05 / 05 / 2024

Tapu sicilindeki isim yanlışlığı nasıl düzeltilir

Tapu sicilindeki isim yanlışlığı nasıl düzeltilir

Tapu sicilinde yapılan isim yanlışlıkları, ilgilisinin açacağı bir dava ile düzeltilebiliyor. Peki, tapuda isim tashihi yapacak kimseler nereye başvurmalıdır? Tapu sicilindeki isim yanlışlığı nasıl düzeltilir?

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Tapu sicilindeki kamusal kısıtlamaların kaldırılmasıyla taşınmaz bilgilerine ulaşılabilecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapu siciline idareler tarafından konulan kamusal kısıtlamaların entegrasyonu ile taşınmazların yer aldığı yerlere ait "afet alanları, fay hatları, " gibi bilgilere isteyen herkesin ulaşabileceğini belirtti.

2020 e-Devlet tapu sorgulama nasıl yapılır?

Arazi ve arsa alımlarında uygulanacak ilk işlem tapu parsel sorgulamadır. Eskiden bu işlemi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne giderek gerçekleştirmeniz gerekiyordu. Şimdi ise e- Devlet üzerinde isim ve T.C ile tapu sorgulama yapılabiliyor. İşte tapu sorgulama için yapmanız gerekenler...

Tapu harcı dolandırıcılığına dikkat!

Her önünüze gelen emlak danışmanıyla çalışmayıp bölgesinde isim yapmış referans sahibi bir emlak danışmanıyla çalışmak tapu dolandırcılığın önüne geçer.

Tapuda isim tashihi dilekçe örneği!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak gayrimenkul sahiplerine ait isim değişiklikleri için Asliye Hukuk mahkemelerine başvurulabiliyor..

Tapuda e-sicil uygulaması ile bürokratik işlemler en aza inecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Tapu sicilindeki bilgi ve belgelere daha hızlı erişilecek. İşlemler daha kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlar tapu müdürlüklerine gelmeden işlemlerini yapabilecekler” dedi.

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası açma süresi!

Gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan tapu devri dava açılarak iptal edilebiliyor. Peki, muvazaa nedeniyle tapu iptal davası açma süresi var mıdır?

Tapuda isim tashihi davasının tarafları kimlerdir?

Malikin soyadının yanlış yazılması ya da hiç yazılmaması gibi tapu isim yanlışlıkları durumunda tapu isim tashihi davası açılabiliyor. Peki, Tapuda isim tashihi davasının tarafları kimlerdir?

Tapuda isim tashihi görevli mahkeme!

Tapu kaydı üzerinde isim hatasının düzeltilebilmesi için tapuda isim tashihi davasının açılması gerekiyor. Davanın açılması için görevli mahkemeye dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Tapuda isim tashihi görevli mahkeme hangi mahkemedir?

Tapu sicilindeki isim yanlışlığının düzeltilmesi genelgesi!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından yayımlanan Tapu sicilindeki isim yanlışlığının düzeltilmesi genelgesi kapsamında, tapu kütüğü ana ve yardımcı siciller üzerindeki düzeltmelerin ne şekilde yapılacağı belirtiliyor...

Tapu sicilindeki isim yanlışlığı nasıl düzeltilir?

Tapu sicilinde yapılan isim yanlışlıkları, ilgilisinin açacağı bir dava ile düzeltilebiliyor. Peki, tapuda isim tashihi yapacak kimseler nereye başvurmalıdır? Tapu sicilindeki isim yanlışlığı nasıl düzeltilir?

Tapu tesciline itiraz!

Tapu sicilindeki tescilin yanlış olması veya tapunun kanunu aykırı, usulsüz bir şekilde düzenlemesine tapu tescilinin düzeltilmesi için dava açılabiliyor. Peki, tapu tesciline itiraz nasıl yapılıyor?

Tapu sicilindeki isim yanlışlığı nasıl düzeltilir Haberi

Tapu sicilindeki isim yanlışlığı nasıl düzeltilir

Tapu sicilindeki isim yanlışlığı nasıl düzeltilir?

Tapu sicilinde yapılan isim yanlışlıkları, ilgilisinin açacağı bir dava ile düzeltilebiliyor. Söz konusu mahkeme taşınmazın yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemelerine açılıyor. Davayı, tapuda isim tashihi yapacak olan kişiler açabiliyor.


Tapu sicilindeki isim yanlışlığının düzeltilmesi için nüfustan alınacak bütün belgeler-özellikle tespit bilirkişilerin sağ olup-olmadıkları, kayıt malikinin nüfus kaydı,


Kayıt maliki dışında aynı ad-soyadında ikinci bir kimsenin olup-olmadığı ve tapu kayıtlarında yazılı olan ad ve soyadında birisinin olup olmadığı,


Veraset ilamına göre dahili davacılar belirlenmiş oluyor.


İlgili Genelge:

07.01.1984 tarih, 1458 sayılı Genelge .

 Tapu sicili üzerinde yapılmış hataların düzeltilmesine ilişkin olarak ilgi Genelge gereğince işlem yapılmakta iken, 17.08.2013 tarih ve 28738 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tapu Sicili Tüzüğü ile getirilen yeni uygulamalar nedeniyle yeni düzenlenme yapılması gerekli

görülmüştür. 

Tapu Sicili Tüzüğünün 74. maddesi...