26 / 12 / 2024

tapuda paylı mülkiyet

tapuda paylı mülkiyet

Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre tapuya ortak olma hususu "paylı mülkiyet" başlığı ile açıklanıyor. Tapuya ortak olmanın getirdiği haklar nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı..

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Amcamla bir tarlaya ortağız. Tapuda pay/payda olarak 100/20.000 yazıyor. Bu paylı mülkiyet anlamına gelir mi? Bu durumda amcamın alacaklıları var, takip yaparlarsa sadece onun payı mı satılır yoksa tamamı mı?' sorusunu cevapladı.

Mülkiyet sorunu imar barışıyla aşıldı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 17 Ağustos 1999 depreminin 20’nci yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Mülkiyet sorununun imar barışıyla aşıldığını söyleyen Nasır, depreme karşı da kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

2019'da mülkiyet sorunları çözülen kişi sayısı TBMM'de!

2019 yılında mülkiyet sorunlarının çözülmesine yönelik işlemlerin hızlandırılması kapsamında yapılan çalışmalardan yararlanan kişi sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AYM'den mülkiyet hakkını ihlal kararı! 

Anayasa Mahkemesi, kamulaştırma davasında taşınmaz sahibinden vekalet ücreti alınmasına hükmedilmesi nedeniyle mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Sultanbeyli'nin mülkiyet sorunu imar barışı ile çözüldü!

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli Adil Mahallesi'nin en büyük sorununun mülkiyet olduğunu söyledi.

Türkiye'de yabancı mülkiyet sayısı 300 bini geçti!

Yabancılara yapılan konut satışı 2019'un ilk çeyreğinde arttı. Nisan ayında satışlar sonrası toplam yabancı mülkiyet sayısı 301 bin 148 oldu...

Mülkiyet hakkı nedir?

Vatandaşlar mülkiyet hakkının ne demek olduğu yakından takip ediyor. Peki mülkiyet hakkı nedir? Eşya üzerinde en geniş yetki sağlayan ayni hak olarak olarak bilinen mülkiyet hakkının kapsamı ve ne olduğu araştırılıyor. Merak edilen mülkiyet hakkının ne olduğu sorusunun yanıtı nedir?

AYM'den mülkiyet hakkı kararı

Anayasa Mahkemesi, taşınmazın tapuya tesciline ilişkin kesinleşmiş yargı kararının uygulanmamasının mülkiyet ve adil yargılanma hakkını ihlal ettiğine karar verdi...

Beykoz'un mülkiyet sorunu yüzde 90 çözülecek!

Beykozlular'la bir araya gelen AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, “Mülkiyet melesi, yüzde 90 çözülecek. İmar sorunu er ya da geç çözülecek” dedi.

Murat Kurum: Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı Yasası ile ilgili bilgilendirme için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum “Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz" dedi.

tapuda paylı mülkiyet Haberi

tapuda paylı mülkiyet

Tapuya ortak olma!

Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre tapuya ortak olma hususu "paylı mülkiyet" başlığı ile açıklanıyor.


Kanuna göre paylı mülkiyette, birden çok kimse, maddi olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor. Söz konusu pay sahipleri pay devredilebilir, rehnedilebilir ve alacaklılar tarafından haczettirilebiliyor.


Paylı mülkiyet nedir?

Paylı mülkiyette birden çok kimse, maddî olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor. Başka türlü belirlenmedikçe, paylar eşit sayılıyor.


Paydaşlardan her biri kendi payı bakımından malik hak ve yükümlülüklerine sahip oluyor. 


Ortak olan Pay devredilebilir, rehnedilebilir ve alacaklılar tarafından haczettirilebilir. Paydaşlar, kendi aralarında oybirliğiyle anlaşarak yararlanma, kullanma ve yönetime ilişkin konularda kanun hükümlerinden farklı bir düzenleme  yapabilirler. Ancak, böyle bir anlaşmayla paydaşların aşağıdaki hak ve yetkileri kaldırılamaz ve sınırlandırılamaz:


Paylı mülkiyet...