27 / 04 / 2024

tapuda takas işlemleri

tapuda takas işlemleri

Tapu takas işleminin devlet noteri huzurunda yapılan resmi bir işlem halinde bunun gerçekleşmesi gerekiyor. Peki, tapuda takas sistemi nedir?

Tapu takasbank işlemi nasıl yapılır?

TapuTakas ile gayrimenkul alım satımı artık hem alıcı hem de satıcı açısından risksiz ve güvenli bir yapıda gerçekleşecek. Peki, tapu takasbank işlemi nasıl yapılır?

Tapu takas ödemesi nasıl yapılır?

Yeni tapu takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlıyor. Peki, tapu takas ödemesi nasıl yapılır?

Tapu trampa örneği!

Trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Trampa ile değiştirilecek mallar taşınır ya da taşınmaz mal olabiliyor. Peki, trampa nasıl gerçekleşir? İşte, tapu trampa örneği!

Tapuda gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Tapuda takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza biliniyor. Tapuda değiştirilecek gayrimenkullerin bedellerinin aynı olması gerekmiyor. Peki, tapuda gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Yatırımcılar dikkat! Borsa tatile giriyor! Takas işlemleri için yeni tarih resmen belli oldu!

Gelecek hafta salı günü Kurban Bayramı sebebiyle 3,5 günlük tatile girecek olan Borsa İstanbul'da, yarın yapılacak olan işlemlerin takası 3 Temmuz Pazartesi gerçekleştirilecek.

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

20 soruda tapuda imar barışı işlemleri!

Tapuda yapılacak imar barışı işlemleri, yapının türüne, aykırılık şekline, sahipliğine bağlı olarak değişebiliyor. İşte tapuda imar barışı işlemleri..

Web tapuda yetki işlemleri nelerdir?

Gayrimenkullerin internet ortamında takip edilebildiği sistem olan Web tapuda hangi yetki işlemleri yapılabiliyor?

Tapuda cins tashihi işlemleri 2018!

Tapu üzerindeki gayrimenkulün cinsi, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi işlemi tapu cins tashihi ile oluyor. Peki, tapuda cins tashihi işlemleri 2018 nasıl yapılır?

4 soruda tapuda takas işlemleri!

Taşınmaz mal sahipleri, bir başka taşınmaz sahibi ile tapu değiş tokuşu yapmak isteyebiliyor. Bu işleme trampa adı veriliyor. Peki trampa işlemi nerede yapılır? Trampa işlemi için ne kadar harç ödenir? Trampa için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...

7 soruda tapuda ipotek işlemleri!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Peki tapuda ipotek işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte 7 soruda tapuda ipotek işlemleri...

İntifa hakkı işlemleri 2016!

İntifa hakkı, mal sahibi tarafından bir kimseye tahsis edilen gayrimenkulden yararlanma, gayrimenkulü kullanma hakkı oluyor. Bu hak, tapuda yapılacak işlemler ile bir başkasına verilebiliyor. İşte intifa hakkı işlemleri 2016..

İki tapuyu birleştirme işlemleri!

İki tapunun birleştirilmesi tapuda yapılacak tevhit işlemi ile mümkün olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. İşte tapu birleştirme için gerekenler...

Tapuda cins değişikliği işlemleri!

Bir taşınmaz mala ait tapu üzerinde, taşınmazın durumunun değişmesi halinde cins değişikliği işlemi de yapılabiliyor. Peki, tapu cins değişikliği nasıl yapılır? İşte tapuda cins değişikliği işlemleri..

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Tapu dairesinden randevu alma işlemleri!

Tapu dairesinde gerçekleşecek alım satım işlemleri için öncelikle randevu alınıyor. Tapuda randevu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılıyor. İşte tapu dairesinden randevu alma işlemleri..

tapuda takas işlemleri Haberi

tapuda takas işlemleri

Tapuda takas sistemi!


Gayrimenkullerin satılması ya da takas edilmesi işlemi sırasında tapular değiştirilebiliyor.  Tapuda takas işleminin devlet noteri huzurunda yapılan resmi bir işlem halinde bunun gerçekleşmesi gerekiyor.


Tapu takas işlemini gerçekleştirmek için öncelikli olarak karşı tarafla her konunun anlaşılmış olması gerekiyor. Buna bağlı olarak da işlemlerinizi tamamlayarak noterin huzuruna çıkmanız önem teşkil ediyor. 


Devlet tapu takas işlemini ancak bu şartlar altında gerçekleştirebileceğini ilgili taraflara beyan ediyor. Gerekli evraklar olarak ise kimlik belgesi, vesayetname(varsa), emlak beyan değerini gösteren belge vb. şeyler gerekiyor. 


İşte, tapu takas için gereken belgeler...

1.Takası yapılacak taşınmaz mallara ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya maliklerin sözlü beyanı,


2.Takas yapacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları veya pasaportları,


3.Takas yapanların son altı ay içinde çekilmiş...