04 / 05 / 2024

Tapu takas toplantısı

Tapu takas toplantısı

Tapu da bir gayrimenkulün diğer bir gayrimenkulle değiştirilmesi işlemine tapu takas deniyor. Peki, tapu takas uygulaması nasıl işler? Tapu takas için neler gerekir?

5 soruda tapu takas sistemi nedir?

Tapu takas sistemi ile mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor.

Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas bir başka deşyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Tapu takas işlemi için tarafların sözleşme imzalaması gerekiyor. İşte, tapu takas sözleşmesi örneği!

​Tapu Takası nedir nasıl yapılır?

Takas işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor. Peki, ​tapu takası nedir nasıl yapılır?

Beylikdüzü Belediyesi Meclis Toplantısında Gürpınar arazisi tanıtıldı!

Beylikdüzü Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi, Gürpınar’da tamamen kamu yararına kullanmak için belirlenen bedel ödenmek suretiyle tapu devrinin alındığı 24 dönümlük araziyi, meclise ve kamuoyuna tanıttı.

Tapu takas ödemesi nasıl yapılır?

Yeni tapu takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlıyor. Peki, tapu takas ödemesi nasıl yapılır?

Tapu takas sistemi nasıl işler?

Tapu takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu takas sistemi nedir? Sistem nasıl işler?

Tapu işlemleri tapu takas sistemi ile nasıl yapılır?

Tapu takas sistemi, mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu işlemleri tapu takas sistemi ile nasıl yapılır?

Tapu takas sistemi nedir?

Tapu takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu takas sistemi nedir? Nasıl çalışır?

Tapu takas uygulamasında cayma hakkı!

Alıcı ve satıcı gayrimenkul satış işlemi sürecinde Takasbank sistemine girmiş olduğu kaydı iptal etmek suretiyle cayma hakkını kullanabilir mi? Tapu takas uygulamasında cayma hakkı nasıl kullanılır?

Tapu takas sözleşmesi sözleşme öncesi bilgi formu!

Tapu takas sözleşmesi sözleşme öncesi bilgi formu, mesafeli sözleşmenin kurulmasına yönelik işlemleri hakkında bilgi ve işleyiş esaslarını açıklıyor. İşte tapu takas sözleşmesi sözleşme öncesi bilgi formu...

Takasbank tapu takas uygulaması başladı!

Tapu takas uygulaması; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlıyor. Söz konusu takasbank tapu takas uygulaması başladı...

Tapu takas uygulama harcı ne kadar?

Yeni tapu takas uygulaması ile mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor. Peki, tapu takas uygulama harcı ne kadar?

Tapu takas uygulaması nasıl çalışır?

Yeni tapu takas uygulaması, Mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amacıyla oluşturuldu. Peki, tapu takas uygulaması nasıl çalışır?

Tapu takas toplantısı Haberi

Tapu takas toplantısı

Tapu takas uygulaması nedir?

Takas bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak biliniyor. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor.  Takas işleminde değiştirilecek malların değerlerinin birbirine eşit olması gerekmiyor.  


Değerler arasında eşitlik olmadığı takdirde, aradaki fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor. Tapu sicil müdürlüğünün takas uygulamasında değerleri eşitlemek konusunda bir müdahale yetkisi bulunmuyor. 


Değerlerin eşit olmadığından bahisle akdi yapmaktan kaçınması da mümkün değil. Değer eşitliği için  ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyecekse, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor. 


Devir işlemi için taraflardan binde 20 oranında harç tahsil ediliyor.Tapu takas işlemlerinde taşınmazların farklı il ve ilçelerde olması sorun teşkil etmiyor. 


Takas edilecek mülkler farklı il veya ilçelerde ise takasın yapılacağı herhangi il ve ilçede müracaatla işlemi yapılabiliyor.  Kayıtları diğer Tapu...