01 / 05 / 2024

Tapu Takas Uygulaması

Tapu Takas Uygulaması

TapuTakas ile gayrimenkul alım satımı artık hem alıcı hem de satıcı açısından risksiz ve güvenli bir yapıda gerçekleşecek. Peki, tapu takasbank işlemi nasıl yapılır?

Tapu takas işlemi nasıl yapılır?

Takas bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak biliniyor. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, tapu takas işlemi nasıl yapılır?

Tapu işlemleri tapu takas sistemi ile nasıl yapılır?

Tapu takas sistemi, mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu işlemleri tapu takas sistemi ile nasıl yapılır?

Tapu takas uygulamasında cayma hakkı!

Alıcı ve satıcı gayrimenkul satış işlemi sürecinde Takasbank sistemine girmiş olduğu kaydı iptal etmek suretiyle cayma hakkını kullanabilir mi? Tapu takas uygulamasında cayma hakkı nasıl kullanılır?

Online tapu takas işlemleri!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi adına tapu takas uygulaması oluşturuldu. Peki, taraflar arasında olumsuzlukların yaşanmasını engelleyen online tapu takas işlemleri nasıl yapılır?

Yeni tapu takas uygulaması nedir?

Tapu takas uygulaması, mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amacıyla oluşturuldu. Peki, yeni tapu takas uygulaması nedir? İşleyiş kuralları nelerdir?

Tapu takas uygulaması nasıl çalışır?

Yeni tapu takas uygulaması, Mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amacıyla oluşturuldu. Peki, tapu takas uygulaması nasıl çalışır?

Tapu Takası daha güvenli olacak!

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanan olumsuzlukların, Takasbank aracılığıyla transfer edilerek önlenmesi amacıyla yeni bir uygulama gelişt

Tapu Takas Uygulaması nedir?

Gayrimenkul alım-satımda sıkça karşılaşılan dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarını önleyecek yeni bir sistem devreye girdi. Web tabanlı uygulamada işlemler tamamlanana kadar alıcının parası güvence altına alınıyor.

Tapu takas dönemi başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasındaki dolandırıcılık gibi olumsuzluklara karşı tapu takas uygulaması geliştirildi.

Tapu Takas Uygulaması toplantısı yarın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 17 Nisan 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla “Tapu Takas Uygulaması” ile ilgili tanıtım toplantısı düzenleyecek.

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

Türkiye Tapu uygulamasını değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam tapu uygulamasının hayata konulması ile tapu işlemlerinin daha kolay ve şeffaf olabileceğini ifade etti.

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Taşıt takas sisteminde yeni dönem! e-Devlet kanalından ulaşılabilecek!

Takasbank, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği ortak çalışmasıyla uygulamaya alınan "Taşıt Takas" uygulamasına e-Devlet kapısı da eklendi. 

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu resmen başladı! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem!

Takasbank Genel Müdürü Avşar Sungurlu, Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tapuda ekspertiz uygulamasına yer verilmesi, konut alacak binlerce kişinin aklında da soru işareti yarattı. Peki Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın...

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul tapuları satış yolu ile devredilebildiği gibi takas yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Ziraat Bankası'ndan tapu işlemleri için yeni uygulama!

Ziraat Bankası, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ile iş birliği yaparak “Tapu Güvenilir Hesap Uygulaması”nı hayata geçirdi. 

Web-Tapu uygulaması İstanbul genelinde yaygınlaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'un 10 ilçesinde hayata geçen "web-tapu" uygulamasını tüm kent genelinde yaygınlaştırmaya hazırlanıyor. 

Gecekonduda tapu harcı sorunu düzeltilecek mi?

Maliye, gecekonduda hatalı damga vergisi uygulamasında düzeltmeye gitti. Peki neler değişti? Gecekondularda tapu harcı uygulaması da düzeltilecek mi?

Düzce'de tapu işlemleri belediyeye gelmeden yapılacak!

Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kent Bilgi Sitemi uygulaması ile vatandaşların tapu işlemlerini belediyeye gelmeden halletmesine olanak sağlayacak.

Emlak Katılım Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hizmete sundu!

Müşterilerinin farklılaşan ihtiyaçlarına uygun çözümler sunan Emlak Katılım, gayrimenkul devir işlemlerinin sorunsuz gerçekleşmesi için Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hayata geçiriyor.

Tapu Takas Uygulaması Haberi

Tapu Takas Uygulaması

Tapu takasbank işlemi nasıl yapılır?


Gayrimenkullerin alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Gayrimenkul devir işlemleri sürecinde kimi zaman alıcının parayı vermemesi veya satıcının asıl gayrimenkul sahibi olmaması gibi sorunlar yaşanabiliyor.


Gayrimenkul işlemlerinde bu gibi sorunların yaşanamaması için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank bir sistem oluşturdu. TapuTakas Sistemi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında özel bir sistemle sağlıyor. Bu sistemde gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasındaki dolandırıcılık gibi olumsuzluklara karşı satıcı korunuyor. 


Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) arasında kurulan web tabanlı yeni ‘TapuTakas’ sistemiyle, gayrimenkul alan ve satan tarafların varlıkları aynı anda, hızlı ve güvenilir bir şekilde el değiştirebiliyor.


Kurulan bu  teknolojik altyapıdan, ister bireysel ister...