15 / 05 / 2024

tapuda miktar tashihi nasıl yapılır

tapuda miktar tashihi nasıl yapılır

Kadastro tespitleri sırasında, taşınmazların geometrik durumları tespit edilirken ölçü, tersimat ve teknik hesaplardan doğan fenni hataların idari yoldan düzeltilmesi işlemi "Tapuda miktar düzeltmesi" olarak tanımlanıyor...

Tapu cins tashihi için gerekli belgeler neler?

Bir gayrimenkulün yapısızken yapılıya, yapılıyken yapısız hale dönüştürülmesi işlemine tapuda cins tashihi deniyor. Peki, cins tashihi işlemi nedir? Tapu cins tashihi için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler arasında yer alan cins tashihi gayrimenkulün cinsi yapısız iken yapılıya; yapılı iken yapısız hale dönüştürülmesi durumlarında gerçekleştiriliyor. Peki, tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...

Tapuda cins tashihi nasıl yapılır?

Tapuda kayıtlı olan bir taşınmazın niteliğinin değiştirilmesine tapuda cins tashihi deniyor. Bu işlem ile birlikte cins tashihi yapılan tapular başka bir tapu kütüğüne tescil edilmiş oluyor. Peki, tapuda cins tashihi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki tapuda cins değişikliği harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda isim tashihi dilekçe örneği!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak gayrimenkul sahiplerine ait isim değişiklikleri için Asliye Hukuk mahkemelerine başvurulabiliyor..

Tapuda cins tashihi işlemleri 2018!

Tapu üzerindeki gayrimenkulün cinsi, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi işlemi tapu cins tashihi ile oluyor. Peki, tapuda cins tashihi işlemleri 2018 nasıl yapılır?

Tapuda cins değişikliği başvurusu!

Tapuda gayrimenkul cins tashihi işleminin gerçekleşebilmesi için, gayrimenkul sahibinin gerekli belgeleri temin etmesi ve dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. İşte, tapuda cins değişikliği başvurusu!

Tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapuda yapılan değişiklikler arasında cins tashihi işlemi de yer alıyor. Bu işlem ile bir gayrimenkulün tapudaki cinsi değiştiriliyor. İşte, tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapuda isim tashihi davasının tarafları kimlerdir?

Malikin soyadının yanlış yazılması ya da hiç yazılmaması gibi tapu isim yanlışlıkları durumunda tapu isim tashihi davası açılabiliyor. Peki, Tapuda isim tashihi davasının tarafları kimlerdir?

Tapuda isim tashihi görevli mahkeme!

Tapu kaydı üzerinde isim hatasının düzeltilebilmesi için tapuda isim tashihi davasının açılması gerekiyor. Davanın açılması için görevli mahkemeye dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Tapuda isim tashihi görevli mahkeme hangi mahkemedir?

Tapuda alıcıdan istenen evraklar nelerdir?

Taşınmaz devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda taşınmaz devir işlemin tamamlanabilmesi için alıcıdan ve satıcıdan ayrı ayrı birtakım belgeler talep ediliyor. Peki, tapuda alıcıdan istenen evraklar nelerdir?

Tapuda satıcıdan istenen evraklar nelerdir?

Tapu dairesinde gayrimenkul alım satım işleminiz varsa ve satıcı durumundaysanız, gerekli belgeleri temin ederek size düşen tapu harcını ödemeniz gerekiyor. Peki, tapuda satıcıdan istenen evraklar nelerdir?

Tapuda ödeme nasıl yapılır?

Taşınmaz malların mülkiyet devirleri tapu dairesinde yapılıyor. Söz konusu taşınmaz devir işlemi tapu kütüğüne kaydediliyor. Tapuda yapılan işlem için harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapuda ödeme nasıl yapılır?

tapuda miktar tashihi nasıl yapılır Haberi

tapuda miktar tashihi nasıl yapılır

Tapuda miktar düzeltmesi!

Tapuda miktar düzeltmesi bir diğer ifade ile tapuda miktar tashihi işlemi ile ilgili yasal hükümler, 3402 Sayılı Kadastro Kanununun 41. maddesinde açıklanıyor. 


Burada yer alan hükümler gereğince kadastrosu kesinleşmiş taşınmaz mallarda vasıf ve mülkiyet değişikliği dışında kalan ölçü, tersimat ve hesaplamalardan doğan fenni hatalar, ilgilinin müracaatı veya Kadastro Müdürlüğünce re’sen düzeltiliyor.


Buna göre; Kadastro tespitleri sırasında, taşınmazların geometrik durumları tespit edilirken ölçü, tersimat ve teknik hesaplardan doğan fenni hataların idari yoldan düzeltilmesi işlemi "Tapuda miktar düzeltmesi" olarak karşımıza çıkıyor.


Tapuda miktar tashihi için gerekli belgeler..

- Kadastro Müdürlüğünce düzenlenen değişiklik beyannamesi ve rapor.

- Malikin veya maliklerin nüfus hüviyet cüzdanları veya pasaportları, malik veya malikler bizzat müracaat etmiyorlarsa miktar tashihi işlemi için açık yetkinin bulunduğu düzenleme şeklinde vekaletnameleri ile vekilin nüfus hüviyet...