23 / 12 / 2024

Tapuda taksim işlemleri

Tapuda taksim işlemleri

Tapuda kayıtlı taşınmaz malların malikleri, mirasçıları veya haricen iktisap edenler arasında taksim edildiği belge veya bilirkişi ya da tanık beyanları ile anlaşıldığı takdirde, taksim gereğince tespit yapılıyor...

Tapu işlemleri yönetmeliği!

Tapu işlemlerinin nasıl yapılacağı, tapu işlemlerinde nelerin gerekli olduğu, tapu işlemleri için ne kadar ücret ödenmesi gerektiği ve tapu işlemlerinin kaç gün sürdüğü ile ilgili hususlar tapu işlemleri yönetmeliği kapsamında...

Tapuda taksim işlemleri!

Tapuda paylaşma işlemi olarak bilinen taksim işlemleri, paydaş sayısına ve pay oranına göre bölünerek yapılıyor. Tapuda taksim işlemleri nasıl gerçekleşiyor? Taksim işlemi için hangi belgeler gerekli?

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

20 soruda tapuda imar barışı işlemleri!

Tapuda yapılacak imar barışı işlemleri, yapının türüne, aykırılık şekline, sahipliğine bağlı olarak değişebiliyor. İşte tapuda imar barışı işlemleri..

Web tapuda yetki işlemleri nelerdir?

Gayrimenkullerin internet ortamında takip edilebildiği sistem olan Web tapuda hangi yetki işlemleri yapılabiliyor?

Tapuda cins tashihi işlemleri 2018!

Tapu üzerindeki gayrimenkulün cinsi, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi işlemi tapu cins tashihi ile oluyor. Peki, tapuda cins tashihi işlemleri 2018 nasıl yapılır?

7 soruda tapuda ipotek işlemleri!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Peki tapuda ipotek işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte 7 soruda tapuda ipotek işlemleri...

İntifa hakkı işlemleri 2016!

İntifa hakkı, mal sahibi tarafından bir kimseye tahsis edilen gayrimenkulden yararlanma, gayrimenkulü kullanma hakkı oluyor. Bu hak, tapuda yapılacak işlemler ile bir başkasına verilebiliyor. İşte intifa hakkı işlemleri 2016..

İki tapuyu birleştirme işlemleri!

İki tapunun birleştirilmesi tapuda yapılacak tevhit işlemi ile mümkün olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. İşte tapu birleştirme için gerekenler...

Tapuda cins değişikliği işlemleri!

Bir taşınmaz mala ait tapu üzerinde, taşınmazın durumunun değişmesi halinde cins değişikliği işlemi de yapılabiliyor. Peki, tapu cins değişikliği nasıl yapılır? İşte tapuda cins değişikliği işlemleri..

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Tapu dairesinden randevu alma işlemleri!

Tapu dairesinde gerçekleşecek alım satım işlemleri için öncelikle randevu alınıyor. Tapuda randevu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılıyor. İşte tapu dairesinden randevu alma işlemleri..

Tapuda hibe işlemleri için gereken belgeler!

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesin işlemine hibe deniyor. Peki, hibe işlemleri için neler gerekir? İşte, tapuda hibe işlemleri için gereken belgeler!

Emlak alım satım vergisi düzeltme işlemleri!

Tapuda satış bedeli ne kadar yüksekse ödenecek vergi de o kadar yüksek oluyor. Bu nedenle kimi satışlarda satış bedeli düşük beyan ediliyor. Peki, bu durum nasıl düzeltilir? İşte emlak alım satım vergisi düzeltme işlemleri..

Tapuda taksim işlemleri Haberi

Tapuda taksim işlemleri

Taksim ve kısmi iktisap!

Taksim, tapudaki kayıtlı gayrimenkuller üzerinde bulunan ortaklığın sona erdirilmesi amacıyla her hissedara en azından bir mal düşecek şekilde paylaştırılması işlemine deniyor. 


Taksim ve kısmi iktisap ile ilgili hükümler, Taşınmaz malların sınırlandırma, tespit ve kontrol işleri yönetmeliği kapsamında şu şekilde yer alıyor.


Taksim ve kısmi iktisap

Madde 11 - Tapuda kayıtlı taşınmaz malların malikleri, mirasçıları veya haricen iktisap edenler arasında, tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların ise, zilyedleri arasında taksim edildiği belge veya bilirkişi ya da tanık beyanları ile anlaşıldığı takdirde, taksim gereğince tespit yapılır.


Hissedarlar arasındaki taksimlerde, taksim sonucu hissedara hangi taşınmaz malın isabet ettiği, mirasçılar arasındaki taksimlerde ise her mirasçının miras payına karşılık aldığı taşınır ve taşınmaz mallar, kadastro tutanağının edinme sebebinde hiç bir tereddüte yer vermeyecek şekilde açıklanır.


İştirak halinde...