04 / 05 / 2024

tapu sicilinde yanlış yazılan kimlik bilgileri

tapu sicilinde yanlış yazılan kimlik bilgileri

Tapu sicilinde yapılan isim yanlışlıkları, ilgilisinin açacağı bir dava ile düzeltilebiliyor. Peki, tapuda isim tashihi yapacak kimseler nereye başvurmalıdır? Tapu sicilindeki isim yanlışlığı nasıl düzeltilir?

Tapu işlemlerinde verilen vekaletler risk taşıyor! Buna dikkat etmeyen yandı! Çoğu vekalet yanlış...

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerin doğru yapılmaması sonrasında büyük sorunlara neden oluyor. Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vekalet verme ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun yapmış olduğu incelemelere göre, milyonlarca tapu sahibi tarafından yanlışlıkla fazladan vergi ödendiği ortaya çıktı. Fazla olarak  ödenen bu vergilerin geri ödenmesi için 5 senelik bir süre sınırı bulunuyor.

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Bunlara dikkat etmezseniz elinizdeki her şey gidebilir!

Hisseli tapu, aynı gayrimenkul üzerinde birden çok kişinin belirli oranlarda mülkiyet haklarına sahip olduğu bir tapudur. Tapu sicilinde, her hissedarın bu gayrimenkulde ne kadarlık bir paya sahip olduğu kayıtlıdır. Bu tapuda bazı dikkat edilmesi gereken noktalar ve alınması gereken önlemler vardır.

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Tapu kaydına yanlış yazılan kimlik bilgileri ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Eğer bir kişinin nüfusta kaydı yok ise o kişinin mirasçıları veya tapu maliki, sahibi olduklarını öne sürdükleri bir gayrimenkul için ne yapabilir?

Tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tevhit, ; tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı, birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın birleştirilerek tek bir parsel halini alması işlemi olarak biliniyor. Peki, tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Miras intikali yapılmazsa ne olur? Miras intikali süresi var mı?

Miras, kişinin ölümü ile birlikte mirasçılara geçen özel hukuk ilişkilerinin tümünü ifade ediyor. Eğer tapu sicilinde kayıtlı olan bir taşınmazın sahibi ölürse mirasın, mirasçılara intikaline miras intikali deniyor. Peki, Miras intikali yapılmazsa ne olur?

Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi? Tapu harcına fazla ödenen para kaç yıl içinde alınır?

Tapu harcı ödemesi yapılırken kimi zaman hesaplamalarda yapılan hatalar nedeniyle hem alıcı hem de satıcı fazladan para ödemek durumunda kalabiliyor. Ancak sonradan fark edilen bu yanlışlık nedeniyle pek çok vatandaş “Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi?” araştırması yapıyor…

Tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022!

Tapu harcını eksik beyan eden ancak sonradan pişman olan vatandaşlar yanlışlığı düzeltmek için bir dilekçe verebiliyor. İşte tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022...

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Tapu tevhit harcı 2021!

Tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirinin yanında yer alan birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alma işlemi olan tapu tevhit işlemlerinde 2021 yılında ne kadar harç ödenecek? İşte tapu tevhit harcı 2021...

Mehmet Ay'dan Çukurova Belediyesinin tapu dağıtım törenine tepki!

Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin kente hizmet etme amacı içerisinde olduklarını belirten Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, belediye tarafından yapılacak tapu dağıtım töreninin son derece yanlış olduğunu söyledi. 

tapu sicilinde yanlış yazılan kimlik bilgileri Haberi

tapu sicilinde yanlış yazılan kimlik bilgileri

Tapu sicilindeki isim yanlışlığı nasıl düzeltilir?

Tapu sicilinde yapılan isim yanlışlıkları, ilgilisinin açacağı bir dava ile düzeltilebiliyor. Söz konusu mahkeme taşınmazın yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemelerine açılıyor. Davayı, tapuda isim tashihi yapacak olan kişiler açabiliyor.


Tapu sicilindeki isim yanlışlığının düzeltilmesi için nüfustan alınacak bütün belgeler-özellikle tespit bilirkişilerin sağ olup-olmadıkları, kayıt malikinin nüfus kaydı,


Kayıt maliki dışında aynı ad-soyadında ikinci bir kimsenin olup-olmadığı ve tapu kayıtlarında yazılı olan ad ve soyadında birisinin olup olmadığı,


Veraset ilamına göre dahili davacılar belirlenmiş oluyor.


İlgili Genelge:

07.01.1984 tarih, 1458 sayılı Genelge .

 Tapu sicili üzerinde yapılmış hataların düzeltilmesine ilişkin olarak ilgi Genelge gereğince işlem yapılmakta iken, 17.08.2013 tarih ve 28738 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tapu Sicili Tüzüğü ile getirilen yeni uygulamalar nedeniyle yeni düzenlenme yapılması gerekli

görülmüştür. 

Tapu Sicili Tüzüğünün 74. maddesi...