05 / 05 / 2024

tapuda tevhit işlemleri

tapuda tevhit işlemleri

Tapuda birleştirme işlemi tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alabilmesi için yapılıyor. Bu işleme Tevhid İşlemi de deniyor...

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

20 soruda tapuda imar barışı işlemleri!

Tapuda yapılacak imar barışı işlemleri, yapının türüne, aykırılık şekline, sahipliğine bağlı olarak değişebiliyor. İşte tapuda imar barışı işlemleri..

Web tapuda yetki işlemleri nelerdir?

Gayrimenkullerin internet ortamında takip edilebildiği sistem olan Web tapuda hangi yetki işlemleri yapılabiliyor?

Tapuda cins tashihi işlemleri 2018!

Tapu üzerindeki gayrimenkulün cinsi, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi işlemi tapu cins tashihi ile oluyor. Peki, tapuda cins tashihi işlemleri 2018 nasıl yapılır?

7 soruda tapuda ipotek işlemleri!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Peki tapuda ipotek işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte 7 soruda tapuda ipotek işlemleri...

Yeni imar yönetmeliği ile ifraz ve tevhit nasıl yapılacak?

İfraz ve tevhit işlemleri Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, ifraz ve tevhit işlemleri nasıl yapılacak? Yapılan düzenlemeler nelerdir?

İntifa hakkı işlemleri 2016!

İntifa hakkı, mal sahibi tarafından bir kimseye tahsis edilen gayrimenkulden yararlanma, gayrimenkulü kullanma hakkı oluyor. Bu hak, tapuda yapılacak işlemler ile bir başkasına verilebiliyor. İşte intifa hakkı işlemleri 2016..

İki tapuyu birleştirme işlemleri!

İki tapunun birleştirilmesi tapuda yapılacak tevhit işlemi ile mümkün olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. İşte tapu birleştirme için gerekenler...

Tapuda cins değişikliği işlemleri!

Bir taşınmaz mala ait tapu üzerinde, taşınmazın durumunun değişmesi halinde cins değişikliği işlemi de yapılabiliyor. Peki, tapu cins değişikliği nasıl yapılır? İşte tapuda cins değişikliği işlemleri..

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Tapu dairesinden randevu alma işlemleri!

Tapu dairesinde gerçekleşecek alım satım işlemleri için öncelikle randevu alınıyor. Tapuda randevu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılıyor. İşte tapu dairesinden randevu alma işlemleri..

tapuda tevhit işlemleri Haberi

tapuda tevhit işlemleri


Tapuda birleştirme işlemi nedir?


Tapuda birleştirme işlemi; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alabilmesi için yapılıyor. Bu işleme Tapuda Tevhid İşlemi de deniyor.


Tapuda birleştirme işleminde aynı yada değişik kişilere ait taşınmaz malların birleştirilmesi de mümkün oluyor. 

Tapuda birleştirme işlemi yapılacak taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatlarının alınması zorunlu bir uygulamadır.


Birleştirilecek taşınmaz mallar üzerindeki haklar ve mükellefiyetler, yeni oluşan taşınmazlara geçer. Yurtdışında yerleşik olarak yaşayan kişilerin de tapu birleştirme talepleri Türkiye'de yerleşikmiş gibi yerine getiriliyor.

Tapuda birleştirme işlemi için istenen belgeler!


1. Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,

2. Kadastro müdürlüğünce üst yazıya...