında bulunan birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alma işlemi olan tapu tevhit işlemlerinde 2020 yılında ne kadar harç ödenecek? İşte Tapu tevhit harcı 2020...

Tapu Genel Müdürlüğü, Değerli Konut Vergisi sorgulama sayfası açtı!

Konutlarının değeri 5 milyon TL olan vatandaşlar, belirli oranlarda vergi ödeyecek. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, internet sitesinde vatandaşların konutlarının değerlerini öğrenebilecekleri yeni bir sayfa açtı. 

Şirketlerin tapu işlemlerinde büyük kolaylık!

Tapu işlemlerinde artık ticaret sicilinde kayıtlı şirketlerden, yetki belgesi ve imza sirküsü talep edilmeyecek, belge elektronik olarak alınacak. ..

Tapu tevhit harcı 2019!

Tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alma işlemi olan tapu tevhit işlemi için 2019'da ne kadar harç ödenmesi gerekecek?

Kadastro Haritaları ve Tapu Sicili Yönetmeliği'nde değişiklik!

Kadastro Haritalarının Yeniden Düzenlenmesi ve Tapu Sicilinde Gerekli Düzeltmelerin Yapılmasında Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik kapsamında değişiklik yapıldı..

Tapu birleştirme harcı 2017!

Tapu birleştirme işlemi olan tevhit işlemi; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alması işlemi olarak tanımlanıyor.

Tapu birleştirme harcı 2016!

Tapu tevhit işlemi; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alması için yapılıyor. Peki, tapu birleştirme harcı 2016 ne kadar?

Tapu cins değişikliği evrakları nelerdir?

Arsa ve araziler üzerine yeni inşa edilen yapılar ile yıkılan yapılar nedeniyle tapu sicilinde cins değişikliği işlemleri mal sahibi tarafından yapılabiliyor. Peki, tapu cins değişikliği evrakları nelerdir?

Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi!

Tapu sicilinde yapılan isim yanlışlıkları, ilgilisinin açacağı bir dava ile düzeltilebiliyor. Peki, dava hangi mahkemede açılır? Dava nasıl açılır? İşte tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi örneği..

tapu sicilinde sayfa Haberi

tapu sicilinde sayfa

Tapuda sayfa no nedir?

Tapu kütüğü üzerinde yapılan işlemlerin sırasının karışmaması amacı ile tapuda numaralandırma yapılıyor. Numaralandırma işlemi, tapu kütüğüne işlenen gayrimenkulün parsel bilgileri girildikten sonra yada Tapu Kütüğü yazdırılmadan önce yapılıyor.


Tapuda cilt ve sayfa numaralandırma işlemi bütün parsel kayıtlarına uygulanıyor. Tapu kütüğü sayfa numaralandırma işlemi büyük ve küçük tapu Kütüğünü kapsıyor.


Tapu kütüğü sayfa no verilirken; eski cilt no ve eski sayfa nolarını yeni cilt no ve yeni sayfa no olarak belirlenebiliyor ve yeni sayfa numarası da verilebiliyor. Böylece "Tapuda sayfa no nedir?" sorumuzun yanıtını verdikten sonra, numaralandırmanın nasıl yapıldığı hususuna değinelim.


Tapuda sayfa no..

- Tapu Kütüğü Numaralandırma sisteminde; sistem cilt numarasını otomatik hesaplayıp veriyor.

- Kamu Orta Malı olan Parsellere (Mera, Yaylak, Kışlak, Otlak, Harman, Panayır vb.) Cilt ve Sayfa Numarası...