02 / 05 / 2024

tapuda trampa nasıl yapılır

tapuda trampa nasıl yapılır

Tapuda trampa başka bir ifadeyle trampa işlemi, taşınır ya da taşınmaz malların değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda trampa şartları neler?

Tapuda gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Tapuda takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza biliniyor. Tapuda değiştirilecek gayrimenkullerin bedellerinin aynı olması gerekmiyor. Peki, tapuda gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Tapuda takas nasıl yapılır?

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi de söz konusu olabiliyor. Peki, tapuda takas nasıl yapılır? Tapuda takas işlemleri nelerdir?

Trampa akdi!

Trampa akdi; taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi, diğer taraftan aynı şekilde başka bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi taahhüt etmesi karşılığında borçlandığı bir sözleşmedir...

Trampa anlamı nedir?

Trampa anlamı nedir?: Taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor...

Borçlar Kanunu trampa!

Trampa, belli bir malın mülkiyetinin başkasına ait bir malın mülkiyetiyle değiştirilmesine deniyor. Devlet, trampa yolu ile de mal sahibi olabiliyor. Bu noktada borçlar kanunu trampa yoluyla edinim işlemlerinin kapsamı aşağıda yer alıyor...

Trampa takas sözleşmesi örneği!

Trampa takas sözleşmesi örneğini haberimizde inceleyebilirsiniz. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olması şartı aranmıyor. Eşitlik olmadığı zaman aradaki fark para ödenerek kapatılabiliyor...

Trampa etmek ne demektir?

Trampa etmek ne demektir?: Taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor...

Tapuda trampa nasıl yapılır?

Tapuda trampa nasıl yapılır?: Tapuda trampa işlemi yalnızca tapu dairelerinden yapılıyor. Trampa işlemi evinizi satmak istediğinizde peşin para müşteri bulamadığınız zaman evi olan bir başkasıyla karşılıklı evlerin değiştirilmesi şeklinde oluyor...

Tapuda trampa nedir?

Bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi trampa olarak açıklanırken; tapuda trampa nedir?' in cevabı ise Tapu Sicil Müdürlüğü'nde bu işlemin resmi olarak tescil edilmesi anlamına geliyor...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? Tapuda sahtecilik nasıl yapılır?

Tapu sahibi olan kişiler bazı durumlarda ne yapacaklarını bilemeyebilir. Örneğin kaybolan tapu belgelerine nasıl ulaşabilecekleri hususunda. İşte buna ve benzeri hallerde yapılacaklar!

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda trampa nasıl yapılır? Tapu masraflarını kim ödüyor?

Hisseli tapu sahibi ya da sahipleri, bu tapuya dair pek çok soru sormaktadır. Bu tapu diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. İşte bu tapu türüne dair merak edilenler!

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu, bir malın birden fazla sahibinin olduğunu gösterir. Peki hisseli tapuda hangi işlemler yapılır, Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim? İşte sorulan soruların yanıtları!

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapu tek kişi adına olabileceği gibi birden çok kişi adına da olabilir. Bu tür tapulara hisseli tapu denir. Peki hisseli tapu noter satışı yapılır mı, Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir? İşte yanıtlar!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu, bir arazi ya da evin kimin üzerine olduğu yani sahipliğini gösteren hukuki bir belgedir. Peki Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte o detaylar!

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapuda satış nasıl yapılır? 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? soruları tapuda satış yapacak kişi veya kişilerce araştırılmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Ev alırken tapu ipotek sorgulama nasıl yapılır?

İpotek, bir borcun ödemesini garanti altına almak için taşınmazın teminat gösterilmesidir. Peki, ev alırken ipotek sorgulama nasıl yapılır? Tapuda ipotek nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

tapuda trampa nasıl yapılır Haberi

tapuda trampa nasıl yapılır

Tapuda trampa şartları!

Tapuda trampa başka bir ifadeyle trampa işlemi, taşınır ya da taşınmaz malların değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Trampada (takasta) değiştirilecek malların değerlerinin birbirine eşit olması gerekmiyor.


Trampa edilen mallar arasında değer denkliği söz konusu ise de bu husus sadece tarafları ilgilendiriyor.  Ancak trampa edilen taşınmazlar arasında değer farklılıkları varsa aradaki değer farkı ve bu farkın tahsil şekli tapu sicil müdürlüğünde düzenlenecek resmi senette belirtilebiliyor. 


Trampaya konu taşınmazların rayiç değerlerinin bilinmesi gerekiyor. Bu değer asgari olarak taşınmazların ilgili belediyeye beyan edilen emlak vergisi beyan değeri olarak karşımıza çıkıyor.  Trampada mallar bölünebilir türden değilse değişim yine güçleşiyor ve hatta malın türüne göre, bazen yapılamıyor.  


Trampa işleminde istenen belge ve bilgiler... 

1) Trampası yapılacak taşınmaz mallara ait varsa tapu senetleri, yoksa taşınmaz malın ada...