02 / 05 / 2024

tapuda intikal ücreti

tapuda intikal ücreti

Bir kimsenin vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılarına kalıyor. Yasal mirasçılarının söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. İşte tapuda intikal masrafları 2014..

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlara bağlıdır. Vatandaşlar Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda intikal süreci kişilerin gözünde büyüttüğü işlemlerden biridir. Peki Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? İşte detaylar!

Tapuda kira şerhi ücreti 2022 ne kadar?

Kira şerhi işlemi özellikle uzun vadeli kiralama dönemlerinde gayrimenkul sahibi ile kiracı arasında hazırlanan kira sözleşmesinin tapu kütüğüne işlenmesi olarak ifade ediliyor. Peki, bu işlemin ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Şahsın vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Miras intikalinde tapu harcı ödenir mi? Miras intikali 2022 masrafı ne kadar?

Bir kişiye miras kalması durumunda mirası üzerine geçirme işlemine tapuda intikal işlemi deniyor. Peki, Miras intikalinde tapu harcı ödenir mi? Miras intikali 2022 masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda miras intikali nasıl yapılır? Miras intikali için hangi belgeler gereklidir?

Tapuda miras intikali, ölen bir kişiden kalan taşınmaz malların, yasal mirasçılarının üzerine geçirilmesi için yapılması gereken en önemli işlemdir. Çünkü intikal işlemini yapmayan mirasçı malların yeni tapu belgesini alamaz. Peki, tapuda miras intikali nasıl yapılır? Hangi belgeler gereklidir? İşte

Miras kalan mülkler için beyanname hangi şartlarda verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesinin 2004’te vefatıyla mirasçıları olan babası ve diğerleri veraset beyannamesi verdiklerini, vergiyi ödediklerini ancak tapuda intikal yapmadıklarını söyledi. Babasının vefat ettiğini aktaran okuyucu, beyanname verip vermeyeceğini sordu.

Miras kalan mallar için veraset intikal beyannamesi verilmeli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesinin 2004'te vefat ettiğini belirten okuyucu, hala dedesinin üzerine gayrimenkuller olduğunu, tapuda intikalinin yapılmadığını belirtti. Babasının da vefat ettiğini dile getiren okuyucu, veraset ve intikal beyannamesine ilişkin soru sordu.

Tapuda cins değişikliği ücreti 2021!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapuda cins değişikliği ücreti 2021...

Tapuda trampa ücretini kim öder?

Trampa işlemi; İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine deniyor. Peki, tapuda trampa ücreti ne kadar? Tapuda trampa ücretini kim öder?

Tapu vekaletname ücreti 2015!

Tapuda işlemlerini gerçekleştirmek için vakti olmayanlar veya sağlık durumu nedeniyle tapu dairesine gidemeyecek durumda olanlar vekaletname vererek bu işlemi bir başkasına yaptırabiliyor. Peki, tapu vekaletname ücreti 2015 ne kadar?

tapuda intikal ücreti Haberi

tapuda intikal ücreti

Tapuda intikal masrafları 2014!

Bir kimsenin vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılarına kalıyor. Yasal mirasçılarının söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Tapuda intikal işlemi, iştirak halinde yapılabileceği gibi, müşterek mülkiyet halinde de yapılabiliyor. Tapuda intikal masrafları da yapılan işleme göre değişkenlik gösteriyot:


İştirak halinde tapuda intikal işlemi:

Mirasçılar adına iştirak halinde intikalen tescil için tüm mirasçıların istemine gerek olmayıp, bir tek mirasçı da iştirak halinde intikal işlemini yaptırabilir. 


Tapu sicil müdürlüğü veraset senedinde tereddüt ederse ayrıca murisin kayıtlı olduğu nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği isteyebilir. 


Mirasın intikali bedelsiz edinim şekli olduğundan, intikalin tescilinden sonra veraset ve intikal vergisinin tahakkuk ve tahsil edilebilmesini temin için tapu sicil müdürlüğünce işlem tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde durumun vergi dairesine ihbar edilmesi...