03 / 05 / 2024

tapuda vekalet örneği

tapuda vekalet örneği

Tapuda yapılacak işlemler vekil aracılığı ile de gerçekleşebiliyor. Vekalet; şekli koşullara bağlı ve karşılıklı güvene dayalı bir sözleşmeye deniyor. İşte tapu vekalet örneği 2015...

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda gerçekleştirdiği alım satım işleminde tapu harcını az ödemek için eksik bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesisi ile durumu düzeltebiliyorlar. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği...

Tapu vekalet örneği 2016!

Vekaletname, bir kimsenin başka bir kimseyi belirli durumlarda kendi adına hareket edebilmesi için yazılı olarak yetkilendirdiğine ait yazılı bir belge oluyor. İşte tapu vekalet örneği 2016..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi vekaletname örneği!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahipleri ile müteahhit arasında yapılan anlaşmaya istinaden imzalanıyor. Kat karşılığı inşaat işlemleri için arsa sahibi müteahhite vekalet veriliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi vekaletname örneği..

Hisseli tapuda muvafakatname örneği!

Hisseli tapu işlemlerinde yetkili kurumlar bazen muvafakatname isteyebiliyor. İşte, hisseli tapu satışında hazırlanması gereken muvafakatname örneği...

Hile nedeni ile tapu iptal davası örneği!

Tapuda yapılacak alım satım gibi işler vekil atayarak bir başkası aracılığıyla yapılabiliyor. Vekilin bu hakkını hile yaparak kullanma hakkına sahip olmuyor. İşte, hile nedeni ile tapu iptal davası örneği!

Vekalet sözleşmesi örneği!

Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte vekalet sözleşmesi örneği..

Tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapuda yapılan değişiklikler arasında cins tashihi işlemi de yer alıyor. Bu işlem ile bir gayrimenkulün tapudaki cinsi değiştiriliyor. İşte, tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapu harcı pişmanlık beyanı örneği!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. İşte, tapu harcı pişmanlık beyanı örneği!

Muvafakatname örneği nasıl hazırlanır?

Eşiyle beraber yaşadığı, aile hayatı sürdürdüğü tapuda tescilli aile konutunun üzerinde, eşinin rızası olmadan alım-satım veya herhangi bir borca ilişkin tasarrufta bulunamıyor. Peki, muvafakatname örneği nasıl hazırlanır?

İpotek koyma vekaletname örneği!

İpotek koyma işlemleri vekaletname verilerek vekil aracılığı ile de yapılabiliyor. Peki, ipotek koyma için vekalet nasıl verilir? İşte ipotek koyma vekaletname örneği..

Tapu vekalet örneği 2015!

Tapuda yapılacak işlemler vekil aracılığı ile de gerçekleşebiliyor. Vekalet; şekli koşullara bağlı ve karşılıklı güvene dayalı bir sözleşmeye deniyor. İşte tapu vekalet örneği 2015...

Eş muvafakatnamesi örneği!

Medeni Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre tapuda aile konutu şerhi konulan bir ev üzerinde eşlerden biri, diğer eşinin izni olmadan herhangi bir işlemde bulunamıyor. İşte, eş muvafakatnamesi örneği!

Aile konutu şerhi davası dilekçe örneği!

Aile konutu şerhi, tapuda evin sahibi olan tarafın eşinden izinsiz konutu satmasını engellemek için yapılan ve evden kovulmanın da önlenmesi adına mahkeme kararıyla uygulanmasına deniyor.Aile konutu şerhi davası dilekçe örneği nasıl yazılır?

tapuda vekalet örneği Haberi

tapuda vekalet örneği

Tapu vekalet örneği 2015!

Tapuda yapılacak işlemler vekil aracılığı ile de gerçekleşebiliyor. Vekalet; şekli koşullara bağlı ve karşılıklı güvene dayalı bir sözleşmeye deniyor.


Vekaletname düzenlemeye yetkili kurum ülkemizde noterler olup, tapu işlemlerini yapacak vekilinde noterden atanması gerekiyor. Tapu vekalet örneği şu şekilde;


Tapu vekaletname örneği...


........ ili, .......... ilçesi, ........... mahallesi, tapuda .......... Pafta, .............. Ada, ............ Parsel, ……….. Blok, …………. Giriş, ……….. Kat, ………….. No’lu olarak kayıtlı, kat irtifaklı yada kat mülkiyetli bağımsız bölümü ve varsa müşterek methali; ilgili tapu dairesinde dilediği zaman ve dilediği bedel ve koşullarda namıma satın almaya, satış sözleşmelerini imzalamaya, satış bedellerini ödemeye, lehime verilecek ferağ takrirlerini ilgili tapu sicil müdürü veya takrir almaya yetkili memur huzurunda kabule, takrir almaya, tapu defteri ve sicillerini ve tüm evraklarını imzalamaya,...