27 / 04 / 2024

tapunun yerini öğrenmek

tapunun yerini öğrenmek

Taşınmaz mal alım satım sırasında eldeki tapu örneğinin kendisine gösterilen taşınmaza ait olup olmadığı internet üzerinden yapılacak sorgulama ile tespit edilebiliyor. Peki, tapunun yeri nasıl bulunur?

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi? Mirastan kalan hissemi satabilir miyim?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapunun her detayını öğrenmek istiyor. Bu yüzden de pek çok soru yöneltiyorlar. İşte hisseli tapu konusunda sorulan diğer sorular!

Ekonomideki Kovid-19 'tedirginliği' yerini 'güvene' bırakıyor!

Kovid-19 salgınının etkisiyle ekonomi çevrelerinde oluşan tedirginlik, alınan önlemler ve sağlanan desteklerle yerini güvene bırakıyor.

TOKİ 215 konut ile 79 iş yerini satışa çıkardı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 36 ilde 215 konut ve 25 ilde 79 iş yerini “Açık Artırma Yöntemi” ile satışa sundu.

TOKİ Şanlıurfa'da 144 iş yerini açık artırmayla satıyor!

TOKİ Şanlıurfa Merkez'de bulunan Eski Sanayi ve Halk Pazarı'ndaki 144 iş yerini 25 Ağustos 2020 Salı günü saat 13:00'da açık artırmayla satıyor.

TOKİ 36 ilde 215 konut ve 25 ilde 79 iş yerini satışa çıkardı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 36 ilde 215 konut ve 25 ilde 79 iş yerini satışa çıkardı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bursa'daki 22 konut ve 22 iş yerini satışa çıkardı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa Osmangazi'de yer alan 22 adet konut ve 22 adet iş yerini satışa çıkardı.

TOKİ açık artırmayla onlarca konut ve iş yerini satıyor!

TOKİ bazı illerde konut ve iş yerini açık artırmayla satışa sunacağını internet sitesinden duyurdu. Hemen teslimli olarak satışa sunulan projelerde; Taşınmazlar mevcut durumu ile satışa sunulan, alıcılar taşınmazı görmüş, beğenmiş ve kabul edilecek.

Lufthansa’nın DAX 30 endeksindeki yerini Deutsche Wohnen alacak!

Deutsche Börse, 22 Haziran tarihinde Lufthansa’nın DAX 30 endeksindeki yerini gayrimenkul şirketi Deutsche Wohnen’in alacağını açıkladı.

TOKİ İstanbul'da 165 konut ve 1 iş yerini bugün satıyor!

TOKİ, İstanbul'da 165 konut ve 1 iş yerini açık artırma usulüyle satışa çıkarıyor. 12 projede bulunan gayrimenkullerin ihalesi bugün saat 11:00'da gerçekleşecek. 

Lüks pazarda caddelerin yerini AVM'ler alıyor!

Türkiye'de 7 milyar TL'ye ulaşan lüks pazarında caddelerin yerini AVM'ler alıyor. Bu tercihlerde ise yabancı müşterilerin payı büyük.

TOKİ İstanbul'da 165 konut ve 1 iş yerini satıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul'da 165 konut ve 1 iş yerini açık artırma usulüyle satışa çıkarıyor.

Kanal İstanbul, asıl boğazın yerini tutmaz!

Son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'da kazmanın bu yıl vurulması bekleniyor. Kanal İstanbul projesinin, ilk etapta beton ve çimento sektörüne hareket getirmesi öngörülüyor. Projenin fiyat anlamında ise boğazın yerini alamayacağı ifade ediliyor.

TOKİ Van Erciş'teki 133 iş yerini satışa çıkardı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Van Erciş'te yer alan 133 iş yerini satışa çıkardı.İş yerleri için son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 olarak belirlendi.

tapunun yerini öğrenmek Haberi

tapunun yerini öğrenmek

Tapunun yeri nasıl bulunur?

Taşınmaz mal alım satım sırasında eldeki tapu örneğinin kendisine gösterilen taşınmaza ait olup olmadığı yapılacak sorgulama ile tespit edilebiliyor.


Alıcı kendisine gösterilen yer ile tapu üzerinde yazan bilgilerin aynı olup olmadığını yapacağı "Tapu bilgileri ile yer bulma" işlemi ile öğrenebiliyor. Peki, Tapunun yeri nasıl bulunur?


Tapunun yerinin öğrenilmesi için, belediyeye gitmek gerekmiyor. Bu işlem, internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün uygulaması olan tapu bilgileri ile adres bulma sayfasına giriş yapılarak, gerekli bilgilerin girilmesi halinde sorgulama yapılabiliyor. 


Böylelikle satın alınmak istenilen tapuya ait bilgiler hızlı bir şekilde internet üzerinden sorgulanabiliyor. Online tapu bilgileri ile yer bulma işlemi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri web sitesine giriş yapılması gerekiyor. (cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx)


Bu sayfaya giriş yapılması...