03 / 05 / 2024

tapuda feragatname örneği

tapuda feragatname örneği

Feragat, bir kimsenin tek taraflı bir beyanla doğmuş veya doğması ihtimal dahilinde olan bir hakkından vazgeçmesi olarak ifade ediliyor. Peki tapuda feragat nasıl gerçekleşir? İşte mirastan feragatın tescili...

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda gerçekleştirdiği alım satım işleminde tapu harcını az ödemek için eksik bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesisi ile durumu düzeltebiliyorlar. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği...

Hisseli tapuda muvafakatname örneği!

Hisseli tapu işlemlerinde yetkili kurumlar bazen muvafakatname isteyebiliyor. İşte, hisseli tapu satışında hazırlanması gereken muvafakatname örneği...

Hile nedeni ile tapu iptal davası örneği!

Tapuda yapılacak alım satım gibi işler vekil atayarak bir başkası aracılığıyla yapılabiliyor. Vekilin bu hakkını hile yaparak kullanma hakkına sahip olmuyor. İşte, hile nedeni ile tapu iptal davası örneği!

Tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapuda yapılan değişiklikler arasında cins tashihi işlemi de yer alıyor. Bu işlem ile bir gayrimenkulün tapudaki cinsi değiştiriliyor. İşte, tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapu harcı pişmanlık beyanı örneği!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. İşte, tapu harcı pişmanlık beyanı örneği!

Muvafakatname örneği nasıl hazırlanır?

Eşiyle beraber yaşadığı, aile hayatı sürdürdüğü tapuda tescilli aile konutunun üzerinde, eşinin rızası olmadan alım-satım veya herhangi bir borca ilişkin tasarrufta bulunamıyor. Peki, muvafakatname örneği nasıl hazırlanır?

Tapu vekalet örneği 2015!

Tapuda yapılacak işlemler vekil aracılığı ile de gerçekleşebiliyor. Vekalet; şekli koşullara bağlı ve karşılıklı güvene dayalı bir sözleşmeye deniyor. İşte tapu vekalet örneği 2015...

Eş muvafakatnamesi örneği!

Medeni Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre tapuda aile konutu şerhi konulan bir ev üzerinde eşlerden biri, diğer eşinin izni olmadan herhangi bir işlemde bulunamıyor. İşte, eş muvafakatnamesi örneği!

Aile konutu şerhi davası dilekçe örneği!

Aile konutu şerhi, tapuda evin sahibi olan tarafın eşinden izinsiz konutu satmasını engellemek için yapılan ve evden kovulmanın da önlenmesi adına mahkeme kararıyla uygulanmasına deniyor.Aile konutu şerhi davası dilekçe örneği nasıl yazılır?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda eksik harç ödenmesi halinde, kişi yüklü vergi borçları ile karşılaşabiliyor. Ancak bir dilekçe ile bu cezadan kurtulmak da mümkün. İşte yazılması gereken tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği..

Miras paylaşım sözleşmesi örneği!

Mirasın mirasçılar arasında ne şekilde paylaşılacağını içeren bir sözleşmeye miras taksim sözleşmesi deniyor. Bu sözleşme tapuda ya da noterde yapılabiliyor. İşte, miras paylaşım sözleşmesi örneği!

Müteahhit ana sözleşme örneği!

Müteahhitin inşaat yapma yükümlülüğü arsa sahibinin de tapuda pay intikal ettirme yükümlülüğü olması için aralarında bir ana sözleşme imzalamaları gerekiyor. Taraflar arasında imzalanan bu sözleşmenin içeriği nedir? İşte, müteahhit ana sözleşme örneği!

Tapu tashih davası dilekçe örneği!

Tapuda yapılan yanlışlıkların düzeltimi mümkün olabiliyor. Bunun için, tashih talebi sahibi kişinin vir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat etmesi gerekiyor. İşte tapu tashih davası dilekçe örneği...

tapuda feragatname örneği Haberi

tapuda feragatname örneği

Tapuda feragat!

Feragat, bir kimsenin tek taraflı bir beyanla doğmuş veya doğması ihtimal dahilinde olan bir hakkından vazgeçmesi olarak ifade ediliyor.  Bir hak sahibi tek taraflı beyanla hakkından feragat edebiliyor, yani hakkından vazgeçebiliyor. 


İbra ile feragat arasındaki tek fark bulunuyor: Bu fark, ibrada karşılıklı anlaşma şartı arandığı halde, feragatte karşılıklı anlaşma şartı aranmıyor olması olarak karşımıza çıkıyor.


Miras Hakkından Feragat..

Sağlar arasında miras hakkından feragat yapılmışsa (ör: karı-koca arasında) hakimin veraset belgesi verirken bu hususu nazara alıp, veraset belgesini ona göre vermesi gerekir. Hakim bunu nazara almamış da feragat sözleşmesine atıfta bulunmuşsa, veraset belgesine ek olarak feragat sözleşmesinin ibrazı da isteniyor. 


Feragat edene pay verilmeden diğer mirasçılar adına intikal işlemi yapılır. 

Veraset belgesinde hiç feragattan söz edilmemişse, tapu sicil müdürlüğünün kendiliğinden feragatı nazara alması mümkün...