06 / 05 / 2024

tapuda ödenen harç bedelleri nelerdir

tapuda ödenen harç bedelleri nelerdir

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre tapu alım satım işlemleri için de belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte tapuda ödenen harç bedelleri 2015..

2023-2024 üniversite harç ücretleri belli oldu! İşte bölüm bölüm katkı payı ödemeleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 2023 - 2024 dönemi için üniversitelere ödenen zamlı katkı payı miktarları açıklandı. Peki, 2023-2024 üniversite harç ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

Tapuda cins değişikliği ücreti 2021!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapuda cins değişikliği ücreti 2021...

Tapuda cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki tapuda cins değişikliği harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek? İşte tapu harcı 2021 oranları...

2020'de tapuda kaç işlem yapıldı?

2020 yılında harç, damga vergisi ve döner sermaye gelirlerinden Hazine'ye 18 milyar 150 milyon 286 bin TL'lik kaynak sağlandı. Peki 2019'da tapuda kaç işlem ve hangi işlemler yapıldı? 

Tapuda harç oranları düşürülecek!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun kapsamında tapuda harç oranlarının düşürülmesi planlanıyor.

2019'da tapuda kaç işlem yapıldı?

2019 yılında harç, damga vergisi ve döner sermaye gelirlerinden Hazine'ye 12 milyar 197 milyon 800 bin liralık kaynak sağlandı. Peki 2019'da tapuda kaç işlem ve hangi işlemler yapıldı? 

Tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları!

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlükleri'nde yapılan işlemler yapılan tüm işlemler için harç ödeniyor. Peki, 2019 yılında tapuda kimler ne kadar harç ödeyecek? İşte tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları...

Eksik ödenen tapu harçlarına ceza!

Tapu harçları, emlak vergi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Eksik ödenen tapu harçları alıcıdan ve satıcıdan cezalı olarak tahsis ediliyor. 

2019'da tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2019'da tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

İmar barışında ödenen harç bedelleri geri alınabilecek!

Türkiye'de 16 milyon ihtilaflı yapıyı ilgilendiren imar barışı uygulaması kapsamında müteahhitten kaynaklanan kaçak yapılar için ödenen harç bedelleri müteahhitlerden geri alınabilecek.

İmar barışında harç ücreti yanlışlığı!

İmar barışı uygulaması kapsamında hiç yapı kullanma izni veya yapı ruhsatı olmayan yapılarda "yapının tamamı için" harç ücreti hesaplanıyor. Yapı Kayıt Belgesi için ödenen harçların hesaplamasında dikkat edilmesi gerekiyor.

İnşaat sektörü için KDV oranı yükseltilmemeli!

Konut sektörünün uygulanan yüzde 0.98 faiz ve indirimli konut fırsatı, tapuda uygulanan harç ve  KDV indirimi 3 gün sonra sona eriyor. İnşaat sektöründeki kriz durumundan çıkılması için indirimlerin uzatılması bekleniyor.

tapuda ödenen harç bedelleri nelerdir Haberi

tapuda ödenen harç bedelleri nelerdir

Tapuda ödenen harç bedelleri 2015!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre tapu alım satım işlemleri için de belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor.


Harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Harç ödemesi,  işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine yapılıyor.


Ayrıca, Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar (bankalar gibi) tarafından da tahsil olunabiliyor ve e tahsilat uygulaması ile de ödeme yaılabiliyor. Peki, tapuda ödenen harç bedelleri 2015 ne kadar?


Tapuda ödenen harç..

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanır. 


Harcın ölçüsü devir eden ve devir alan için ayrı ayrı olmak üzere devir bedeli üzerinden binde...