05 / 05 / 2024

Tapu tahsisi olmayanlar

Tapu tahsisi olmayanlar

İmar mevzuatına uygun olmayarak inşa edilmiş yapılara, kullanma izni ve hak sahipliğini gösteren belgeye tapu tahsisi belgesi deniyor. Peki, tapu tahsisi olmayanların hakları nelerdir?

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Cezası var!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitlerinin 30 Kasım tarihine kadar gerekiyor. Emlak vergisinden muaf olmayanlar eğer bu süre içerisinde ödeme yapmazsa, her ay için belli oranda gecikme zammına tabii olacak.

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapmayan yandı!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri başladı. Emlak vergisinden muaf olmayanlar eğer bu süre içerisinde ödeme yapmazsa, her ay için belli oranda gecikme zammına tabii tutulacak. 

Tapu satışı başka ilden yapılır mı?

Başka ilden tapu almak isteyenler ancak şehir değiştirmeye vakti olmayanlar işlemlerini nasıl halledebileceğini sorguluyor. Peki, tapu satışı başka ilden yapılır mı?

Kepez'de mülkiyet sorunu çözülüyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bugüne kadar 40 binden fazla tapu tahsisi yaptık. Yeni dönemde şehrin yenilenmesiyle ilgili ülke çapında ses getirecek vizyon projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Kepez'in 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bugüne kadar 40 bin tapu verdiklerini ve 40 binden fazla da tapu tahsisi yaparak, Kepez’in değerini arttırdıklarını açıkladı. 

Antalya Fevzi Çakmak Mahallesi'ne tapu müjdesi!

Kepez Belediyesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 700’e yakın vatandaşa tapu tahsisi yapılmasıyla ilgili karar süreci tamamlandı. Antalya Fevzi Çakmak Mahallesi'ne tapu müjdesi verildi. 

Arsa tahsisi olmadan satış vaadi yapılabilir mi?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor.  Peki, arsa tahsisi olmadan satış vaadi yapılabilir mi?

Kepez'de gecekondular modern konutlara dönüştürüldü!

Kepez Belediyesi, tapu tahsisi ve kat artışı ile gecekondulardan modern konutlara dönüşümünü sağladığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin cehresini, temel belediyecilik hizmetleriyle değiştirmeyi hedefliyor.

Düden Çayı'ndaki sit alanında tapu sevinci!

Kepez’de Düden Çayı Sit Alanı’ndaki sit alanını içerisinde kalan gecekonduların, hak sahiplerine tapu tahsisi yapılması kararı meclisten geçti.

Tapu tahsisinin geçerlilik süresi!

Gayrimenkul hukukuna göre, tapu tahsis belgesi tapu senedi gibi mutlak ve kesin bir mülkiyet hakkı vermiyor. Peki, tapu tahsisi belgesi ne kadar süre geçerli? İşte, tapu tahsisinin geçerlilik süresi!

Tapu tahsisi mirasçılara geçer mi?

Tapu tahsis belgesi kadastro planları ve ıslah imarları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek olan esas tapuyu teşkil ediyor. Peki, tapu tahsisi mirasçılara geçer mi?

Tapu tahsisi nereden alınır?

Tapu tahsis belgesi imar ve gecekondu mevzuatı çerçevesinde; ilgili kişilere tanınan “şahsi hak” içeren belge olarak biliniyor. Peki, tapu tahsisi nereden alınır?

Tapu tahsisi olmayanlar Haberi

Tapu tahsisi olmayanlar

Tapu tahsisi olmayanların hakları nelerdir?

İmar mevzuatına uygun olmayarak inşa edilmiş yapılara, 2981 sayılı yasa gereğince bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartıyla verilen kullanma izni ve hak sahipliğini gösteren belgeye tapu tahsisi belgesi deniyor. 


Tapu tahsisi belgesi,  kaçak gecekondu yapı sahiplerine tapu vermenin başlangıcı olmak üzere, Hazine, belediye, il özel idaresi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün arsa ve arazilerine yapılmış gecekondulara ıslah imar planları yapılıncaya kadar devletin güvence vermesi olarak nitelenebilecek bir "ön tapu belgesi'' olarak biliniyor. 


Bu belge, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek tapuya esas teşkil ediyor. Ancak islah imar planı veya kadastro planları ile belirlenen alanlarda tapu tahsis belgesi yerine hak sahiplerine doğrudan tapuları verilebiliyor. 


Tapu tahsisi olmayan...

Tapu sahibi olmadığı gibi tapu tahsis belgesi sahibi de olmayan...