07 / 05 / 2024

Tapuda elbirliği ne demektir

Tapuda elbirliği ne demektir

Tapuda elbirliği nedir? Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir? İşte Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan elbirliği mülkiyeti ve bu mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilmesi ile ilgili esaslar...

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Aleniyet ilkesi nedir? Tapuda aleniyet ilkesi ne anlama geliyor?

Aleniyet ilkesi tapuya ilişkin hukuki bir terimdir ve halk arasında sık kullanılmamakla birlikte, özellikle tapu işlemlerinde insanların karşısına çıkan bir kavramdır. Peki, aleniyet ilkesi nedir? Tapuda aleniyet ilkesi ne anlama geliyor? İşte detayları…

Tapuda elbirliği nasıl bozulur? Tapuda elbirliğini bozmak için ne yapılır?

Tapuda elbirliği bozma işlemi sadece bir mirasçının başvuru ile gerçekleştirilebilir. Yani her bir mirasçının ayrı ayrı başvuruda bulunmasına gerek yoktur. Gerekli belgelerin ibrazı ve başvurunun ardından tapuda elbirliği bozulur ve sahip olunan mal, paylı mülkiyete dönüşür… 

Gayrimenkuldeki durgunluk Elbirliği Sistemi ile giderilebilir!

Emin Üstün, inşaat sektöründeki ve piyasada ki durgunluk ve faiz oranlarının yüksek olmasından dolayı Elbirliği Sistemi’ne ciddi bir ilgi olduğunu ifade etti...

Tapuda satış işlemi nasıl iptal edilir?

Miras bırakan mal varlığının tamamını istediği kişiye miras olarak bırakabilme özgürlüğüne sahip olmuyor. Peki, tapuda satış işlemi nasıl iptal edilir?

Eminevim elbirliği sistemi tüm sektörleri hedefliyor!

Bugüne kadar binlerce aileyi ev sahibi yapan Eminevim, elbirliği sistemini tüm sektörlere taşımayı hedefliyor.

Emlak Esenler Havaalanı Konutları kura çekilişi ne zaman?

Dairelerin 1+1 'den 4+1' e kadar farklılık gösterdiği proje Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı imzası taşıyor. Peki Emlak Esenler Havaalanı Konutları kura çekilişi ne zaman?

Tapuda cins değişikliği ne zaman yapılır?

Bir taşınmazın durumunun değişmesi halinde, tapuda da bu değişiklik yapılabiliyor. Bunun için gerekli belgeler ile birlikte tapu müdürlüğüne başvuruluyor. Peki, tapuda cins değişikliği ne zaman yapılır?

Esenler Havaalanı Konutları kura çekilişi ne zaman?

Esenler Havaalanı Konutları 1+1'den 4+1'e kadar farklı şekilde dizayn edildi. Kurayla satışa sunulan projede teslimler 2016 yılında yapılacak. Peki Esenler Havaalanı Konutları kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Edirne Lalapaşa kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Edirne Lalapaşa'da 59 konut kura yöntemiyle satılıyor. Dairelerin 2+1 olarak tasarlandığı projede aylık taksitler 260,48 TL'den başlıyor. Peki TOKİ Edirne Lalapaşa kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Edirne Süloğlu kura çekilişi ne zaman?

Toplamda 38 adet konutun kura yöntemiyle satıldığı TOKİ Edirne Süloğlu'nda 180 aya varan vade imkanı ile ödeme yapılabiliyor. Peki TOKİ Edirne Süloğlu kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi kura çekilişi ne zaman?

Kurayla 369 adet dairenin satışa sunulduğu TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi'nde başvuru bedeli olarak 2 bin TL alınıyor. Peki TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi kura çekilişi ne zaman?

Malatya Beydağı TOKİ kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Malatya Beydağı'nda 3+1 ve 4+1 daireler yer alıyor. Aylık 556,99 TL taksitle ödeme yapılabilen projede 144 aya varan vade uygulanıyor. Peki Malatya Beydağı TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Tapuda elbirliği ne demektir Haberi

Tapuda elbirliği ne demektir

Tapuda elbirliği nedir?

Kanun veya kanunda öngörülen sözleşmeler uyarınca oluşan topluluk dolayısıyla mallara birlikte malik olanların mülkiyeti, elbirliği mülkiyeti olarak tanımlanıyor.


Elbirliği mülkiyetinde ortakların belirlenmiş payları olmayıp her birinin hakkı, ortaklığa giren malların tamamına yaygın oluyor.


Tapuda elbirliği mülkiyetinde mal sahipliği ya da miras yoluyla elde edilen mülk paylara bölünmüyor. Böylece malikler arasında paydaşlık değil, ortaklık söz konusu oluyor. 


Kanununun 701. Maddesine göre ortakların hakkı mülkün belli bir payına değil, tamamına ilişkin olarak ifade ediliyor.


Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir?

Elbirliği mülkiyetine sahip mirasçılardan her biri bu mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilmesi isteminde bulunabiliyor. Başvuru taşınmazın bulunduğu yer Tapu Sicil Müdürlüğüne yapılıyor. 


Başvuruda bulunulurken talepte bulunulan taşınmazın tapu bilgilerinin ve mirasçılık belgesinin de dilekçeye eklenmesi gerekiyor. Tapu sicil müdürü, dilekçeyi aldıktan sonra mirasçılık belgesinde adı geçen...