03 / 05 / 2024

tapuda izlenecek yol

tapuda izlenecek yol

Taşınmaz mal alım satım işlemini ilk defa yapacak olan kimseler, bu işlemin çok uzun ve yorucu olduğunu düşünebilir. Peki, tapu kaç günde çıkar? Tapu işlemleri bir günde biter mi?

İstanbul'un dönüşümünde izlenecek yol haritası belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada İstanbul'un dönüşümünde izlenecek yol haritasının belli olduğunu söyledi.

Tapu kaç gün sonraya randevu veriyor?

Tapuda işlemlerin gerçekleşmesi için izlenecek bir yol vardır. Onlardan biri randevu almaktır. Tapu kaç gün sonraya randevu veriyor? sorusu vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte haberin detayları!

Türkiye'nin çürük yapı stoku ortadan kalkıyor!

TÜRKÇİMENTO, ülke genelinde depreme karşı izlenecek yol haritasını belirlemek için Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası Raporu'nu hazırladı. Raporda çürük yapı stoku karşısında alınacak adımlar sıralandı.

Çiğli Belediyesi yapı envanteri ve dijital arşiv oluşturacak!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 30 Ekim'de yaşanan İzmir depremi sonrası ilçede hasarlı bina tespit çalışmalarına katılan belediye görevlileri ve gönüllü mühendislerle online toplantıda buluşarak izlenecek yol haritasıyla ilgili fikir alışverişi yaptı. 

Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirmesinde izlenecek yol belli oldu!

Sakarya'daki Tank Palet fabrikası askeri şirket olan ASFAT’a devredilecek. ASFAT fabrikayı dilediği şirkete 25 yıllığına kiralayabilecek.

İmar barışında izlenecek yol!

Yapı kayıt belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışına nasıl başvurulur? İmar barışında izlenecek yol nedir?

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi!

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi. İzmir’in iki yakasını birleştirecek olan proje kapsamında İnciraltı’ndaki imar sorununun çözümü için izlenecek yol haritası da hazır.

Kayseri'deki 24 askeri alan şehir dışına mı çıkarılıyor?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Hava İkmal Şehir Parkı projesiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Maliye Bakanlığımızla bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Askeri bir tesisin şehir dışına taşınmasıyla ilgili izlenecek yol konusunda mesafeler kat ettik ''dedi.

Eskişehir Kent Konseyi'nden inşaat atıkları uyarısı!

Eskişehir Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu, son günlerde çevreye atılan inşaat atıkları konusunda vatandaşı uyararak izlenecek yol ile ilgili bilgi verdi.

İnşaat yapmak için izlenecek yol nedir?

Aldığınız arsanızın üzerine istediğiniz gibi üstelik ekonomik bir fiyata ev yapmanız mümkün. Peki, inşaat yapmak için izlenecek yol nedir? İşte, inşaata başlarken dikkat edilmesi gerekenler!

Dosya masrafı iadesi için ne yapılmalı?

Bankalar ve diğer kredi kuruluşlarının tüketicilere açık bir şekilde belirtmeden aldıkları konut kredisi dosya masrafını iade ediyor. Peki, dosya masrafı iadesi için ne yapılmalı? İşte dosya masrafı iadesi için izlenecek yol..

Sınırlandırma haritası nedir?

Sınırlandırma haritası nedir? Sınırlandırma haritalarında izlenecek yol nedir? Sınırlandırma haritası işleminin mali yönü nedir? Sınırlandırma haritasında kontrol işlemleri nelerdir? İşte sorularınızın detaylı yanıtı bu haberde...

Ev alım satım işlemleri nelerdir?

Bir ev satıcısı ya da alıcısı olduğunuzu farz edelim. Bu durumda satıcı olarak yapılması gerekenler nelerdir? Alıcı olarak yapılması gerekenler nelerdir? Ev alım satım işlemleri nelerdir? İşte tapuda izlenecek yol...

tapuda izlenecek yol Haberi

tapuda izlenecek yol

Tapu kaç günde çıkar?

Taşınmaz mal alım satım işlemini ilk defa yapacak olan kimseler, bu işlemin çok uzun ve yorucu olduğunu düşünebilir. Ancak, doğru yolun izlenmesi halinde işlem o kadar da uzun süremeyecektir. Peki, tapu satışı kaç gün sürer? Tapu kaç günde alınır?


Tapuda izlenecek yol..

Alım satım yapacak kimseler, tapu işlemi için Tapu Müdürlüğüne başvuruda bulunur. Devir için gerekli evrakları hazırlayarak Tapu Müdürlüklerinde mevcut olan sıramatik cihazlarından sıra numarası alır.


Bu işlemin süresi Tapu Müdürlüğündeki yoğunluğa göre değişiklik gösteriyor. 


Tapu Müdürlüklerinde başvuru şekillerinden bir diğeri ise online olarak Tapu Müdürlüğünün sitesi üzerinden yapılması olarak karşımıza çıkıyor. Başvuru sırasında alınan şifre ve sıra numarası ile işlem yapılabiliyor. 


Başvuru için Tapu müdürlüğüne gelen kişi evraklarını teslim ettikten sonra süreçle ilgili olarak her aşamada sms yoluyla tapu...