05 / 07 / 2024

tapuda vekalet verilmesi

tapuda vekalet verilmesi

Vekaletname, bir kişinin bir diğerini kendi adına hareket edebilmesi amacıyla yetkilendirdiği belge olarak karşımıza çıkıyor. Tapu da vekaletname ile devredilebiliyor. Peki, tapu vekaleti nasıl verilir?

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tapuda ekspertiz uygulamasına yer verilmesi, konut alacak binlerce kişinin aklında da soru işareti yarattı. Peki Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın...

Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler?

Bir gayrimenkulün sahibi ile kiracısı arasında düzenlenmiş olan kira sözleşmesinin tapu siciline şerh verilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

6 soruda tapuda vekaletname nasıl verilir?

Tapuda işlemler vekil aracılığı ile yapılabiliyor. Tapu işlemleri için bir başka kimseye vekalet noterde veriliyor. Peki tapuda vekalet nasıl verilir?  Tapuda vekalet vermek için neler gerekli diyorsanız işte yanıtı...

Tapu için vekalet nasıl verilir?

Tapuda yapılacak alım satım gibi işler vekil atayarak bir başkası aracılığı ile yapılaniliyor. Vekaletname noterde veriliyor. Vekalet verilirken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, tapu için vekalet nasıl verilir?

Tapu vekalet örneği 2015!

Tapuda yapılacak işlemler vekil aracılığı ile de gerçekleşebiliyor. Vekalet; şekli koşullara bağlı ve karşılıklı güvene dayalı bir sözleşmeye deniyor. İşte tapu vekalet örneği 2015...

Tapuda vekalet ile satış nasıl olur?

Tapu devir işlemi olan ancak bu işlem için vakit ayıramayanlar, tapu işlemlerini bir vekil aracılığı ile yapabiliyor. Peki, tapuda vekalet ile satış nasıl olur? Tapuda vekaleten satışta nelere dikkat edilmeli?

Tapuda işyeri olarak kayıtlı evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi ödemelerinde meskenler için sıfır oranlı vergi avantajı bulunuyor. Peki, mesken olarak kullanılan işyerine vergi ödemesi nasıl yapılır? Tapuda işyeri olarak kayıtlı evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Çemaş Döküm Genel Kredi Sözleşmesi ve İpotek Verilmesi hakkında açıklama yaptı!

Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. Kredi Sözleşmesi ve İpotek Verilmesi hakkında açıklama yaptı.

Tapuda yanlış yazılan ismin düzeltilmesi!

Medeni Kanunu gereğince kütükte dayanak belgesine aykırı olarak adi yazım hatasının tespit edilmesi halinde, bu hata düzeltilebiliyor. İşte tapuda yanlış yazılan ismin düzeltilmesi için gerekenler...

Tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil ve zilyedin hakları!

Tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil ve zilyedin hakları nelerdir? Kamulaştırma sürecinde tapusuz mallarda hangi işlemler yapılır? İşte 2942 sayılı kamulaştırma kanunu kapsamında yer alan esasları..

Kat malikleri toplantısında vekalet sayısı!

Bir apartman veya sitede yapılan genel kurul toplantılarında kat malikinin bu toplantıya katılamaması durumda, yerine bir başka vekili tayin edebiliyor. Peki kat malikleri toplantısında vekalet sayısı kaçtır?

Kat malikleri toplantısı vekalet örneği!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat malikleri, kurul toplantısına katılamadıkları durumlarda toplantı için yerine bir başkasını vekil olarak tayin edebiliyor. İşte kat malikleri toplantısı vekalet örneği...

Kat malikleri toplantısında vekalet kimlere verilir?

Kat malikleri kurulu toplantılarında kat maliklerinin kimlere vekalet verebilip, kimlere veremediği hususu merak edilen konular arasında yer alıyor. Kanun gereğince kat malikleri toplantısında vekalet kimlere verilir?

tapuda vekalet verilmesi Haberi

tapuda vekalet verilmesi

Tapu vekaleti nasıl verilir?

Vekaletname, bir kişinin bir diğerini kendi adına hareket edebilmesi amacıyla yetkilendirdiği belge olarak karşımıza çıkıyor. Bu belgeyle kişiye genel yetki verilebileceği gibi, sınırlı yetkiler de verilebiliyor.


Örneğin gayrimenkul alım satım işleminiz olduğunu düşünelim. Bu işinizi vekalet vererek bir başkası aracılığı ile tapuya gitmeden halledebilirsiniz. Peki, tapu vekaleti nasıl verilir?


Vekaletname için gerekenler:

Kişilerin vekalet vermek için TC kimlik numaralarını ve 2 adet fotoğraflarını ibraz etmeleri istenir.

Tüzel kişiler için ise, yetkili kişiden imza sirkülerinin, kimliğinin ve talimatlarını içeren bir belgenin ibrazı istenir.

Eğer vekaletname Türkiye'de hazırlanıp yurtdışında kullanılacaksa, o ülkenin anadiline bir yeminli tercüman tarafından tercümesi gerekmektedir.


Tapu vekaleti 

........ ili, ......... ilçesi, .......... mahallesi, tapuda .........Pafta, .......... Ada, ......... Parsel, ……….. Blok, …………. 

Giriş, ……….. Kat, ………….. No’lu olarak kayıtlı, kat irtifaklı yada...