11 / 05 / 2024

tapuda eşe bağış nasıl yapılır

tapuda eşe bağış nasıl yapılır

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış deniyor. Tapu devir işlemlerinde ne kadar vergi ödenir? Tapuda eşe devir nasıl yapılır?

Ev hanımlarına yönelik emeklilik şartları neler? İsteğe bağlı emeklilik şartları...

İsteğe bağlı sigorta ile ev hanımları emekli olabilirken, yapılacak olan düzenleme kapsamında ev hanımları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecekler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan düzenleme yapılacağını ve üçte bir prim desteği verileceğini duyurdu.

Halka arzda yeni dönem: 2024'te tüm başvurular e-Başvuru sisteminden alınabilecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, bu yıl 15 Aralık itibarıyla 54 şirketin halka arz edildiği bilgisini verdi. Gönül, ayrıca "Şirketler piyasadan 79,3 milyar lira fon sağladığını ve 2024 yılında halka arz başvurularının e-Başvuru' sisteminden yapılacağını söyledi.

Deprem bölgesindeki 11 ilde KOSGEB'e destek başvurusu 45 bine ulaştı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihindeki depremlerin etkilediği 11 şehirde KOBİ'ler için sunulan desteğe başvurunun 45 bine ulaştığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alıyor! 35 yaşından küçük herkes başvurabilir! 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alımı detayları belli oldu. Peki kimler başvurabilir? İşte ayrıntılar...

MEB'e bağlı okulların pansiyon ücretleri yeni yılda 7.900 ile 37 bin 60 TL arasında olacak! SON DAKİKA!    

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nden alınan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının pansiyon ücretleri yeni senede 27 bin 900 TL'dne başlayıp, 36 bin 600 TL'ye kadar yükselecek. İşte detaylar...

2008'den sonra işe girenler dikkat! SGK o kişileri kıskaca aldı! EYT'de maaşlar resmen değişti! 

SGK mevzuatına göre 2008'den sonra isteğe bağlı sigorta priminin sigortalılık süresine sayılması için 12 ay yatırılması gerekiyor. SGK, sigorta primini yatırmayanları kıskaca aldı. İşte detaylar...

Birbahçe Başakşehir2 projesi yüzde 50'si peşin, kalanı 12 ay taksitle satışta! Yeni proje! 

Birbahçe Başakşehir2 projesinde konut satışları başladı. Projede 3+1'den 6+2'ye kadar değişen konut tipleri yer alıyor. Peki Birbahçe Başakşehir2'de konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Öğrenciler ve ofis çalışanları için bütçe dostu laptoplar: İşte fiyatları...

Son dönemde bilgisayar fiyatlarındaki artışlar, öğrenci ve ofis çalışanlarını uygun fiyatlı ve performanslı laptoplara yönlendirdi. Dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak pek çok ithal üründe yaşanan fiyat artışları, popüler markaların laptoplarını 20 bin TL'nin üzerine çıkardı. 

Sigortalı bir işte çalışmayanlar eksik primlerini nasıl tamamlayabilir? Kimler isteğe bağlı sigorta yapabilir?

EYT yasa teklifine göre emeklilikte yaş aranmıyor, fakat kademeli geçişteki prim şartı 5000-5975 gün arasında değişiyor. 5000 günün üzerinde prime ihtiyacı olanlar çalışarak ya da isteğe bağlı olarak prim ödeyerek farkı kapatabilecek. Peki bu haktan kimler faydalanabilir?

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

Varlıklı ülkelerin yanı  sıra orta gelirli orta gelirli ülkelerde nüfusun hızla yaşlandığına dikkat çeken Dünya Bankası, bu ekonomilerin gelecekte küresel göçe bağımlı hale geleceği öngörüsünde bulundu. Dünya Bankası, göç sürecinin daha iyi yönetilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Markanın ruhunu en iyi yansıtan araç BMW X3'e Nisan zammı geldi mi? İşte 04 Nisan 2023 fiyat listesi

BMW'nin X3 modeli için çok az değişiklik görüyor. Uzaktan yakın anahtarı olmadan giriş sistemi bundan böyle seride standart hale gelmiş ve isteğe bağlı Premium paket artık iDrive bilgi-eğlence  sistemi için hareket kontrollerini içermez. Peki BMW X3 04 Nisan 2023 fiyat listesi nedir? 

“EYT’den emekli olmak hayal” diyenler de artık emekli olacak! Yeni gelişmeler peş peşe açıklandı!

Sigorta girişi 8 Eylül 1999 öncesi olmasına rağmen primi yatırılmayan binlerce vatandaş mahkemenin yolunu tuttu. Çalışmasına karşın işe başlangıcı SGK'ya bildirilmeyen ya da geç bildirilen EYT'li olabilecek.

e-Devlet'e başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı yapıldı mı? Hemen kontrol edin!

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere sosyal destek ödemesi yapılıyor. e-Devlet'e başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı yapıldı mı? Hemen kontrol edin!

tapuda eşe bağış nasıl yapılır Haberi

tapuda eşe bağış nasıl yapılır


Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış (hibe) denir. Bağışta bulunacak kişi, gayrimenkulü çocuklarından birine ya da eşine bağışlaması halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı söz konusu oluyor. Diğer mirasçılar bu duruma itiraz etme hakkına sahip oluyorlar. Bu durumda saklı pay hakları bağışlanamadığı için bu hakları korunuyor.


Tapuda eşe devir nasıl yapılır?


1) Bağışlamak suretiyle, yani para almadan yapılabiliyor. Bu durumda, ivazsız  bir mal intikal etmiş olduğundan, eşinizin Veraset ve İntikal Vergisi ödemesi söz konusu oluyor. Eşiniz kanuni mirasçınız olduğundan Veraset Vergisi yüzde 50 indirimli uygulanıyor. Eşiniz, tapu tarihinden itibaren bir ay içinde, Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi verir. Devredeceğiniz daire hissesine isabet eden Emlak Vergisi değerinin 160 bin liraya kadar olan...