04 / 05 / 2024

tapulama harcı 2017

tapulama harcı 2017

2017 yılı içerisinde uygulanacak Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kadastro tapulama harcı 2018!

2018'de yapılacak kadastro işlemlerinden tahsil edilecek harçlar, geçtiğimiz sene sonunda yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer aldı. İşte kadastro tapulama harçları..

2017 yılında ev alanlar ne kadar tapu masrafı ödedi? 

Yeni ev satın alan vatandaşlar tapu dairesinde bazı masraflar ödüyor. Peki 2017 yılında ev alanlar ne kadar tapu masrafı ödedi? Peki 2018 yılında tapu harcı artacak mı? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcı Aralık 2017!

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. İşte tapu harcı Aralık 2017..

Tapu harcı ne kadar Kasım 2017?

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcının tapu dairesinde harç ödemeleri gerekli oluyor. Peki, tapu harcı ne kadar Kasım 2017?

Tapu harcı oranı Kasım 2017!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. İşte tapu harcı oranı Kasım 2017..

4 soruda kira şerhi!

Mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Peki kira şerhi için gerekli belgeler nelerdir? Kira şerhi tapu harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcı 2017 hesaplama örneği!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için tarafların belli oranlarda tapu harcı ödemesi gerekiyor. İşte tapu harcı 2017 hesaplama örneği..

Tapu harcı indirimi 2017 uzayacak mı?

Konut ve işyeri tapu devir işlemleri için ödenen tapu harcında Bakanlar Kurulu tarafından yapılan indirim, 30 Eylül'de sona eriyor. Peki, tapu harcı indirimi 2017 uzayacak mı?

Tapu devir masrafları 2017!

Taşınmaz mal devir işlemlerinde tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. İşte tapu devir masrafları 2017..

Tapu masrafı indirimi 2017!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Mart 2017'de tapu masrafı indirimi yapıldı. Peki, indirim ne zamana kadar geçerli?

7 soruda inşaat ruhsatı işlemleri!

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılması için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl çıkarılır? İnşaat ruhsat harcı 2017 ne kadar? İnşaat ruhsatı iptal edilebilir mi? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcının ölçüsü 2017!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harcının ölçüsü 2017 nedir?

9 soruda intifa hakkı!

İntifa hakkı mülkiyeti bir başkasına ait olan bir gayrimenkulün tamamından yararlanma hakkına deniyor. Peki intifa hakkı kurulması için için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

tapulama harcı 2017 Haberi

tapulama harcı 2017

2017 yılı içerisinde uygulanacak Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.


Harçlar Kanunu Genel Tebliği'ne göre 2017'de kadastro ve tapulama işlemlerinden alınacak harçlar şu şekilde sıralanıyor:


Kadastro ve tapulama harçları 2017

Kadastro ve tapulama işlemleri sonucunda tapu siciline tescil edilen bazı gayrimenkullerde kayıtlı değer üzerinden:


a) Tapuda murisi veya kendisi adına kayıtlı olup da kadastroda beyanname verenlere, tapulamada tespitte hazır bulunanlara ait gayrimenkullerin kadastrolanmasında veya tapulanmasında (binde 6,83)


b) Tapuda murisi veya kendisi adına kayıtlı olup da kadastroda beyanname vermeyenlere, tapulamada tespitte hazır bulunmayanlara ait gayrimenkullerin kadastrolanması veya tapulanmasında (binde 11,38)


c) Aslen senetsiz gayrimenkullerin zilyedi adına kadastrolanması veya tapulanmasında, beyanname verenler ile tespitte hazır bulunanlardan (binde 9,10)


d) Aslen senetsiz gayrimenkullerin zilyedi adına kadastrolanması...