05 / 05 / 2024

tapu teslimlerinde süreç azalıyor

tapu teslimlerinde süreç azalıyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Güney:"Askeri, yasaklı, özel bölge tespitleri yapıldıktan sonra kurumlara sormadan satışlar devam edecek. Dolayısıyla tapu teslimlerinde süreç hızlanmış olacak" dedi...

Tapu sahipleri dikkat! Tapu sahiplerine 90 gün süre tanındı!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, 3 aylık süre tanındığı ve başvuru yapmayan vatandaşlarında haklarını kaybedeceği belirtildi.

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

İmar barışında ek süre olur mu? 

31 Aralık’ta başvuruları sona erecek imar barışı uygulamasında kamuoyunun süre uzatımı ve taksitlendirme beklentisi sürüyor. Vatandaşlar, bakanlıktan yeni bir adım bekliyor.

İmar barışı başvurularında süre uzayacak mı?

8 Haziran'da uygulamaya alınan imar barışı başvurularının 31 Ekim tarihinde sona ermesi bekleniyordu. Cumhurbaşkanı kararı ile bu süre 31 Aralık 2018'e uzatıldı. Peki, imar barışı başvurularında süre yeniden uzayacak mı?

Kısa süre içinde altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Kısa süre içinde Hazine garantili bir altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı daha gerçekleştirilecektir" dedi...

İmar barışında bir aydan kısa süre kaldı!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Yüksel, "İmar barışına başvuru süresinin dolmasına bir aydan kısa süre kaldı. Başvurular aralık sonu doluyor" dedi..

İmar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

Başvuru dönemi Haziran ayında başlayan imar barışında son tarih uzatıldı. Peki, imar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

İmar barışında süre uzatıldı!

İmar barışında süre uzatıldı. İmar barışında süre uzatımı açıklaması Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi.

Doğuş GYO Maslak imar planı iptal davasında hukuki süreç devam ediyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı'nın iptali davasında hukuki süreç devam ediyor...

Atakule GYO davası süre aşımı nedeniyle bozuldu!

Atakule GYO'nun da davalı Ankara Valiliği yanında müdahil olarak yer aldığı davanın temyiz incelemesi sonucunda, Ankara Valiliği Mimari Estetik Komisyonu'nun kararının iptaline ilişkin kararının süre aşımı nedeniyle bozulmasına karar verildi.

Kira sözleşmesinde süre belirtilmemişse ne olur?

Kira sözleşmesi genellikle 1 yıllık olarak yapılıyor. Ancak kimi zaman bazı sözleşmelerde süre belirtilmemiş oluyor. Peki, kira sözleşmesinde süre belirtilmemişse ne olur?

TOKİ Pelitli kentsel dönüşüm projesine 1 ay ek süre!

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesi'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1 aylık ek süre istendi. Projenin Ekim'in sonunda teslim edilmesi planlanıyor.

Çukurova Balkon'da kısa süre için özel kampanya!

SON Grup şirketlerinden Çukurova Gayrimenkul, Kartal’da yer alan projesi Çukurova Balkon’da kısa süre için başlattığı özel kampanya ile yüzde 10 peşinat ve banka kredisiz 120 aya kadar 0.98 faiz fırsatı sunarak konut almayı kolaylaştırdı.

tapu teslimlerinde süreç azalıyor Haberi

tapu teslimlerinde süreç azalıyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Davut Güney, yabancılara gayrimenkul satışı ile ilgili olarak, ''Askeri, yasaklı, özel bölge tespitlerimiz var. Bu bölgelerin tespiti yapıldıktan sonra kurumlara sormadan da satışlar devam edecek. Dolayısıyla tapu teslimlerinde süreç hızlanmış olacak'' dedi. 


     Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Davut Güney, Alanya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü binasının yenilenmesi nedeniyle düzenlenen kokteylde gazetecilere yaptığı açıklamada, saygılı, güvenli, eşit, adil ve sağlıklı bir yaklaşım sergileyerek milletin menfaati için çalışma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. 


     Tapu Kanunu'nun 35 ve 36'ncı maddelerindeki değişikliğin ülkedeki yabancı gayrimenkul alımlarını kolaylaştırdığını belirten Güney, gayrimenkul satışını daha da hızlandırmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. 

     Arap camiasından, Afrika'dan, Azerbaycan'dan, Kazakistan'dan ve değişik ülke vatandaşlarından gayrimenkul alımı beklediklerini ifade eden Güney, ''Gayrimenkul...