04 / 05 / 2024

Tapuda randevu sistemi başlıyor

Tapuda randevu sistemi başlıyor

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) kapsamında geliştirilen Online Randevu Sistemi yayına başladı. Şimdi randevular internet üzerinden alınabilirken, yıl sonuna doğru geçilecek uygulama ile tapu randevu sistemine telefon da eklenecek...

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

Arsa ve tarla sahiplerine flaş uyarı: Artık tapuda bu belge isteniyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini kayıt altına almak amacıyla oluşturulmuş olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliği'nde bir değişiklik yapıldı. Verilen detaylara göre tapuda bu belge isteniyor... İşte detaylar...

Elinde tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Tapu ve Kadastro'dan son dakika uyarısı geldi! Bunları gözden kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu, tapuda randevu sisteminde kolaylık sağlanması içeriğindeki mesajların gönderildiğine ilişkin şikayetler üzerine yasal girişimde bulunduklarına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Tapuda yeni dönem başlıyor!

Tapuda yeni döneme geçilirken, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) artık 81 ilde kullanılma başladı.

Tapuda yeni dönem başladı! Tapu sahipleri dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile tapuda sahteciliğin önüne geçilecek. İşte pek çok kişi tarafından merak edilen Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile ilgili detaylar...

Tapu kaç gün sonraya randevu veriyor?

Tapuda işlemlerin gerçekleşmesi için izlenecek bir yol vardır. Onlardan biri randevu almaktır. Tapu kaç gün sonraya randevu veriyor? sorusu vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte haberin detayları!

Tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Tapuda yapılacak tüm işlemler için randevu alınması gerekiyor. Kimi zaman alınan randevulara vaktinde gidilemiyor. Peki, tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Tapuda 35 milyonluk vurgun Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'yle engellendi! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçmek amacıyla geçen sene Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni (EKDS) başlattıklarını ve böylece 35 milyon liralık vurgunun önüne geçildiğini söyledi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden tapuda randevu krizi iddialarına cevap!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugün basında çıkan "tapuda randevu krizi" başlıklı haberlere yanıt verdi. 

Tapuda randevu krizi!

Başlayan kademeli normalleşmeyle beraber tapuda adeta randevu krizi yaşanıyor. İşte o yakınmalardan bazıları...

Tapu dairesi randevu işlemleri!

Tapu dairesinde yapılacak tüm işlemler, randevu sistemi ile gerçekleşiyor. Tapudan randevu alınmadan herhangi bir işlem yapılamıyor. Peki, randevu nasıl alınır? İşte tapu dairesi randevu işlemleri..

Tapu dairesinden randevu alma işlemleri!

Tapu dairesinde gerçekleşecek alım satım işlemleri için öncelikle randevu alınıyor. Tapuda randevu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılıyor. İşte tapu dairesinden randevu alma işlemleri..

Tapuda takas sistemi!

Tapu takas işleminin devlet noteri huzurunda yapılan resmi bir işlem halinde bunun gerçekleşmesi gerekiyor. Peki, tapuda takas sistemi nedir?

Tapuda randevu sistemi başlıyor Haberi

Tapuda randevu sistemi başlıyor

Tapu randevu sistemi!

Tapu işlemlerinin yapılabilmesi için tapu dairelerinden randevu alınması gerekiyor. Söz konusu tapu randevuları internetten online olarak alınabiliyor. Tapu randevu sistemine "telefon" ile randevu sistemi de ekleniyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak sistem sayesinde tapu işlemleri öncesi telefonla randevu alınması ve böylece, vatandaşın zaman kaybetmesinin önüne geçilmesi planlanıyor.


Telefon ile randevu sistemi sayesinde işlemler için gerekli evraklar hakkında önceden bilgi alınabilecek ve yaşanan sıkıntılar anında tespit edilecek. Yıl sonuna kadar hizmete girmesi planlanan çağrı merkezi istihdama da katkı sağlayacak.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, tapu işlemlerinde birçok yeni uygulamanın hayata geçirildiğini belirtti.


Online tapu randevu

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi üzerinden online yapılan randevular ile şöyle gerçekleşiyor:


Randevular seçilecek tarihte, uygun bir saat...