24 / 05 / 2024

Tapuda e-imza uygulaması başladı

Tapuda e-imza uygulaması başladı

Maliye Bakanlığı'nda e-imza uygulaması başladı. 01.09.2014 tarihinden itibaren evrak düzenleme süreçlerinde elektronik imza uygulamasına geçildi. Peki artık ıslak imza kullanılmayacak mı? İşte yanıtı..

Tapuda elektronik imza adımı: Gayrimenkul alım satımında peş peşe değişiklikler geliyor! 

Web-Tapu ve Parsel Sorgu uygulamalarıyla dijital dönüşümde önemli bir atılım yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 3 boyutlu sistem kapsamında pilot çalışmalar 7 ilden 15 ile yükseltilecek. Sistemle, binalar ve bağımsız bölümleri 3 boyutlu olarak tapudaki resmi kayıtlarda görülebilecek. 

TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi: Kanunlar değişene kadar evimi kiraya vermem!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerginlikler hız kesmeden devam ederken, TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi kanunlar değişene kadar evini asla kiraya vermeyeceğini kaydetti.

Kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Peki kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? İşte Bakan Şimşek'in açıklaması ve merak edilen detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira kontratlarında yeni dönem başlıyor!

Milyonlarca vatandaşı etkileyecek yeni uygulamanın sinyalleri verildi. Hayata geçirilmesi planlanan e-kontrat uygulaması ile kira gelirlerinde kayıtdışılığın önlenmesi amaçlanıyor.

Altın çakıldı! Altını olanlar dikkat! 1 çeyrek altın bugün ne kadar? 11 Kasım 2023 Cumartesi altın fiyatları

Altın fiyatları adeta çakıldı. Geçtiğimiz haftalarda rekor yükselişe imza atan altın fiyatlarında düşüş bugün de devam ediyor. Vatandaşlar altın fiyatlarını araştyırıyor. Peki 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 11 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

Avrupa Merkez Bankası'ndan büyük yenilik! Görenler hayrete düşecek! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil...

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri 2025 yılında euro ile ilgili yeni bir yeniliğe imza atacaklarını açıkladı. Görenler hayrete düşecek.  Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil...

Tapuda adeta devrim gibi değişiklik! Artık e-Devlet'ten yapılacak! Hemen bakın!

Tapuda adeta devrim gibi değişiklik... Artık e-Devlet'ten yapılacak... Hemen siz de bakın...

TRT bandrol uygulaması genişletildi! O elektrik ürünler de artık listede! Hemen bakın!

TRT e-Bandrol uygulaması kapsamı genişletildi. Yeni eklenen cihazların seri numarası, IMEI numarası ve şasi numarası bulunmayanlar e-bandrol uygulamasından yararlanamayacak.

Satışları yüzde 89 arttı! Scania R ve S 29 Ekim 2022 fiyat listesi

Scania R ve S serisi çekicileriyle başta Avrupa yolları olmak üzere dünyada ses getiren bir işe imza attı. Ekim ayında fiyatlarını güncelleyen Scania’da Türkiye fiyatları da kesinlik kazandı.

E-imza kullanımında dev artış!

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dairesi (BTK) tarafından yayınlanan 2022 yılı ikinci çeyrek verilerine göre elektronik imza sayısı yaklaşık 6 milyon imzaya ulaştı. Mobil imza sayısı 813.000 imzayı aştı. Toplam 6,7 milyon e-sertifika oluşturuldu.

Zeytinburnu Kazlıçeşme imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Zeytinburnu İlçesi Kazlıçeşme Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Eşten izinsiz ev satılabilir mi?

Eşlerin birlikte ve sürekli ikamet ettikleri konut, aile konutu olarak ifade ediliyor. Mal varlıkları içerisinde yer alan aile konutu 194. madde ile korunuyor. Peki, eşten izinsiz ev satılabilir mi? Tapuda eşin rızası aranır mı? İşte tüm merak edilenler...

Miele'den temizlikte dev yenilik! Miele toz torbasız Boost süpürge fiyatları kaç TL? 23 Mayıs 2022 fiyat listesi

Miele, temizlikte dev bir yeniliğe imza attı ve yeni toz torbasız Boost CX1 elektrik süpürgelerini satışa sundu. Peki Miele toz torbasız Boost süpürge fiyatları kaç TL? İşte 23 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Tapuda e-imza uygulaması başladı Haberi

Tapuda e-imza uygulaması başladı

Tapuda e-imza uygulaması!

Maliye Bakanlığı'nda e-imza uygulaması başladı. 01.09.2014 tarihinden itibaren evrak düzenleme süreçlerinde elektronik imza uygulamasına geçildi.


Bundan sonra Maliye Bakanlığı tarafından gönderilecek elektronik imza ile imzalanmış yazılarda ıslak imza olmayacak.


Bu şekilde gönderilmiş olan evrakların alt kısmında yer alan teyit adresi ve teyit numarası kullanılarak evrakın aslının elektronik imzalı olarak mevcut olduğu teyit edilebiliyor. Konu ile ilgili genelge aşağıda yer alıyor


T.C.

Maliye Bakanlığı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı



Sayı:55799687-710.03

Konu:E-imza uygulaması

03/09/2014


Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne


"Başkanlığımızda 01.09.2014 tarihinden itibaren evrak düzenleme süreçlerinde elektronik imza uygulamasına geçilmiştir. Bu kapsamda Başkanlığımız nezdinde oluşturulan belgeler, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve bu Kanuna dayalı "Elektronik İmza Kanununun Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak güvenli elektronik imza ile imzalanmakta ve ıslak imzalı belgeler ile aynı hukuki...