06 / 05 / 2024

tapuda trampa örneği

tapuda trampa örneği

Tapuda trampa nasıl yapılır?: Tapuda trampa işlemi yalnızca tapu dairelerinden yapılıyor. Trampa işlemi evinizi satmak istediğinizde peşin para müşteri bulamadığınız zaman evi olan bir başkasıyla karşılıklı evlerin değiştirilmesi şeklinde oluyor...

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda gerçekleştirdiği alım satım işleminde tapu harcını az ödemek için eksik bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesisi ile durumu düzeltebiliyorlar. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği...

Tapuda trampa ücretini kim öder?

Trampa işlemi; İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine deniyor. Peki, tapuda trampa ücreti ne kadar? Tapuda trampa ücretini kim öder?

Tapu trampa sözleşmesi örneği 2016!

Trampa işlemi, tapu dairesinde yapılan işlemler arasında yer alıyor. Bunun için taraflar tapu trampa sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte tapu trampa sözleşmesi örneği 2016..

Trampa dilekçesi örneği!

Trampa işlemlerinin yapılması için tapu, dilekçe ve kimlik fotokopisi ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, trampa dilekçesi örneği!

Hisseli tapuda muvafakatname örneği!

Hisseli tapu işlemlerinde yetkili kurumlar bazen muvafakatname isteyebiliyor. İşte, hisseli tapu satışında hazırlanması gereken muvafakatname örneği...

Tapuda trampa şartları!

Tapuda trampa başka bir ifadeyle trampa işlemi, taşınır ya da taşınmaz malların değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda trampa şartları neler?

Tapuda trampa harcı 2015!

Borçlar Kanunu gereğince, trampa işlemlerinde satışa ilişkin hükümler kullanılıyor. Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen trampa işlemi için harç ödenmesi yapılması gerekiyor. İşte, tapuda trampa harcı 2015!

Tapuda trampa harcı hesaplama!

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemler için devlet her iki taraftan tapu takas harcı talep ediyor. İşte, tapuda trampa harcı hesaplama!

Konut trampa sözleşmesi örneği!

Taşınır ya da taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Konut trampa işleminde taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi örneği!

Tapuda trampa masrafı!

Trampa, iki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak devir etmeleri işlemi olarak biliniyor. İşte, tapuda trampa masrafı!

Hile nedeni ile tapu iptal davası örneği!

Tapuda yapılacak alım satım gibi işler vekil atayarak bir başkası aracılığıyla yapılabiliyor. Vekilin bu hakkını hile yaparak kullanma hakkına sahip olmuyor. İşte, hile nedeni ile tapu iptal davası örneği!

Tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapuda yapılan değişiklikler arasında cins tashihi işlemi de yer alıyor. Bu işlem ile bir gayrimenkulün tapudaki cinsi değiştiriliyor. İşte, tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapu harcı pişmanlık beyanı örneği!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. İşte, tapu harcı pişmanlık beyanı örneği!

tapuda trampa örneği Haberi

tapuda trampa örneği


Tapuda trampa nasıl yapılır?


Diyelim ki evinizi peşin paraya satıp yenisini almak istiyorsunuz. Ancak müşteri bulamadınız veya müşteriyi bulana kadar da almak istediğiniz evin fiyatı yükseldi. O halde bu işten çıkmak için şöyle bir yolunuz var:


Anlaştığınız birisiyle karşılıklı olarak evlerinizi değiştirebilirsiniz. Sizin almak istediğiniz evin sahibiyle anlaşarak sizin evinizi de kabul etmesi halinde ona verip takasa girmiş olursunuz. Evler arasında fiyat farkı olursa da bu fark taraflarca nakit olarak ödenebilir. Yada anlaşma durumuna göre bir başka malla ödenebilir.


Tapuda trampa nasıl yapılır? sorusunun cevabı ise işte yukarıdaki şekilde değiştirilmek istenen malların Tapu Sicil Müdürlüğü'nce resmi olarak tapuya tescil edilmesi şeklinde oluyor. Bu işleme halk arasında tapu takası da deniyor. (Tapuda trampa işlemine örnek Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi web sitesinden...