02 / 05 / 2024

tapuda eksik beyan cezası

tapuda eksik beyan cezası

Tapuda kimi zaman taraflar daha az harç ödemek için gayrimenkulün değerini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti durumunda taraflara ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar?

Tapuda eksik beyan cezası ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde belli bir harç ödemesi yapılarak gerçekleşiyor. Tapuda gerçek bedel üzerinden binde 20 oranında harç ödeniyor. Peki, tapuda eksik beyan cezası ne kadar?

Tapuda eksik beyan cezası!

Gayrimenkul alım satım işlerinde tapuda satış bedelinin eksik gösterilmesi durumunun Maliye tarafından tespit edilmesi halinde ceza kesiliyor. İşte tapuda eksik beyan cezası ile ilgili esaslar...

Tapu rayiç bedeli cezası!

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul alım satım işlemlerinde, kişiler satışa konu olan gayrimenkulü rayiç bedelinden düşük göstermesi durumunda; tapu rayiç bedeli cezası ödemek zorunda kalıyor. İşte tapu rayiç bedeli cezası...

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirini beyan etmeyenler tek tek belirleniyor

Hazine ve maliye Bakanlığı geçen yıl itibariyle kira gelirini beyan etmeyen ya da eksik beyan eden mükellefler ile emlak piyasasını olumsuz etkileyen ve vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen emlakçılar ile ilgili geniş çaplı bir çalışma yaptı. İşte sonuçlar...

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022!

Tapu harcını eksik beyan eden ancak sonradan pişman olan vatandaşlar yanlışlığı düzeltmek için bir dilekçe verebiliyor. İşte tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022...

Tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu harcının eksik yatırılmasının tespit edilmesi halinde eksik beyan cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu harcını yanlış beyan edene ceza!

Ev alım satımlarında tapu harcı ödenmeden devir yapılmıyor. Tapu harçlarının yıl sonuna kadar binde 15 olarak ödenmesi gerekiyor. Yanlış beyan edilen ve eksik ödenen tapu harçları için büyük cezalar kesiliyor.

Gayrimenkul satışında vergi kaybı 6-7 milyar dolar!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Taş, " Türkiye genelinde gayrimenkul devirlerinde eksik beyan edilen veyan beyan edilmeyen gerçek değerler nedeniyle bir yılda oluşan tapu harcı, KDV ve gelir vergisi kaybı 6-7 milyar dolarları buluyor" dedi...

Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018!

Konut kira geliri elde eden kişiler beyannamelerini 1-26 Mart tarihleri arasında verebiliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018 nedir?

Tapu harcı eksik beyan cezası 2018!

Tapuda daha düşük bedel beyan ederek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2018 ne kadar?

Emlak vergisinde eksik beyan cezasına dikkat!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak vergisi beyannamelerini eksik verenlere ilişkin son dönemde VUK’a göre birçok cezalar tahakkuk ettirildiğini belirtti. 

4 soruda tapu harcı pişmanlık beyannamesi!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. Peki tapu harcı pişmanlık beyannamesi ne zaman verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç için, gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur? Cezası nedir?

Tapuda gerçek satış beyanı fırsatı!

Geçen ay yapılan düzenleme ile tapu dairesinde satış işlemi sırasında beyan edilen değer üzerinden “binde 20” nispetinde alınan tapu harcı, “binde 15” olarak yeninden belirlenmişti. İndirim 30 Eylül 2017’ye kadar geçerli.

Tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017!

Tapuda gerçek satış bedelinin beyan edilmemesi dolayısı ile eksik harç ödenmesi gibi durumların tespiti halinde belli oranlarda ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017 nedir?

tapuda eksik beyan cezası Haberi

tapuda eksik beyan cezası

Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar?

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemleri için, gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında harç tahsil ediliyor. Örneğin 200 bin TL'lik bir gayrimenkulün satışı için hem alıcının hem de satıcının 4 bin TL harç ödemeleri gerekiyor.


Kimi zaman taraflar daha az harç ödemek için gayrimenkulün değerini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti durumunda taraflara ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar?


Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının (bir diğer ifadeyle harcın gerçek devir bedelinden daha düşük bir bedel üzerinden ödendiğinin) tespit edilmesi halinde, aradaki fark üzerinden hesaplanan harç ikmalen veya re'sen tarh...