29 / 04 / 2024

tapuda ki ipotek nasıl öğrenilir

tapuda ki ipotek nasıl öğrenilir

Evinizin ipotekli olup olmadığını nasıl anlarsınız? Evinizin ipoteği tapuda belirtilmiyor peki siz bu durumda ipoteği nasıl öğreneceksiniz? İpoteği öğrenmek için nereye başvurulur? İpotek nasıl öğrenilir?

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Gayrimenkul alanında sıklıkla merak edilen konulardan biri de 'hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?' sorusudur. Bu sorunun yanıtı belirli şartları kapsar. Eğer taşınmazın tapusuna birçok kişi sahipse belirli şartlar yerine getirilmelidir. İşte hisseli tapu işlemleri ile ilgili bilgiler...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Tapuda ipotek ne demek? İpotek ile kredi çekilir mi?

İpotek konusu pek çok kişinin korkulu rüyalarından biridir. Mülklerinin üzerinde ipotek bulunan kişilerin akıllarında birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan en çok merak edilenler!

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadardır?

Tapuda miras sorgulama işlemine dair detaylar pek çok kişi tarafından sorgulanmaktadır. İşte bu konuda sorulan sorular!

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu sahipleri aman dikkat! Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın!

Tapu ile ilgili son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından da takip ediliyor. Tapu sahipleri aman dikkat...Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın... 

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tapuda ekspertiz uygulamasına yer verilmesi, konut alacak binlerce kişinin aklında da soru işareti yarattı. Peki Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın...

Tapuda yeni dönem başladı! Tapu sahipleri dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile tapuda sahteciliğin önüne geçilecek. İşte pek çok kişi tarafından merak edilen Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile ilgili detaylar...

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapu tek kişi adına olabileceği gibi birden çok kişi adına da olabilir. Bu tür tapulara hisseli tapu denir. Peki hisseli tapu noter satışı yapılır mı, Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir? İşte yanıtlar!

Ev alırken tapu ipotek sorgulama nasıl yapılır?

İpotek, bir borcun ödemesini garanti altına almak için taşınmazın teminat gösterilmesidir. Peki, ev alırken ipotek sorgulama nasıl yapılır? Tapuda ipotek nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir?

Tapuda pek çok işlem halledilir. Peki Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? İşte merak edilen detaylar!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda intikal süreci kişilerin gözünde büyüttüğü işlemlerden biridir. Peki Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? İşte detaylar!

tapuda ki ipotek nasıl öğrenilir Haberi

tapuda ki ipotek nasıl öğrenilir

İpotek nasıl öğrenilir?


İpotek; doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesine deniyor. İpotek gösterilen gayrimenkul bankadan kredi alarak borçlanan kişiye veya üçüncü bir kişiye ait olabiliyor.


Konut satın almadan önce kapsamlı bir araştırma yapmak gerekiyor. Konutun bağlı olduğu tapu müdürlüğüne tapu fotokopisi ile müracaat edilerek konut üzerinde şerh, haciz ya da daha önce kullanılan konut kredisi veya ipotek karşılığı kredi ile ilgili konutun teminat olarak verilip verilmediği bilgileri öğrenilebiliyor.


Eviniz ipotekli olup olmadığı tapu senedinden anlayamıyorsunuz. çünkü tapu senetlerinde ipotek kavramı olmuyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda yapmanız gereken, Tapu Müdürlüğü'ne gidip, sayfaya bakmayı istemeniz yeterli oluyor.  Söz konusu olan gayrimenkulün ipotekli olup olmadığı 'İpotekler Hanesi' sütununa yazılıyor. Bu sütuna bakarak, gayrimenkulün ipotek durumunu öğrenebiliyorsunuz.


Konutun bağlı...