28 / 04 / 2024

tapuda takas

tapuda takas

Web tabanlı 'TapuTakas' uygulamasıyla gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanan dolandırıcılık, hırsızlık gibi olumsuzluklara karşı alıcı ve satıcının haklarını korunacak.

Tapu takas için gereken belgeler!

Tapu takas işlemleri hakkında ki hükümlere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor. İşte, tapu takas için gereken belgeler!

Tapu takas işlemleri!

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi mümkün. Peki, tapu takas işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda takas nasıl yapılır?

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi de söz konusu olabiliyor. Peki, tapuda takas nasıl yapılır? Tapuda takas işlemleri nelerdir?

4 soruda tapuda takas işlemleri!

Taşınmaz mal sahipleri, bir başka taşınmaz sahibi ile tapu değiş tokuşu yapmak isteyebiliyor. Bu işleme trampa adı veriliyor. Peki trampa işlemi nerede yapılır? Trampa işlemi için ne kadar harç ödenir? Trampa için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...

Tapuda trampa harcı hesaplama!

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemler için devlet her iki taraftan tapu takas harcı talep ediyor. İşte, tapuda trampa harcı hesaplama!

Tapu takas için gerekenler!

Türk Borçlar Kanunu'nda tapu takas işlemlerine ilişkin açıklamalara yer veriliyor. Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor. İşte, tapu takas için gerekenler!

Tapuda takas harcı nasıl hesaplanır?

Takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Tapuda takas işlemleri için tapu dairesinde masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda takas harcı nasıl hesaplanır?

Tapuda takas sistemi!

Tapu takas işleminin devlet noteri huzurunda yapılan resmi bir işlem halinde bunun gerçekleşmesi gerekiyor. Peki, tapuda takas sistemi nedir?

Online tapu takas işlemi nasıl yapılır?

Tapuda dolandırıcılık gibi olumsuzluklara karşı tapu takas uygulaması geliştirildi. Peki, online tapu takas işlemi nasıl yapılır? İşte,tapu takas işlemleri!

Trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır?

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır? 2015 trampa harcı ne kadar?

Tapuda gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Tapuda takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza biliniyor. Tapuda değiştirilecek gayrimenkullerin bedellerinin aynı olması gerekmiyor. Peki, tapuda gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Tapu trampa işlemi için istenen belgeler!

Tapuda takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor.Takasta değiştirilecek malların değerlerinin birbirine eşit olması şartı aranmıyor. Peki, tapu trampa işlemi için istenen belgeler neler?

Tapu takas harcı 2015!

Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor. İşte, tapu takas harcı 2015!

Tapuda takas nasıl olur?

Bir malın başka bir malla değişimine takas deniyor. Bu bakımdan takas koşullu bir değişim olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda takas nasıl olur?

Emlak takası için gereken belgeler!

Taşınmaz malların devir işlemleri, bedelli, bedelsiz veya takas usulü ile yapılabiliyor. Tapuda takas, niteliği ve değeri farklı olan taşınmaz mallar için de yapılabiliyor. Peki, emlak takası için gereken belgeler nelerdir?

Tapuda takas masrafı ne kadar?

Para aracılığı olamadan bir gayrimenkulün başka menkul ile değiştirilmesi, değiş tokuş edilmesi işlemi olan takas, tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda takas işlemi nasıl yapılır? Tapuda takas masrafı ne kadar?

tapuda takas Haberi

tapuda takas

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanan dolandırıcılık, hırsızlık gibi olumsuzluklara karşı alıcı ve satıcının haklarının korunması amacıyla Tapu Takas uygulaması geliştirildi. Web tabanlı 'TapuTakas' uygulamasıyla, gayrimenkul alışverişi sırasında el değiştirecek tutar, Takasbank nezdinde açılan özel bir hesapta bloke edilerek satış işlemi gerçekleşene kadar güvence altına alınacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, sistemle işlemlerin hızlı ve güvenilir olarak sağlanacağını belirterek şunları söyledi: 

'BEN DE DOLANDIRILDIM' 

"Belediye Başkanı olmadan önce gayrimenkul alıp satıyordum, benim de başıma bir dolandırıcılık geldi. Bakanlık olarak her geçen gün teknolojide bir adım ileri gidiyoruz, bu sistemle alıcı ve satıcı arasında güven ortamı sağlanacak, satış bedeli kayıt altına alınarak güvenli ortamda tutulmuş...