11 / 05 / 2024

tapunun eşe devredilmesi

tapunun eşe devredilmesi

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış deniyor. Tapu devir işlemlerinde ne kadar vergi ödenir? Tapuda eşe devir nasıl yapılır?

Tapum e-devlette görünmüyor! Ne yapmalıyım?

Ev, arsa, arazi gibi taşınmaz mal sahipleri tapularını e-Devlet üzerinden görüntüleyebiliyor. Ancak kimi zaman tapunun e-devlette görünmemesi sorunu yaşanıyor. Bu durumda ne yapmalı?

Yeni Bomonti projesinin detayları belli oldu!

Diyanet'e devredilmesi gündeme gelen Bomonti Bira Fabrikası'nın ne olacağı merak ediliyor. Peki, binanın mevcut durumu nasıl ve yapılacak? İşte projenin detayları...

Çeşme'de dar gelirlilere yapılan projede flaş gelişme!

Çeşme Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için yapılan konut projesinin S.S. Çeşme Rüzgarlı Kent Konut Yapı Kooperatifi'ne devredilmesi kabul etmedi.

Saraçoğlu Mahallesi'nin Ankara Büyükşehir'e devredilmesi kesinleşti!

Saraçoğlu Mahallesi’nin, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi kesinleşti. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili açıklama yaptı.

Trabzon'daki Arsin TEDAŞ arazisi YÖK’e devredildi!

Trabzon'un Arsin ilçesinde 2006 yılından beri YÖK’e devredilmesi beklenen TEDAŞ arazisi ile ilgili müjdeyi Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanı Süleyman Soylu verdi.

İran'da yabancı yatırımcı, yerli yatırımcıyla eşit haklara sahip!

Gerçek ve tüzel tüm yabancı kişilerin İran'da edindikleri kazançlar ile imtiyaz veya diğer haklarının, eğitsel ve teknik yardımların devredilmesi veya sinema filmlerinin devredilmesi bakımından İran'da elde ettikleri gelirler vergi kapsamındadır...

Isuzu, Kartal arazisinin EAG Turizm'e devredilmesi hakkında açıklama yaptı!

Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan bilgiye göre EAG Turizm ve İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. devredilmesine yönelik açıklama yaptı...

Etiler'deki 36 dönümlük polis eğitim merkezinin KİPTAŞ'a devredilme girişimi kriz yarattı!

İstanbul Etiler'deki 36 dönümlük polis eğitim merkezinin KİPTAŞ'a devredilmesi girişimi krize yol açtı...

Mor Residence, 3+1'e 1+1 hediye ediyor!

 Tapunun satışta hemen verildiği Mor Residenceta 3+1 daire alanlara 1+1 ev hediye ediliyor. Ayrıca 2+1 daire alanlar da bulaşık makinesi, televizyon gibi eşyalara sahip olacak

Kızılay'dan Manisa'da yap-işlet-devret ihalesi

Türkiye Kızılay Derneği, Manisa Uncubozköy mahallesinde bulunan deponun yıkılarak yerine yapı inşa edilmesi ve 20 yıl işletildikten sonra derneğe devredilmesi için ihale açtı.

Ovalbahçe'de 6 bin 700 YTL peşinatla! Kura yok!

OM İş Ortaklığı tarafından Sarıgazi'de inşa edilen Ovalbahçe'de fiyatlar 67 bin YTL'den başlıyor.

Erikçe Kent Ormanı hayata geçiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü Erikçe Kent Ormanı Projesi kapsamında 214 hektar alanda seyir terasları, yapay gölet ve yürüyüş yolları yapılacak.

Elektriğe konutta zam geliyor...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) 1 Ocak'tan itibaren konutlardaki elektriğe zam yapma ve sanayi kuruluşlarının aldığı elektrik fiyatını indirme kararı aldı.

tapunun eşe devredilmesi Haberi

tapunun eşe devredilmesi


Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış (hibe) denir. Bağışta bulunacak kişi, gayrimenkulü çocuklarından birine ya da eşine bağışlaması halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı söz konusu oluyor. Diğer mirasçılar bu duruma itiraz etme hakkına sahip oluyorlar. Bu durumda saklı pay hakları bağışlanamadığı için bu hakları korunuyor.


Tapuda eşe devir nasıl yapılır?


1) Bağışlamak suretiyle, yani para almadan yapılabiliyor. Bu durumda, ivazsız  bir mal intikal etmiş olduğundan, eşinizin Veraset ve İntikal Vergisi ödemesi söz konusu oluyor. Eşiniz kanuni mirasçınız olduğundan Veraset Vergisi yüzde 50 indirimli uygulanıyor. Eşiniz, tapu tarihinden itibaren bir ay içinde, Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi verir. Devredeceğiniz daire hissesine isabet eden Emlak Vergisi değerinin 160 bin liraya kadar olan...