07 / 05 / 2024

tapuda pay temliki nasıl yapılır

tapuda pay temliki nasıl yapılır

Mirasçılardan biri, mirasta iştirak hali bozulmadan miras payının bir başka mirasçıya veya mirasçılara devredilmesini isteyebiliyor. Peki tapuda pay temliki nasıl yapılır? Tapuya nasıl tescil edilir?

Hisseli Tapusu olanlar dikkat! Miraslar artık bu şekilde paylaştırılacak!

Miraslar için alınan karar kapsamında birçok kişinin ortak sorunu olan ve tapuda pay sisteminde değişikliğe gidilerek 81 kentte devreye sokulduğu kaydedildi. Türkiye genelinde mirasçılar için önemli bir adım atıldı. Bu düzenleme ile miras paylaşımında kurallar belirlenerek 81 ilde devrede.

Arsa payı nedir? Arsa payı neye göre belirlenir?

Yasal olarak, tapuda arsa payları kurallara göre dağıtılmalıdır. Bu pay, belirlenmiş şekilde olduğu için doğru bir şekilde hesaplanmalıdır. Peki arsa payı nedir, neye göre belirlenir ve nasıl hesaplanır? İşte arsa payı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Tapuda arsa payı ne anlama gelir?

Tapuda belli başlı bilinmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Hem konut hem de arsa sahibinin tapuya dair birtakım bilgilere hakim olması beklenir. İşte Tapuda arsa payı ne anlama gelir? sorusunun yanıtı!

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Tapu işlemlerine birtakım sorular sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

İmar barışı arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunları engelliyor. İşte imar barışı arsa payı hesaplama 2021...

Arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunların önüne geçiyor. Peki arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte arsa payı hesaplama 2021...

Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Amcamla bir tarlaya ortağız. Tapuda pay/payda olarak 100/20.000 yazıyor. Bu paylı mülkiyet anlamına gelir mi? Bu durumda amcamın alacaklıları var, takip yaparlarsa sadece onun payı mı satılır yoksa tamamı mı?' sorusunu cevapladı.

Mirastan pay almak için ne yapmak gerekir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kayınpederim 84 yaşında. Babası 2 kez evlenmiş. Geçen yıl kayınpederimin babasının üzerine Bodrum’da tapuda 400 metrekare arsa çıkmış. Kayınpederimin bu arsadan payı ne kadardır? ' sorusunu yanıtladı.

Arsa payı hesaplama 2019!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak suistimallerin önüne geçebiliyor.

Hisseli tapuda önalım hakkı nedir?

Kanunen paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar önalım hakkını kullanabilirler. Peki, hisseli tapuda önalım hakkı nedir? Nasıl kullanılır?

Hisseli tapuda arsa payı nasıl hesaplanır?

Hisseli tapu; taşınmazın ortaklarının isimlerini ve bu ortakların kaç kişi olduğunu gösteren resmi belgeye deniyor. Peki, hisseli tapuda arsa payı nasıl hesaplanır?

Pay temliki suretiyle satış nasıl yapılır?

İştirak halinde bulunan mirasçılardan birinin miras payını, iştirak bozulmadan diğer bir mirasçı veya mirasçılara devrettiği pay temliki suretiyle satış nasıl yapılır? Pay temliki suretiyle satış harcı ne kadar?

tapuda pay temliki nasıl yapılır Haberi

tapuda pay temliki nasıl yapılır

Tapuda pay temliki!

Mirasçılardan biri, mirasta iştirak hali bozulmadan miras payının devredilmesini isteyebiliyor. Bu devir işlemi, ancak diğer mirasçılara yapılabiliyor. Çünkü iştirak hali bozulmadan miras payının iştirake dahil olmayan üçüncü kişilere devri mümkün olmuyor. 


Pay temliki için gerekli belgelerin temin edilmesi ve Tapu Sicil Müdürlüğüne veya notere başvuruda bulunulması gerekiyor. Daha sonra yapılan pay temliki işlemi tapuya tescil ediliyor.


Gerekli belgeler:

1. Temlik edilecek paya isabet eden veraset ve intikal vergisi ilişiğinin kestirildiğine dair vergidairesinden alınmış belge.


2. Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,


3. İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.


Tapuda pay temlikinin tescili örneği:

Pay temlikine ilişkin resmi senet veya tescil istem belgesi yevmiyeye alındıktan sonra iştirak halindeki tüm mirasçıların adları...