28 / 04 / 2024

tapunun yerinin bulunması

tapunun yerinin bulunması

Taşınmaz mal alım satım sırasında eldeki tapu örneğinin kendisine gösterilen taşınmaza ait olup olmadığı internet üzerinden yapılacak sorgulama ile tespit edilebiliyor. Peki, tapunun yeri nasıl bulunur?

İBB, Tuzla Hali’ndeki 244 iş yerinin kiralanma ve satışına onay verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Tuzla'da yapımı süren ve yaş sebze ve meyve halindeki 244 iş yerinin kiralanması veya satılmasına oy çokluğu ile onay verdiğini duyurdu. 

Vaziyet planı nedir? Vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir?

Vaziyet planı, inşaat sektöründe kullanılan bir terimdir. Bu plan, inşaat projelerinin bazı aşamalarında işe yarar. Peki vaziyet planı nedir, neden önemlidir, ne işe yarar ve vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir? İşte vaziyet planıyla ilgili kapsamlı bilgiler...

O ilimizde belediye birçok yeni işyerinin ihalesini yapıyor! 50 bin 700 TL’den başlıyor…

Belediye yeni sanayi iş yerinin satış ihalesini yapacağını duyurdu. İşte yatırımcıların merak ettiği detaylar…

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi? Mirastan kalan hissemi satabilir miyim?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapunun her detayını öğrenmek istiyor. Bu yüzden de pek çok soru yöneltiyorlar. İşte hisseli tapu konusunda sorulan diğer sorular!

Hisseli tapuya sahip olabilirsiniz! Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu genellikle miras yolu ile mirasçılara bırakılmaktadır. Bazı vatandaşlar hisseli tapuya sahip olduklarını bilmeyebilir. Peki Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar!

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşididir. Hisseli tapu, diğer tapu çeşitlerinden farklıdır. Bu tapuda konusu geçen mülkün sahibi birden fazla kişidir. Bu konu kapsamında, “Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?” sorusu yanıt arıyor. İşte detaylar!

Bir tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Tapu işlemleri ile uğraşacak kişiler, bu süreç hakkında detaylı bilgilere erişmek istiyor. Özellikle bir tapunun yani var olan bir tapunun aitlik durumu sıkça araştırılan konulara arasındadır. İşte detaylar!

Hisseli tapunun riskleri nelerdir?

Hisseli tapu pek çok kişinin gözünü korkutmaktadır. O yüzden Hisseli tapunun riskleri nelerdir? şeklinde sorular sıklıkla sorulmaktadır. İşte o soruların yanıtları!

Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapuya dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?” sorusudur. İşte detaylar!

Tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? İşte detaylar!

Tapu işlemleri konusunda pek çok husus merak edilmektedir. Onlardan biri de “Tapunun kime ait olduğunu öğrenmedir. İşte detaylar!

Tapunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? 

Tapu sorgulama günümüzde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Tapunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? İşte başkasına ait tapu sorgulama...

Bulunması neredeyse imkansız olan Xiaomi 11T Pro artık Hepsiburada’da satışta! 4 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türkiye’nin ünlü online shopping sitelerinden olan Hepsiburada, Xiaomi’nin en çok sevilen ve bulunması neredeyse imkansız olan 11T Pro’ya çılgın fiyatlar biçti. İşte detaylar…

tapunun yerinin bulunması Haberi

tapunun yerinin bulunması

Tapunun yeri nasıl bulunur?

Taşınmaz mal alım satım sırasında eldeki tapu örneğinin kendisine gösterilen taşınmaza ait olup olmadığı yapılacak sorgulama ile tespit edilebiliyor.


Alıcı kendisine gösterilen yer ile tapu üzerinde yazan bilgilerin aynı olup olmadığını yapacağı "Tapu bilgileri ile yer bulma" işlemi ile öğrenebiliyor. Peki, Tapunun yeri nasıl bulunur?


Tapunun yerinin öğrenilmesi için, belediyeye gitmek gerekmiyor. Bu işlem, internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün uygulaması olan tapu bilgileri ile adres bulma sayfasına giriş yapılarak, gerekli bilgilerin girilmesi halinde sorgulama yapılabiliyor. 


Böylelikle satın alınmak istenilen tapuya ait bilgiler hızlı bir şekilde internet üzerinden sorgulanabiliyor. Online tapu bilgileri ile yer bulma işlemi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri web sitesine giriş yapılması gerekiyor. (cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx)


Bu sayfaya giriş yapılması...