05 / 05 / 2024

Tapunun icralık olduğunu nasıl anlarız

Tapunun icralık olduğunu nasıl anlarız

Gayrimenkul alım satım sürecinde olan kimseler tapunun üzerinde haciz olup olmadığını sorgulamak istiyor. Peki, siz de "Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?" soruyorsanız işte yanıtı...

Bakan Özhaseki'den dönüşüm çağrısı: Evlerimizi yenilemek zorundayız! Kentsel dönüşüm isteyen herkese kapılarımız açık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu ve parti ayırt etmeksizin kentsel dönüşüm yapmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu söyledi. Özhaseki, deprem bölgesiyle ilgili de konuştu. İşte Bakanın o açıklaması....

Emlak vergisiyle ilgili çarpıcı açıklama! Türkiye'de emlak vergisi düşük!

Türkiye'de emlak vergisinin oldukça düşük olduğunu söyleyen Cryptographic Engineering Genel Yayın Yönetmeni Çetin Kaya Tunç, Kaliforniya'daki emlak vergisi ile kıyasladı. İşte detaylar...

Uzmanlar uyardı: Kabına sığmayan İstanbul çöküşe doğru gidiyor, tersine göç rakamı çok düşük!

Mega kent İstanbul'dan son bir senede 148 bin 978 yabancı uyruklu, 252 bin 27 Türk vatandaşı göç ederken, kent nüfusu ilk defa tersine göç ile 400 bin kişi azaldı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 400 binlik göç rakamının çok düşük olduğunu söyledi.

Tescilli güzel konut sahibi ile davalık oldu! Satılık ilanını söktü, villayı kötüledi...

2013 Türkiye Best Model'de ikinci seçilen oyuncu Deniz Özde Sürmeli, Ankara'da işlettiği anaokulunun mülk sahibi ile davalık oldu. 

2023'te 13 otel konkordatoya gitti, 24 otel de icralık oldu!

Geride kalan 2023 yılını turizm sektörü çoğu açıdan pozitif tamamlarken, ekonomide yaşanan sıkıntılar sebebiyle 13 otel konkordatoya gitti, 24 otel de icralık oldu. İşte detaylar...

Asuman Krause kiracısıyla davalık oldu! İşte Etiler'deki evi için istediği bedel!

Eski manken ve sunucu Asuman Krause, kiracısıyla davalık oldu! İşte Asuman Krause''nin Etiler'deki evi için istediği kira bedeli...

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 11 Aralık'ta! Yeni asgari ücret 17 bin 763 TL mi olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, merakla beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantı tarihinin 11 Aralık olduğunu duyurdu. İşte 2024 Ocak asgari ücret zammı ile ilgili merak edilen detaylar...

Orhan Pamuk'un davalık olduğu apartmana riskli denmişti: Keşif yapıldı! 

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı çerçevesinde yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası enflasyonun neden yüksek olduğunu açıkladı!

TCMB’den neden enflasyonun yüksek olduğuna ilişkin bir açıklama geldi. Tüketici enflasyonun tarihsel temmuz ayı eğilimine kıyasla yüksek bir artış yaşadığını paylaşan TCMB, bu gelişmede vergi artışlarının yanında, liradaki değer kaybının ve ücret artışlarının etkili olduğunu ifade etti.

Akbank bu parayı almanız için bugünün son olduğunu duyurdu!

Akbank, düzenlediği kampanya kapsamında tüm müşterilerine 300 TL hediye edeceğini duyurdu. 30 Haziran’ın son katılım tarihi olduğunu paylaşan Akbank, Axess müşterilerine özel düzenlediği kampanyanın katılım şartlarını da paylaştı.

Hissedarlardan biri icralık olursa ne olur? Hisseli tapu icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuda; birden fazla hissedarlar vardır. Peki hissedarlar icralık olabilir mi, olursa ne olur? İşte hisseli tapuya dair tüm bu soruların cevapları!

Jeoloji Mühendisleri okullardan sonra toplam 616 hastanenin çürük olduğunu açıkladı!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) okullardan sonra yüksek deprem riski altındaki hastane ve aile sağlığı merkezlerinden toplamda 616 hastanenin yıkıcı etkiye sahip olduğunu açıkladı.

Tapunun icralık olduğunu nasıl anlarız Haberi

Tapunun icralık olduğunu nasıl anlarız

Tapu satış sürecinde, taşınmazın hacizli olup olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. Haciz, devletin, bireye ait bir alacağı veya bir kamu alacağını tahsil etmek amacıyla, borçlunun maddi değeri olan bazı mallarına el koyması ve bazı durumlarda borçlunun bu mallarda tasarruf yetkisini kısıtlaması işlemine deniyor.

Borçluların borcunu ödememesi halinde alacaklı, haczolunan mal taşınır ise hacizden itibaren altı ay, taşınmaz ise hacizden itibaren bir yıl içinde satılmasını isteyebiliyor.

Borçlunun üçüncü şahıslardaki alacağı taşınır hükmünde oluyor. Her alacaklı mensup olduğu derece namına satış talebinde bulunabilir.  Hacizleri evvelki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebilir.

Tapu satın almak üzereyseniz ve "Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?"   diye soruyorsanız işte yanıtı...

TAPUDA HACİZ OLDUĞUNU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Gayrimenkul üzerinde haciz sorgulaması tapu sahipleri...