02 / 05 / 2024

tapuda takas için neler gerekli

tapuda takas için neler gerekli

Tapu takas işlemleri hakkında ki hükümlere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor. İşte, tapu takas için gereken belgeler!

İngiliz otomobil devi MG, yıl sonu kampanyaları için düğmeye bastı! Hem avantajlı kredi hem de takas desteği fırsatı!

Otomotiv devi SAIC tarafından üretilen köklü İngiliz otomobil markası MG yeni kampanyalar için düğmeye bastı. Verilen detaylara göre MG modellerinde avantajlı kredi ve takas desteği fırsatları aynı anda sunuluyor...

Dev yaşam merkezi için start verildi! Otel, konut, İş yeri Rezidans ve AVM! Algün Center geliyor!

Düzce İli, Merkez İlçesi, Metek Mahallesi, Namazgah Mevkii sınırları içerisinde, tapuda 2948 ada, 1 parsel numaralı toplam 31 bin 232 metrekare alan üzerinde Nişa Yapı tarafından “Algün Center” projesi kapsamında Otel, Konut, İş Yeri, Rezidans ve AVM'nin olduğu dev yaşam merkezi için start verildi.

3-5 kuruş için evinizden olmayın! Tapuda bunu yapmanın cezası ağır!

Konut ve gayrimenkul alım satımında tapu masrafını daha düşük tutmak isteyenler, evin bedelini düşük göstererek bunun üzerinden ödeme yapıyor.  Bu durumun tespiti halinde ise hem alıcının hem de satıcının karşılaşacağı yükümlülükler var. İş bununla da sınırlı kalmayıp beklenmedik riskler için kapı a

Tapuda işlem yapacaklar aman dikkat! Bu işlem için ödeyeceğiniz paraya inanamayacaksınız! Hemen bakın!

Tapuda işlem yapacaklar aman dikkat... Bu işlem için ödeyeceğiniz paraya inanamayacaksınız... Hemen bakın...

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış almak ya da herhangi bir mülkü almak belli kurallar çerçevesinde gerçekleşir. Belirtilen bazı evrakların tamamlanması neticesinde alım, satış işlemleri yerine getirilir. Peki onlar nedir, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapu işlemleri belli başlı evrakların tam olması gerekir. Bu yüzden vatandaşlar, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? şeklinde sorular sormaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda ve resmi dairelerde satış ya da devir işlemi yapabilmek için 65 yaş üstü bireylerden aranan şartlar farklılık gösterir. Peki, 65 yaş üstü tapuda işlem yapabilir mi? 65 yaş üstü tapuda sağlık raporu zorunlu mu? İşte detaylar…

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlara bağlıdır. Vatandaşlar Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Tapu için hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

Tapuda işleri olan vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biri “Tapu için hangi evraklar gereklidir?” İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış işlemi yapacak vatandaşların sıklıkla sorduğu sorular arasında satış için tapuda hangi evraklar gerekir? bulunmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda intikal süreci kişilerin gözünde büyüttüğü işlemlerden biridir. Peki Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? İşte detaylar!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir?

Aile konutu şerhi aile yaşamının sürdürüldüğü konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

tapuda takas için neler gerekli Haberi

tapuda takas için neler gerekli

Tapu takas için gereken belgeler!

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi söz konusu olabiliyor. 


Tapu takas işlemleri tapu müdürlüklerinde gerçekleştiriliyor.  Eğer tapu müdürlüğü tescil belgesi oluşturmaz ise takas işlemi gerçekleşmemiş oluyor.


Tapu takas işlemleri hakkındaki hükümlere, Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor.  Takas işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor. Yani herhangi bir taşınır veya taşınmaz mal başka bir malla değiştirilecekse aradaki değer farkı eşitliği sağlamak için para ödenerek kapatılabiliyor. 


Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor. Peki, tapu takas işlemi için neler gerekli?


Tapu takas için gereken belgeler neler?

1.Takası yapılacak taşınmaz mallara ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge...