07 / 05 / 2024

Tapuda elbirliği nedir

Tapuda elbirliği nedir

Tapuda elbirliği nedir? Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir? İşte Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan elbirliği mülkiyeti ve bu mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilmesi ile ilgili esaslar...

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Tapuda ipka nedir, ne anlama gelir?

Tapuda ipka önemli bir gayrimenkul terimidir. Hisseli mülkiyet alanında kullanılan bu terimi detaylı bir şekilde bilmek gerekir. Peki tapuda ipka nedir, ipka tapu nedir ve tapuda ipka işlemleri nasıl yapılır? İşte tapuda ipka ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Tolga Sert ne iş yapıyor? Tolga Sert’in mesleği nedir? Tolga Sert nereden mezundur? İşte detaylar!

Tolga Sert ne iş yapıyor? Tolga Sert’in mesleği nedir? Tolga Sert nereden mezundur? İşte detaylar!

Mine Berra Doğaner Nerelidir? Mine Berra Doğaner Mesleği Nedir?

Dr. Mine Berra Doğaner ne iş yapıyor? Dr. Mine Berra Doğaner’in mesleği nedir? Dr. Mine Berra Doğaner nereden mezundur? İşte detaylar!

Necdet Gürbüztürk mesleği nedir? Necdet Gürbüztürk nereden mezundur?

Necdet Gürbüztürk ne iş yapıyor? Necdet Gürbüztürk’ün mesleği nedir? Necdet Gürbüztürk nereden mezundur? İşte detaylar!

Funda Tacir’in mesleği nedir? Funda Tacir Kimdir?

Funda Tacir kimdir? Funda Tacir’in mesleği nedir? Funda Tacir nereden mezundur? İşte detaylar!

Besim Tibuk Kimdir? Besim Tibuk mesleği nedir?

Besim Tibuk kimdir Besim Tibuk’un mesleği nedir? Besim Tibuk eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Alistair Baran Blake Kimdir? Alistair Baran Blake mesleği nedir?

Alistair Baran Blake kimdir? Alistair Baran Blake’nin mesleği nedir? Alistair Baran Blake eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

İzlem Erdem Kimdir? İzlem Erdem ne iş yapıyor?

İzlem Erdem kimdir? İzlem Erdem’in mesleği nedir? İzlem Erdem hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Zonguldaklı madenciler ‘domuz damı’ tekniği ile yüzlerce insanı kurtardı! Domuz damı tekniği nedir? Yaşam Koridoru Nedir

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,4 büyüklüğündeki deprem felaketlerinin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda vatandaşımızı ‘domuz damı’ tekniği ile enkaz altından çıkaran Zonguldaklı madencilerin başarısı ise herkesin takdirini kazandı.

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda elbirliği nedir Haberi

Tapuda elbirliği nedir

Tapuda elbirliği nedir?

Kanun veya kanunda öngörülen sözleşmeler uyarınca oluşan topluluk dolayısıyla mallara birlikte malik olanların mülkiyeti, elbirliği mülkiyeti olarak tanımlanıyor.


Elbirliği mülkiyetinde ortakların belirlenmiş payları olmayıp her birinin hakkı, ortaklığa giren malların tamamına yaygın oluyor.


Tapuda elbirliği mülkiyetinde mal sahipliği ya da miras yoluyla elde edilen mülk paylara bölünmüyor. Böylece malikler arasında paydaşlık değil, ortaklık söz konusu oluyor. 


Kanununun 701. Maddesine göre ortakların hakkı mülkün belli bir payına değil, tamamına ilişkin olarak ifade ediliyor.


Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir?

Elbirliği mülkiyetine sahip mirasçılardan her biri bu mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilmesi isteminde bulunabiliyor. Başvuru taşınmazın bulunduğu yer Tapu Sicil Müdürlüğüne yapılıyor. 


Başvuruda bulunulurken talepte bulunulan taşınmazın tapu bilgilerinin ve mirasçılık belgesinin de dilekçeye eklenmesi gerekiyor. Tapu sicil müdürü, dilekçeyi aldıktan sonra mirasçılık belgesinde adı geçen...