28 / 04 / 2024

tapulu arsamdan yol geçti

tapulu arsamdan yol geçti

Büyükşehir Belediyesi tarafından ve İlçe Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bir arsa üzerinde yol açılabiliyor. Peki, bir arsanın yola gitmesi engellenebilir mi? İşte yanıtı..

Antalya'da 'tapulu arazim' diyen kişi yolu trafiğe kapattı!

Antalya'nın Serik ilçesinde, tapulu arazisinden yol geçtiğini iddia eden kişi açtığı davayı kazandı, demir bariyerlerle yolu trafiğe kapattı.

Samsun'da arazisinden yol geçen vatandaş yolu kapattı!

Samsun'da arazisinden yol geçirildiğini iddia eden İbrahim Akbulut, daha önce bir kısmını kapattığı yolu, belediye ile anlaşamayınca tamamen ulaşıma kapattı. Akbulut: ''Bu arazi tamamen bana ve aileme aittir. Tapulu arazimi kimse kullanamaz'' dedi.

Tokat'a alternatif yol yapıldı!

Tokat'ta yaşayan çiftçi Hasan Tosun (32), 6 bin kişinin yaşadığı alana giden bir yolu, "Tapulu arazim" diyerek kapattı. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun talimatı ile sadece 24 saat içinde alternatif yol yapıldı.

Arsamdan yol geçti ne yapmalıyım?

Bir arsanız olduğunu ve bu arsanızdan yol geçtiğini düşünelim. Bu durumda arsa sahibine bir bedel ödenecek mi? Bu uygulama durdurulabilir mi? Arsamdan yol geçti ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı...

Trabzon'un Pelitli Beldesi'nde aşırı yağmur sebebiyle yol çöktü!

Trabzon'un Pelitli Beldesi nde TOKİ tarafından inşa edilen binalara giden ve yeni yapılan yol aşırı yağmur nedeniyle çöktü. Yola döşenen parkeler yolun alt kısmında bulunan bahçeye yuvarlandı...

Anadolu Yakası yol ve Yaya alanlarının bakım ve onarım işi ihalesi!

Anadolu Yakası yol ve yaya alanlarında beton elemanlarının yerinde uygulanarak geometrik düzenleme (UTK) bakım, onarım ve yapım işi ihalesi 22 Ekim 2013 tarihinde saat 11:00 'de gerçekleştirilecek...

Bornova Ağaçlı Yol 120 milyon liraya satıldı!

Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkartılan Bornova Ağaçlı Yol’daki Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün arazisinin sahibi belli oldu. Araziyi 120 milyon 420 bin TL’ye AK Partili Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Akdemir aldı.

Ağaçlı Yol arazisini, 120 milyon 410 bin liraya Armesa-Akdemir kazandı!

Bornova Ağaçlı Yol'daki Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait iki ayrı parseldeki toplam 54 bin 181 metrekare arsa için ihaleye çıktı. Armesa-Murat Akdemir ortaklığı arsayı 120 milyon 410 bin lira önererek kazandı...

Gebze’ye duble yol yapılıyor!

Gebze ’ye duble yol yapılıyor. Ulaşımında alternatif güzergâh oluşturmak için genişletilen Ahmet Pembegüllü Caddesi bulvar haline getiriliyor. Caddenin tamamlanmasıyla Gebze ulaşımında alternatif bir güzergah oluşacak.

Birleşik Arap Emirlikleri yol-köprü projelerine 58 milyar dolar harcayacak!

Küresel araştırma şirketi Ventures Ortadoğu’nun son raporuna göre, yol kalitesinde dünyada ikinci sırada yer alan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nde yol-köprü projelerine 58 milyar dolar harcanacak...

Üçyol-Üçkuyular metro hattının bitmesi için eylem yapıldı!

İSTOK üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etmek için bir araya geldi.2005 yılında temeli atılan ve bugüne kadar 2 müteahhitin işi bıraktığı Üçyol-Üçkuyular metro hattının bitmesi için eylem gerçekleştirildi...

Antalya Aksu Belediyesi kendi imkanlarıyla Aksu'da 35'lik yol yapacak!

Aksu Belediyesi kendi sorumluluk alanında olmayan çalışmaları halkı mağdur etmemek için yerine getiriyor. İsmail Oğan Caddesi 'nde yol genişletme çalışması başlatan Aksu Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan yolu genişleterek ulaşımı rahatlatıyor.

Samsun'da durdulan katlı yol projesinde son sözü Danıştay söyleyecek!

Samsun 2. İdare Mahkemesi'ne açılan dava sonuçlandı.Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün Samsun'un Canik ilçesinde inşa ettiği ve mahkeme kararıyla durdurulan katlı yol projesinde son sözü Danıştay söyleyecek.

tapulu arsamdan yol geçti Haberi

tapulu arsamdan yol geçti

Arsanın yola gitmesi engellenebilir mi?

Büyükşehir Belediyesi tarafından ve İlçe Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bir arsa üzerinde yol açılabiliyor.


Kanunen belediye yol geçiriyorsa, belediyenin arsadan düzenleme ortaklık payı denilen yüzde 40'lık kısmı kesme hakkı bulunuyor. Ancak bir yüzde 40'ı aşıyorsa aşan kısıma kamulaştırma sureti ile bir bedel ödeniyor.


Buna karşın, yüzde 40'ın aşılmasına rağmen bedel ödenmemiş ve kamulaştırmasız el atma uygulanmış ise; Asliye Hukuk Mahkemesinde kamulaştırmasız el atma davası açılabiliyor.


Bu davada arsanın yola giden kısmının bedeli kadar ücret tahsil talep edilebiliyor.


Arsadan yol geçmesi durumunda, mal sahibi bu uygulamanın yasalara aykırı bir şekilde yapıldığını iddia ediyor veya lüzumsuz bir uygulama olarak görüyorsa; Arsadan geçen yol hangi kuruma bağlı ise idari işlemin iptali için idare mahkemesine başvurulabiliyor. Peki, arsanın yola gitmesi engellenebilir...