05 / 05 / 2024

tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim

tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim

Gayrimenkul alım satım sürecinde olan kimseler tapunun üzerinde haciz olup olmadığını sorgulamak istiyor. Peki, siz de "Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?" soruyorsanız işte yanıtı...

Merkez Bankası enflasyonun neden yüksek olduğunu açıkladı!

TCMB’den neden enflasyonun yüksek olduğuna ilişkin bir açıklama geldi. Tüketici enflasyonun tarihsel temmuz ayı eğilimine kıyasla yüksek bir artış yaşadığını paylaşan TCMB, bu gelişmede vergi artışlarının yanında, liradaki değer kaybının ve ücret artışlarının etkili olduğunu ifade etti.

Akbank bu parayı almanız için bugünün son olduğunu duyurdu!

Akbank, düzenlediği kampanya kapsamında tüm müşterilerine 300 TL hediye edeceğini duyurdu. 30 Haziran’ın son katılım tarihi olduğunu paylaşan Akbank, Axess müşterilerine özel düzenlediği kampanyanın katılım şartlarını da paylaştı.

Jeoloji Mühendisleri okullardan sonra toplam 616 hastanenin çürük olduğunu açıkladı!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) okullardan sonra yüksek deprem riski altındaki hastane ve aile sağlığı merkezlerinden toplamda 616 hastanenin yıkıcı etkiye sahip olduğunu açıkladı.

Altın Kahini İslam Memiş son kez uyardı! Önümüzdeki ay altın bu kadar olacak! Bu rakamı görenler ne olduğunu şaşıracak

Altın fiyatlarındaki düşüş bugün de devam ediyor. Peki altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? Altın Kahini İslam Memiş son kez uyardı! Önümüzdeki ay altın bu kadar olacak! Bu rakamı görenler ne olduğunu şaşıracak.

Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı, Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? şeklindeki soruların yanıtına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İşte detaylar!

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmazın birden çok sahibinin olduğunu göstermektedir. Peki “Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?” İşte yanıtı!

Tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? İşte detaylar!

Tapu işlemleri konusunda pek çok husus merak edilmektedir. Onlardan biri de “Tapunun kime ait olduğunu öğrenmedir. İşte detaylar!

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenilir? E-devlet üzerinden tapu sorgulanır mı?

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Dolar ve euronun eşitlenmesinin Türkiye’nin neden aleyhine olduğunu ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez açıkladı

Doların tüm para birimleri karşısında değer kazanmasının ardından dolar ile euro aynı seviyeye geldi. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez dolar ile euronun eşitlenmesinin Türkiye’nin neden aleyhine olduğunu anlattı.

Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Gayrimenkul alım satım sürecinde olan kimseler tapunun üzerinde haciz olup olmadığını sorgulamak istiyor. Peki, siz de "Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?" soruyorsanız işte yanıtı...

Tapunun kimin üstüne olduğunu sorgulama!

Gördüğü bir taşınmaz malı satın almak isteyenler ancak kime ait olduğunu bilmeyenler sorgulamayı nereden ve nasıl yapacaklarını araştırıyor. Peki, tapunun kimin üstüne olduğunu sorgulama nasıl yapılır?

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Konut güvenli liman olduğunu ispatladı!

Akyapı kurucu ortağı Hüseyin Dinçel, 2021 Aralık'a ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Rakamların, konutun güvenli liman olduğunu ispatladığını belirten Dinçel, "Önümüzdeki yıl bu trendin devam etmesini, yabancıya en az 70 bin konutun satılmasını bekliyoruz" dedi.

tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim Haberi

tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim

Tapu satış sürecinde, taşınmazın hacizli olup olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. Haciz, devletin, bireye ait bir alacağı veya bir kamu alacağını tahsil etmek amacıyla, borçlunun maddi değeri olan bazı mallarına el koyması ve bazı durumlarda borçlunun bu mallarda tasarruf yetkisini kısıtlaması işlemine deniyor.

Borçluların borcunu ödememesi halinde alacaklı, haczolunan mal taşınır ise hacizden itibaren altı ay, taşınmaz ise hacizden itibaren bir yıl içinde satılmasını isteyebiliyor.

Borçlunun üçüncü şahıslardaki alacağı taşınır hükmünde oluyor. Her alacaklı mensup olduğu derece namına satış talebinde bulunabilir.  Hacizleri evvelki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebilir.

Tapu satın almak üzereyseniz ve "Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?"   diye soruyorsanız işte yanıtı...

TAPUDA HACİZ OLDUĞUNU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Gayrimenkul üzerinde haciz sorgulaması tapu sahipleri...