06 / 05 / 2024

tapuda trampa işlemine örnek

tapuda trampa işlemine örnek

Tapuda trampa nasıl yapılır?: Tapuda trampa işlemi yalnızca tapu dairelerinden yapılıyor. Trampa işlemi evinizi satmak istediğinizde peşin para müşteri bulamadığınız zaman evi olan bir başkasıyla karşılıklı evlerin değiştirilmesi şeklinde oluyor...

TAB Gıda ne zaman işlem görecek? TAB Gıda halka arz sonuçları açıklandı mı? TAB Gıda kaç lot verdi?

TAB Gıda'nın halka arz işlemine tam 5 milyon 185 bin 061 kişi katıldı ve böylelikle Borsa İstanbul'un yatırımcı rekoru tarihi bir başarıya tanıklık etti. Borsada gerçekleşen bu halka arz işleminde, milyonlarca yatırımcı, TAB Gıda'nın talep toplama süreci, işleme girişi ve diğer detaylarını merak edi

Tapuda ipka nedir, ne anlama gelir?

Tapuda ipka önemli bir gayrimenkul terimidir. Hisseli mülkiyet alanında kullanılan bu terimi detaylı bir şekilde bilmek gerekir. Peki tapuda ipka nedir, ipka tapu nedir ve tapuda ipka işlemleri nasıl yapılır? İşte tapuda ipka ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapu satışı için gerekli evraklar hangileridir?

Hisseli tapuda özellikle satış işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte hem satış işlemine dair hem de istenilen belgelere dair araştırılan detaylar!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadardır?

Tapuda miras sorgulama işlemine dair detaylar pek çok kişi tarafından sorgulanmaktadır. İşte bu konuda sorulan sorular!

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Profilo'nun Üstten Donduruculu Buzdolabı ne kadar? İşte 3 Şubat 2023 fiyat listesi

Buzdolabını yenilemek isteyenlerin kaçırmak istemeyeceği fırsat Profilo'da. Profilo buzdolapları bir çok yeni teknolojiye sahip olmasının yanında iç hacimleri oldukça geniştir. NoFrost teknolojisi ile çözdürme işlemine son veren geniş ailelerin tercihi Profilo buzdolabı 3 şubat 2023 fiyat listesi

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? Hisseli tapuda hisse devri nasıl yapılır?

Tapu devri kişinin sahip olduğu tapunun başka birinin üzerine geçirilmesi işlemine denir. Bu konuda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlar!

Süresi biten ehliyet nasıl yenilenir? Ehliyet yenilemek için gerekli olan evraklar nelerdir?

Ehliyet yenileme süreci gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Vatandaşlar, ehliyet yenileme işlemine dair merak ettiği soruları yöneltmeye devam ediyor. İşte detaylar!

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Tapu devri, bir tapunun yasal haklarının tapu sahibinden alınarak başka birinden ister aile içi ister aile dışından herhangi birine devredilme işlemine denir. Peki Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlara bağlıdır. Vatandaşlar Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda yapılan işlemler, vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri adı verilmektedir. Peki Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış işlemi yapacak vatandaşların sıklıkla sorduğu sorular arasında satış için tapuda hangi evraklar gerekir? bulunmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda intikal süreci kişilerin gözünde büyüttüğü işlemlerden biridir. Peki Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? İşte detaylar!

tapuda trampa işlemine örnek Haberi

tapuda trampa işlemine örnek


Tapuda trampa nasıl yapılır?


Diyelim ki evinizi peşin paraya satıp yenisini almak istiyorsunuz. Ancak müşteri bulamadınız veya müşteriyi bulana kadar da almak istediğiniz evin fiyatı yükseldi. O halde bu işten çıkmak için şöyle bir yolunuz var:


Anlaştığınız birisiyle karşılıklı olarak evlerinizi değiştirebilirsiniz. Sizin almak istediğiniz evin sahibiyle anlaşarak sizin evinizi de kabul etmesi halinde ona verip takasa girmiş olursunuz. Evler arasında fiyat farkı olursa da bu fark taraflarca nakit olarak ödenebilir. Yada anlaşma durumuna göre bir başka malla ödenebilir.


Tapuda trampa nasıl yapılır? sorusunun cevabı ise işte yukarıdaki şekilde değiştirilmek istenen malların Tapu Sicil Müdürlüğü'nce resmi olarak tapuya tescil edilmesi şeklinde oluyor. Bu işleme halk arasında tapu takası da deniyor. (Tapuda trampa işlemine örnek Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi web sitesinden...