05 / 05 / 2024

tapuda fetö operasyonu

tapuda fetö operasyonu

FETÖ’cülerin mal kaçırmasını önleyen tapu dairelerindeki yoğunluk bitiyor. BİMER yoluyla ihbarla mallara tedbir konulmayacak, mahkeme kararı beklenecek. Tapu işlemleri hızlanacak.

Sami Çakır'ı dolandırmak isteyenlere suçüstü!

Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sami Çakır’ı ‘FETÖ operasyonu’ yalanıyla dolandırmaya çalışan 4 şüpheli suçüstü yapılarak yakalandı. Zanlıların Çakır’dan 10 milyon euro talep ettikleri ifade edildi. 

Serdar İnan’ın malvarlığına tedbir konuldu!

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından FETÖ operasyonu kapsamında suçlanan İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan'ın malvarlığına tedbir konuldu.

Kayıhan Yapı'ya FETÖ operasyonu!

Kayıhan Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahiplerine FETÖ operasyonu düzenlendi. Yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

Ahmet Selim Ener gözaltına alındı!

Gaziantep’te önceki gün düzenlenen FETÖ operasyonu kapsamında Edecan İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Ener gözaltına alındı.

1870 parsel FETÖ’den kurtarıldı!

FETÖ'cüler tapuda ususüz devir işlemleri yaparken yakalandı. FETÖ tarafından ele geçirilen parsel sayısı 1.870’i buldu.

Beyaz İnşaat'tan FETÖ Operasyonu açıklaması!

Beyaz İnşaat, kurum hakkında 14 Aralık 2016 tarihinde bazı Basın-Yayın organları tarafından yayınlanan FETÖ Terör Örgütü ile ilgili haberlere ilişkin açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Beyazlar Grup'tan FETÖ Operasyonu açıklaması!

Beyazlar Grup İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.’14 Aralık 2016 tarihinde bazı Basın-Yayın organları tarafından “Müteahhitlere FETÖ Operasyonu” adı altında yapılan haberlere ilişkin açıklama yayınladı. İşte o açıklama..

Dumankaya İnşaat'a FETÖ operasyonu!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'n finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, alınan tanık ifadeleri doğrultusunda Dumankaya İnşaat'ın mevcut genel müdürünün de aralarında bulunduğu 4 şüpheli gözaltına alındı.

FETÖ, Adapazarı Şeker Fabrikası'nı kumpasla ele geçirmiş!

FETÖ'nün, 2008 yılında 65 bin çiftçinin sahibi olduğu Adapazarı Şeker Fabrikası'nı ele geçirmek için fabrika ve kooperatif yöneticileri ile bürokratlara yönelik gerçekleştirdiği kumpas operasyonu 8,5 yıl sonra ortaya çıktı.

Tapuda FETÖ bitti, işlemler hızlanacak!

FETÖ’cülerin mal kaçırmasını önleyen tapu dairelerindeki yoğunluk bitiyor. BİMER yoluyla ihbarla mallara tedbir konulmayacak, mahkeme kararı beklenecek. Tapu işlemleri hızlanacak.

Dolandırıcılar Sezer Wasner'e Beylerbeyi'ndeki evini sattırdı!

İstanbul Üsküdar Beylerbeyi’nde oturan Sezer Wasner, kendisini telefonla arayarak polis olarak tanıtan kişilerin 'FETÖ operasyonu için' 800 bin dolarını aldığını belirterek şikayetçi oldu.

FETÖ'cü müteahhitler vatandaşları mağdur etti!

FETÖ soruşturması kapsamında tapuda şerh konulan müteahhitler yüzünden vatandaşlar mağdur olmaya başladı. Müteahhitlere arsalarını vererek daire satın alan vatandaşların yanı sıra iş karşılığı daire alan esnaflarında mağdur oldukları belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 9 kişiye FETÖ operasyonu!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan çoğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığında görevli 9 kişi tutuklandı.

tapuda fetö operasyonu Haberi

tapuda fetö operasyonu

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ militanlarının 15 milyar TL’lik okul, yurt ve şirketlerine ait konutlar Kanun Hükmündeki Kararname ile devlete geçti. Şirketlerin hülle yolu ile başka şirkete borçluymuş gibi mal kaçırması ve yine FETÖ üyelerinin şahsi taşınmazlarını satmaları da tapu dairelerinde alınan önlemlerle engelledi. Bu önlemede ‘kırmızı hat’ listesinde bulunanların işlemlerinin yapılmaması etkili olurken, tapudaki iş yükü de ağırlaştı. Tapu dairelerindeki işlemleri hızlandırmak için de devreye bir yeni sistem alındı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, BİMER ve diğer kanallardan gelen ihbarlar ile şerh koymayacak. Mahkemelerin tedbir kararı beklenecek. Böylece tapudaki diğer işlemlerin rahat yapılması planlanıyor.


ŞİRKETLER TMSF’DE

Darbe girişimi sonrasında ihbar ve şikayetlerinde göz önünde bulundurulduğuna dikkat çeken üst düzey bir ekonomi yetkilisi, “FETÖ ile mücadele kapsamında bazı örgüt üyelerinin...