01 / 05 / 2024

tapuda ifraz

tapuda ifraz

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu ifraz harcı 2015 oranları!

Tek parselden oluşan arsanın birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne ayrı ayrı tescil edilmesi işlemine tapu ifrazı deniyor. İfraz işlemi için ifraz harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, tapu ifraz harcı 2015 oranları!

İfraz yapma şartları nelerdir?

Tek bir parselin parçalara ayrılması,bölünmesi ve tapu kütüğüne tescil edilmesine ifraz adı veriliyor.Peki ifraz yapma şartları nelerdir?İfraz için hangi evraklar gerekiyor?İşte ifraz için gerekenler..

Tapu ifraz işlemleri nelerdir?

İfraz olarak adlandırılan terim, gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi anlamına geliyor.Peki tapu ifraz işlemleri nelerdir?

Tapunun bölünmesi!

Tapu kütüğü üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında yer alan tapunun bölünmesi işlemi nasıl yapılır? Tapu nasıl bölünür? Tapunun bölünmesi için gereken belgeler nelerdir? İşte tapunun bölünmesi ile ilgili soruların yanıtı...

Tapuda ayırma işlemi!

Tapuda ayırma işlemi ne demektir? Tapuda ayırma işlemi nasıl gerçekleşiyor? Bu işlem için istenen belgeler nelerdir? Tapuda ayırma işlemi hakkında merak ettiklerinizi detaylı olarak haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemine ifraz deniyor. Peki, bu işlemin iptali mümkün mü? Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu ifraz işlemi nedir? Tapuda ifraz nasıl olur?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ifraz olarak ifade ediliyor. Peki, Tapuda ifraz nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu ifraz harcı 2021!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılması için tapuda belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu ifraz harcı 2021 ne kadar?

Tapu ifraz harcı 2020!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılması amacıyla tapuda belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu ifraz harcı 2020 ne kadar?

Tapu ifraz harcı 2018!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılabilmesi için tapuda belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu ifraz harcı 2018 ne kadar?

Tarım arazilerinde ifraz nasıl yapılır?

Tapuda ifraz ile tek bir kimsenin mülkiyetinde olan arsalar bölünebiliyor. Arsa ve arazilerde ifraz işlemi yapılabiliyor. Peki, tarım arazilerinde ifraz nasıl yapılır?

Rızai ifraz nedir?

Tek parsel olarak tapuda kayıtlı olan taşınmazların, düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılmasına ifraz deniyor. Peki, rızai ifraz nedir?

İfraz sözleşmesi nedir?

Tapuda tek bir parselde kayıtlı bulunan taşınmazın belirli usul ve esaslara bağlı teknik usullere göre, belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. Peki, ifraz sözleşmesi nedir?

Tapuda ifraz işlemi süresi!

Tapuda tek parsel olarak bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre ayrılması işlemine tapuda ifraz deniyor. İşte, tapuda ifraz işlemi süresi!

Tapuda ifraz için gerekli belgeler!

Tapuda ifraz, tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ifraz için neler gerekli? İşte, tapuda ifraz için gerekli belgeler!

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Belediye ifraz harcı ne kadar?

Tapuda ayırma işlemi olan ifraz ile tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz birden fazla parçaya ayrılabiliyor. Bunun için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, belediye ifraz harcı ne kadar?

tapuda ifraz Haberi

tapuda ifraz

Tapuya tek bir parsel olarak kayıtlı bulunan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemine ifraz işlemi deniyor. Gayrimenkulün bir sahibi varken bölünmesi ya da bir kısmının satılması gibi durumlarda yapılan tapu kütüğündeki değişiklikler olarak karşımıza çıkıyor. 

İfraz işlemi yapılacak olan arsa üzerinde irtifak hakkı, şerh ya da rehin gibi bir durumun söz konusu olmaması gerekiyor. Ayrıca afet, heyelan veya taşkın gibi tehlike bölgelerinde yer alan gayrimenkullerin ifraz işlemi yapılamıyor.

Tapuda ifraz işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikli olarak Tapu Kadastro Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. Belediye sınırları içerisinde yer alan taşınmazlar için Belediye Encümenine, belediye sınırları dışında yer alan taşınmazlar içinse İl İdare Kuruluna harç ödemesi yapılması ve daha sonrasında ise gerekli belgelerle birlikte başvurunun gerçekleştirilmesi gerekiyor. 
 

İfraz Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Gayrimenkul sahipleri...