30 / 04 / 2024

Tapu üzerinde ipotek nasıl öğrenilir

Tapu üzerinde ipotek nasıl öğrenilir

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınması işlemi oluyor. Peki, tapu üzerinde ipotek var mı? Nasıl öğrenilir?

Tapuda ipotek ne demek? İpotek ile kredi çekilir mi?

İpotek konusu pek çok kişinin korkulu rüyalarından biridir. Mülklerinin üzerinde ipotek bulunan kişilerin akıllarında birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan en çok merak edilenler!

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar!

Hisseli tapuya sahip olan ülkemizde pek çok kişi vardır. Onlar diğer tapularda yapılan işlemleri yapamazlar. Hisseli tapu üzerinde yapılan işlemler diğer tapulara göre farklılık gösterir. Peki nedir onlar?

30 yıllık tapu bozulur mu?

Tapu, taşınmaz alım ve satışlarında kullanılan bir belgedir. Peki yıllar önce alınmış tapu üzerinde değişiklik yapılabilir mi? İşte detaylar!

Tapuda ipotek olup olmadığı nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemleri pek çok farklı durumda gerçekleştirilebiliyor. Peki, tapu üzerinde ipotek olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte tüm detaylar...

İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki, üzerinde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu işlemin mali yönü nedir? İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm detaylar...

E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu üzerinde gerçekleştirilecek olan gayrimenkul alım, satım gibi işlemler Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde yapılabiliyor. Tapu Kadastro Merkezlerine gitmeden öncelikli olarak randevu alınması gerekiyor. Peki, E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

Elbirliği Mülkiyeti nedir? Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir?

Elbirliği mülkiyeti genellikle miras yolu ile elde edilen gayrimenkullerde görülmektedir. Bu tarz mülkiyetlerde tapu üzerinde ortakların isimleri yer alsa da kişilerin payları ve oraları belirtilmemiştir. Peki, elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir? İşte elbirliği mülkiyeti hakkında bil

İpotekli tapu satılır mı?

Bir gayrimenkul satın almak istediğinizi ancak üzerinde ipotek olduğunu varsayalım. Peki, üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? İpotekli tapu satılır mı?

Tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan işlemlerden biri olan cins değişikliği harcının 2022'de ne kadar olduğu merak ediliyor. Cins değişikliği için ödenecek harç tutarı TKGM tarafından hazırlanan tarife cetvelinde yer alıyor. Peki, tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde yapılan her işlemde olduğu gibi ipotek koydurma işlemlerinde de belli oranlarda ve miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Yeni yılda tapu ipotek harçlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

İpotekli taşınmaz satılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? sorusuna yanıt verdi.

Tapu müdürlükleri tarafından yapılan ipotek işlemlerinde yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, resmi senet düzenlenmeden yapılacak ipotek işlemlerinde düzenleme yaptı.

Tapu üzerinde ipotek nasıl öğrenilir Haberi

Tapu üzerinde ipotek nasıl öğrenilir

Tapu üzerinde ipotek var mı?

Taşınmaz rehni ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınması işlemi oluyor.


Borçlunun teminat gösterdiği herhangi bir taşınmazın tapusuna ipotek konulabiliyor.


Miktarı belirli olmayan veya değişebilen alacaklar da, belli rehin derecesine yerleştirilir ve tescilden sonra alacak miktarında meydana gelecek değişmelere bakılmaksızın sırasını korur. 


Taşınmaz ipoteği kurmak için gerekli belgelerin temin edilmesi ve masrafların ödenmesi gerekiyor. 


Borçlu borcunu ödemediği takdirde, alacaklı ipotekli taşınmazı satarak, satış bedelinden alacağını tahsil edebiliyor. Peki, bir tapu üzerinde ipotek olup olmadığı nasıl öğrenilir?


İpotek sorgulama..

İpotek tapu belgesi ile birlikte tapu dairesine müracaat edilerek öğrenilebiliyor. Ayrıca, internet üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri...