28 / 04 / 2024

tapuda ipotek

tapuda ipotek

Gayrimenkul üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemleri pek çok farklı durumda gerçekleştirilebiliyor. Peki, tapu üzerinde ipotek olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte tüm detaylar...

İpotek talep yazısı 2015!

Bir taşınmaz mal üzerinde borç dolayısı ile ipotek kurulabiliyor. Bu ipotek, alacaklının teminatı oluyor. Peki, ipotek talebi nasıl yapılır? İşte ipotek talep yazısı 2015..

Tapuya ipotek koyma!

Tapuya ipotek koyma; süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan işlemdir. Genellikle tüm satışlarda arta kalan miktar için tapuya ipotek koyma işlemi yapılır...

Tapuda ipotek işlemleri!

Tapuda ipotek işlemleri alıcının satın alma işleminde bankadan kredi kullandığı durumlarda yapılıyor. Gayrimenkul alımında kredi kullanıldığında banka da alım işleminde taraf olur ve işlemin hukuki boyutu daha da genişler...

Tapuda ipotek ne demek? İpotek ile kredi çekilir mi?

İpotek konusu pek çok kişinin korkulu rüyalarından biridir. Mülklerinin üzerinde ipotek bulunan kişilerin akıllarında birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan en çok merak edilenler!

Ev alırken tapu ipotek sorgulama nasıl yapılır?

İpotek, bir borcun ödemesini garanti altına almak için taşınmazın teminat gösterilmesidir. Peki, ev alırken ipotek sorgulama nasıl yapılır? Tapuda ipotek nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Tapuda ipotek olup olmadığı nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemleri pek çok farklı durumda gerçekleştirilebiliyor. Peki, tapu üzerinde ipotek olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte tüm detaylar...

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

7 soruda tapuda ipotek işlemleri!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Peki tapuda ipotek işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte 7 soruda tapuda ipotek işlemleri...

Tapuda ipotek harcı!

Konut kredisi kullanılarak alınan gayrimenkul üzerinden ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Tapuya ipotek konulması kredi alırken banka tarafından yapılıyor. Peki, tapuda ipotek harcı ne kadar? İşte, tapuda ipotek harcı!

Konutta ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuda ipotek kaldırma işlemi, kredi borcu biten tüketicinin evi üzerine alabilmesi için gerekli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta ipotek nasıl kaldırılır? İşte, konutta ipotek kaldırma işlemi..

Tapuda ipotek nasıl anlaşılır?

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi işlemine deniyor. Bir evin ipotekli olup olmadığı tapu senedinde belirtilmiyor. Peki, tapuda ipotek nasıl anlaşılır?

Tapuda ipotek koyma işlemi!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi anlamına geliyor. Peki, tapuda ipotek koyma işlemi nasıl yapılır? İşte, tapuda ipotek koyma işlemi!

Tapuda satış işlemleri için gerekli evraklar!

Satış işlemi; alıcı ve satıcıya karşılıklı borç ve hak yükleyen bir sözleşmedir. Alıcının taşınmazın bedelini ödemesine karşılık, satıcı da malın mülkiyetini alıcıya bırakır. Peki, tapuda satış işlemleri için gerekli evraklar nelerdir?

Tapuda satış ve ipotek işlemleri!

Taşınmazların satışı tapu dairelerinde gerçekleşiyor.Tapu işlemleri arasında tapuya şerh konabiliyor. Tapu ipotek işlemleri için gerekli belgeler neler? Peki, tapuda satış ve ipotek işlemleri neler?

Tapuda isim tashihi nasıl yapılır?

Tapu alma işlemlerinde yapılan yanlışlıklar düzeltilebiliyor. . Paydaşlardan birisi davada hukuki yararı olduğu için diğer paydaşın isminin düzeltilmesini isteyebilir. Peki, tapuda isim tashihi nasıl yapılır?

İpotek şerhi nedir?

Doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesine ipotek deniyor. Peki,ipotek tapuya şerh edilir mi? İpotek şerhi nedir?

tapuda ipotek Haberi

tapuda ipotek

Gayrimenkul üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemi bazı durumlarda gereki olabiliyor. Eğer kendi üzerinize kayıtlı bir taşınmaz üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemi yapacaksanız, bunun için iki yöntem vardır.  

-Birinci yöntem e-Devlet üzerinden online olarak gerçekleştirilen sorgulama işlemi olarak karşımıza çıkıyor. e-Devlet sistemi üzerinden giriş yapabilmek için taşınmaz sahibi, https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine tıklayarak e-Devlet sistemine kendi bilgileri ile giriş yaparak tapu üzerindeki ipotek bilgilerini sorgulayabilir. Eğer tapu sahibinin e-Devlet şifresi yok ise PTT şubesine giderek T.C. kimlik numarası ile şifre alabilir. 

-İkinci yöntem da tapu sahibi gayrimenkulün kayıtlı olduğu Tapu Müdürlüğü’ne nüfus cüzdanı ile giderek ipotek sorgulama işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirebilir. 

Kendi üzerinize kayıtlı olan bir gayrimenkul için ipotek sorgulama işlemi oldukça kolaydır. Ancak başkasına ait bir gayrimenkulün üzerinde ipotek olup olmadığını...