27 / 04 / 2024

tapuda ödeme nasıl yapılır

tapuda ödeme nasıl yapılır

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların devri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda verilen hizmet karşılığında taraflardan tapu harcı ödemesinin yapılması isteniyor. Peki, tapu harcı ödeme nasıl yapılır?

Tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devir işlemlerinde satıcı, belli bir bedel karşılığında taşınmazını alıcıya satıyor. Peki, tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Tapuda ödeme nasıl yapılır?

Taşınmaz malların mülkiyet devirleri tapu dairesinde yapılıyor. Söz konusu taşınmaz devir işlemi tapu kütüğüne kaydediliyor. Tapuda yapılan işlem için harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapuda ödeme nasıl yapılır?

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsis edilen emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Peki, Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? İşte E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

2023 TOKİ ödeme planı nasıl olacak? TOKİ 2+1,3+1 konut taksit ödemeleri tarihleri!

Türkiye genelinde 250 bin konutun inşa edileceği ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ projesi kapsamında İstanbul'da 50 bin konut yapılacakken, konut sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar, TOKİ ödemelerinin ne zaman başlayacağını ve ödeme planının nasıl olacağını merak ediyor. İşte detaylar...

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? Tapuda sahtecilik nasıl yapılır?

Tapu sahibi olan kişiler bazı durumlarda ne yapacaklarını bilemeyebilir. Örneğin kaybolan tapu belgelerine nasıl ulaşabilecekleri hususunda. İşte buna ve benzeri hallerde yapılacaklar!

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

TOKİ aylık taksitleri ne kadar 2023! TOKİ’de ödemeler nasıl olacak? TOKİ taksitleri ne zaman başlıyor?

TOKİ’ye başvuru yapıp ve kurada ismi çıkan vatandaşlar nasıl ödeme yapacaklarını araştırıyor. İşte TOKİ taksitlerine dair detaylar!

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

Müjde devlet 2500 TL verecek! e-Devlet'ten Doğalgaz yardımı başvuru nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı şartları neler? 

Devlet, artan doğalgaz fiyatlarından sonra faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlara 900 ile 2500 TL arasında ödeme yapacağını duyurdu. Peki doğalgaz desteği nereden nasıl yapılır? İşte detaylar...

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu, bir malın birden fazla sahibinin olduğunu gösterir. Peki hisseli tapuda hangi işlemler yapılır, Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim? İşte sorulan soruların yanıtları!

Çocuk desteği parası hesaplara yattı mı? Çocuk desteği kaç TL oldu? e-Devlet çocuk desteği nasıl sorgulanır?

Çocuk desteği 2022 ödeme tarihi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki çocuk desteği 2022 ödemeleri yapıldı mı? Çocuk desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte çocuk desteği 2022 ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

tapuda ödeme nasıl yapılır Haberi

tapuda ödeme nasıl yapılır

Tapu harcı ödeme nasıl yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların devri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda verilen hizmet karşılığında taraflardan tapu harcı ödemesinin yapılması isteniyor.


Ödenecek harç, yapılan alım satım bedeli üzerinden hesaplanıyor. 2015 yılı harçları henüz açıklanmamak ile birlikte 2014 yılı harç tablosu gereğince taşınmaz malların devrinde binde 20 oranında harç ödeniyor. 


Örneğin, değeri 100 bin TL olan bir taşınmazın devri için hem alıcı hem de satıcı ayrı ayrı 2 bin TL ödüyor. Peki, tapu harcı ödeme nasıl yapılır?


Tapu harcı, tapu müdürlüğü tarafından belirlenen bankalara ödeniyor. Tapu harçlarını tahsile yetkili bankalar şu şekilde sıralanıyor;


Tapu harçlarını tahsile yetkili bankalar..

- ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

- TÜRKİYE FİNANS KATILIM B ANKASI A.Ş.

- ASYA KATILIM BANKASI A.Ş.

- OYAK BANK T.A.Ş.

- ŞEKERBANK A.Ş.

- T.C....