28 / 04 / 2024

tapunun yerini öğrenme

tapunun yerini öğrenme

Taşınmaz mal alım satım sırasında eldeki tapu örneğinin kendisine gösterilen taşınmaza ait olup olmadığı internet üzerinden yapılacak sorgulama ile tespit edilebiliyor. Peki, tapunun yeri nasıl bulunur?

İstanbul Kayabaşı kura sonucu öğrenme 26 Haziran!

Yaklaşık 157 bin 391 adet başvurunun geldiği TOKİ Kayabaşı 2019 projesinde çekilen kura ile 4 bin 467 adet konut sahiplerini buluyor. İstanbul Kayabaşı kura sonucu öğrenme 26 Haziran...

TOKİ Maraş kura sonucu 13 Haziran 2019 öğrenme!

TOKİ Maraş kura sonucu 13 Haziran 2019 öğrenme ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Projeden yüzde 10, yüzde 12 ve yüzde 20 peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Ankara Yakacık kura sonucu öğrenme 11 Haziran 2019!

Ankara Yakacık kura sonucu öğrenme 11 Haziran 2019 ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Projede toplam 451 adet konuta yer veriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 10 işyerini ihaleye çıkaracak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 10 iş yerini ihaleye çıkarıyor.Daha önce yapılan ihalelerde kiralanamayan 10 adet iş yeri için yeniden ihale düzenlenecek. İhale 12 Haziran'da gerçekleşecek. 

TOKİ 69 konut ve 240 iş yerini satışa çıkarıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 11 ilde yer alan 69 konutu ve 21 ilde yer alan 240 adet iş yerini satışa çıkarıyor.

Trabzon Yomra kura sonuçları 2+1 ve 3+1 öğrenme!

Trabzon Yomra kura sonuçları 2+1 ve 3+1 öğrenme ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Proje için ödenecek en düşük taksit bedeli 758 TL olarak belirlendi.

TOKİ Giresun kura sonucu öğrenme 27 Mayıs!

TOKİ Giresun kura sonucu öğrenme 27 Mayıs ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

Adıyaman Petrol kura sonucu öğrenme 24 Mayıs!

Adıyaman Petrol kura sonucu öğrenme 24 Mayıs ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Projedeki konutlar için ödenecek taksit tutarları 475 TL'den başlıyor, 1.568 TL'ye kadar yükseliyor.

Petrol Mahallesi kura sonucu kazananlar listesi öğrenme!

Petrol Mahallesi kura sonucu kazananlar listesi öğrenme ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

TOKİ Diyarbakır 50 bin konut kura sonucu öğrenme!

TOKİ Diyarbakır 50 bin konut kura sonucu öğrenme ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Projede 2+1 ve 3+1 konut tipleri bulunuyor.

TOKİ Batman 2019 kura sonucu öğrenme!

TOKİ Batman 2019 kura sonucu öğrenme ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konutların fiyatları 142 bin 500 TL'den başlıyor.

TOKİ Posof kura sonucu öğrenme 2019!

TOKİ Posof kura sonucu öğrenme 2019 detayları haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konutlar 2 oda 1 salon olarak tasarlandı.

Damat Tween ve D'S Damat İstanbul Havalimanı'nda yerini aldı!

Orka Holding, Nisan ayının başında İstanbul Yeni Havalimanı'nda Damat Tween ve D'S Damat mağazaları ile yerini aldı.

tapunun yerini öğrenme Haberi

tapunun yerini öğrenme

Tapunun yeri nasıl bulunur?

Taşınmaz mal alım satım sırasında eldeki tapu örneğinin kendisine gösterilen taşınmaza ait olup olmadığı yapılacak sorgulama ile tespit edilebiliyor.


Alıcı kendisine gösterilen yer ile tapu üzerinde yazan bilgilerin aynı olup olmadığını yapacağı "Tapu bilgileri ile yer bulma" işlemi ile öğrenebiliyor. Peki, Tapunun yeri nasıl bulunur?


Tapunun yerinin öğrenilmesi için, belediyeye gitmek gerekmiyor. Bu işlem, internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün uygulaması olan tapu bilgileri ile adres bulma sayfasına giriş yapılarak, gerekli bilgilerin girilmesi halinde sorgulama yapılabiliyor. 


Böylelikle satın alınmak istenilen tapuya ait bilgiler hızlı bir şekilde internet üzerinden sorgulanabiliyor. Online tapu bilgileri ile yer bulma işlemi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri web sitesine giriş yapılması gerekiyor. (cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx)


Bu sayfaya giriş yapılması...