30 / 04 / 2024

tapuda vekaletname

tapuda vekaletname

Tapuda işlemler vekil aracılığı ile yapılabiliyor. Tapu işlemleri için bir başka kimseye vekalet noterde veriliyor. Peki, tapu vekaleti için gerekli belgeler nelerdir? Tapu vekaletname ücreti 2015 ne kadar?

6 soruda tapuda vekaletname nasıl verilir?

Tapuda işlemler vekil aracılığı ile yapılabiliyor. Tapu işlemleri için bir başka kimseye vekalet noterde veriliyor. Peki tapuda vekalet nasıl verilir?  Tapuda vekalet vermek için neler gerekli diyorsanız işte yanıtı...

Tapu vekaletname ücreti 2015!

Tapuda işlemlerini gerçekleştirmek için vakti olmayanlar veya sağlık durumu nedeniyle tapu dairesine gidemeyecek durumda olanlar vekaletname vererek bu işlemi bir başkasına yaptırabiliyor. Peki, tapu vekaletname ücreti 2015 ne kadar?

Tapuda yaş sınırı var mı?

Tapu dairesinde taşınmaz mal alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tarafların alım satım yapma ehliyetine sahip olması gerekiyor. Peki, tapuda yaş sınırı var mı? Tapuda yaş sınırı nedir?

Tapuda hibe harç oranı 2015!

Taşınmaz mal için bir bedel beklemeden bir başkasının mülkiyetine geçirilmesi hibe olarak tanımlanıyor.Her sene tapu hibe harç oranları yeniden hesaplanıyor.İşte tapuda hibe harç oranı 2015!

Tapuda hibe şartları nelerdir?

Herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe yani bağış deniyor.Peki, tapuda hibe şartları nelerdir? 2015 hibe oranları ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler nelerdir?

Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?

İMKON'dan tapuda gayrimenkul değeri açıklaması!

İMKON'dan tapuda gayrimenkul değeri açıklaması geldi. Gayrimenkulün satış zamanındaki gerçek değerini belirleyecek ve sorumluluk alacak bir kuruma ihtiyaç vardır.İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tellioğlu konuyu değerlendirdi.

Tapuda gerçek değer nedir?

Tapuda alım satım işlemlerinde; gayrimenkullerin gerçek alım - satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda gerçek değer nedir?

Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi, tapuda hangi değeri göstermeliyim?

Tapu satış sürecinde tarafların ödeyeceği harç bedeli gerçek alım satım değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, "Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi, tapuda hangi değeri göstermeliyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?

Tapu dairesine yapılan gayrimenkul satışları için, gerçek satış bedeli üzerinden harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, "Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?" diyorsanız işte yanıtı...

Tapuda takas harcı!

Tapu takas işlemlerinin tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Tarafların aralarında anlaşarak tapu müdürlüğüne başvuru yapması gerekiyor. Peki, tapuda takas harcı ne kadardır? İşte, tapuda takas harcı 2015!

Tapuda intifa hakkı ne demek?

Tapuda intifa hakkı, taşınmaz mala sahip olan kişinin taşınmaz maldan kullanma ve yararlanma hakkını başkasına devretmesine deniyor.Peki tapuda intifa hakkı ne demek?Tapuda intifa hakkı için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda mal varlığı araştırması yapmak için gerekenler!

Kamu alacaklarının takip ve tahsili amacıyla, amme borçlusunun mal varlığının tespit edilebilmesi için yurt çapında mal varlığı araştırması yapılıyor. Peki, tapuda mal varlığı araştırması yapmak için gerekenler nelerdir?

tapuda vekaletname Haberi

tapuda vekaletname

Tapu vekaleti için gerekli belgeler!

Tapu dairesindeki taşınmaz alım satım gibi işlemlerini gerçekleştirmek için vakti olmayanlar veya sağlık durumu nedeniyle tapu dairesine gidemeyecek durumda olanlar vekaletname vererek bu işlemi bir başkasına yaptırabiliyor. 


Tapu işlemleri için bir başka kimseye vekalet noterde veriliyor. Noterlik ve konsolosluklarca düzenleme şeklinde yapılmış olmalı ve düzenleyen noterin/konsolosun adı, adresi ile imza ve mührü, düzenleme yeri, tarihi ve yevmiye numarasını içermelidir.


Peki, tapu vekaleti için gerekli belgeler nelerdir? Tapu vekaletname ücreti 2015 ne kadar?


-Vekalet verecek kişinin kimliği 

-2 adet vesikalık fotoğrafı 


Vekalet vermek için yukarıdaki gerekli belgelerle notere gidiliyor. Böylece vekalet ataması yapılabiliyor.  Vekalette; vekalet verenin kimliği; nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat ise avukatlık kimlik belgesine göre düzenlenmiş olmalı, T.C. Kimlik numarasını içermeli ve adresi belirtilmelidir.

Vekalet verenin son durumunu yansıtır biçimde...