02 / 05 / 2024

tapuda ehliyet nüfus cüzdanı yerine geçer mi

tapuda ehliyet nüfus cüzdanı yerine geçer mi

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi ile tapu devri gerçekleşiyor. Peki, tapuda kimlik yerine tapuda ehliyet geçerli mi?

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından pasaport için kritik bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Ucuz pasaport için son 20 gün! Nüfus Müdürlüğü'nden açıklama

Pasaport dahil kamuda pek çok hizmet ve değerli kağıda gelecek yüzde 122 zam öncesinde vatandaşların pasaport yenileme talebi patladı. Nüfus Müdürlüğü talebin 5 kat arttığına dikkat çekerek kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Ehliyet yenileme ücreti ne kadar oldu? İşte 2022 ehliyet işlem ve fiyat tarifesi…

Sürücü belgelerini yenilemek isteyenler işlemlerle ilgili detayları merak ediyor. Buna göre sürücü belgesini yenilememiş vatandaşlar, ehliyet için belirtilen gerekli belgeleri toplayarak nüfus müdürlüklerinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Nüfus artışı gayrimenkul fiyatlarını etkiliyor!

Pandemi ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar tatil bölgesine göç ediyor. Nüfus artışı yaşayan kentlerde de ev fiyatları gittikçe yükseliyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden tapuda randevu krizi iddialarına cevap!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugün basında çıkan "tapuda randevu krizi" başlıklı haberlere yanıt verdi. 

Bursa'nın uydu kentlere ihtiyacı var!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, artan sanayi yatırımlarıyla her geçen yıl daha fazla nüfus çeken Bursa'nın sanayi bölgeleri yakınında kurulacak uydu kentlere ihtiyacı olduğunu söyledi. 

AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemesi geliyor!

AVM'ler ve  zincir marketlerin küçük esnafın aleyhine rekabet oluşmaması için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Yeni alınacak kararlar ile AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemeleri geliyor.

Türkiye'deki yabancıların nüfusu azaldı, mülkiyetleri arttı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, “2019 yılında 1 milyon 531 bin 180 olan toplam yabancı nüfus sayısı, 2020 yılında azalarak 1 milyon 333 bin 410 kişi oldu. Aynı dönemde ise yabancı mülkiyet sayısı 340 bin 489’iken, 379 bin 441’e yükseldi” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm Bağcılar'da yaşam talebini artırdı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde nüfus 737 bin 206'ya ulaştığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm Bağcılar'a olan talebin artırdığını dile getirdi.

Tapuda düzeltme işlemi nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Tapuda babamın isminin ‘Asef’ olarak yazılacağı yerde ‘Asif’ olarak yazıldığını gördüm. Bu yanlışlık ileride bir problem doğurur mu? Nasıl düzeltebilirim?' sorusunu cevapladı.

Kastamonu İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binası bu ay açılacak!

Kastamonu Valisi Avni Çakır, İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binasının bu ayın ortasında hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

tapuda ehliyet nüfus cüzdanı yerine geçer mi Haberi

tapuda ehliyet nüfus cüzdanı yerine geçer mi

Tapuda ehliyet geçerli mi?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi ile tapu devri gerçekleşiyor.


Tapuda hem alıcı hem de satıcının yanında bulundurması gereken bazı belgeler bulunuyor. Tapuda gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor. Peki, tapuda ehliyet geçerli mi?


1. Satılması istenen taşınmaza ait tapu senedi,

2. Satıcı ve alıcıların fotoğraflı nüfus cüzdanları, 

Satıcıların birer, alıcıların ikişer adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafları

3. Tapu sahibi işleme bizzat gelmiyor ise, temsile ilişkin belge, (Vekâletname, vasi kararı, kayyım kararı vb. )Vekil veya temsilci olan kişinin fotoğraflı nüfus cüzdanı ve bir adet vesikalık fotoğrafı,

Yine alıcılardan da bizzat gelmeyen var ise onları temsil eden kişilerin fotoğraflı nüfus cüzdanları, vesikalık fotoğrafları ve temsile ilişkin belge

4. Satışı yapılacak olan taşınmaza...