02 / 05 / 2024

tapusu olmayan gayrimenkullerin devri nasıl yapılır

tapusu olmayan gayrimenkullerin devri nasıl yapılır

Tapusu olmayan gayrimenkuller, zilyet niteliğine sahiptir. Tapusu olmayan gayrimenkullerin devri nasıl yapılır?

Tapusuz gayrimenkul satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkule ait bilgileri içeren, taşınmazın malikini belirten resmi bir belge olarak tanımlanıyor. Peki, tapusu olmayan taşınmazlar satılabilir mi? İşte detaylar...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev satılır mı?

Tapu bilindiği üzere resmi bir belgedir. Peki bu belge olmadan herhangi bir işlem yapılabilir mi örneğin, “Tapusu olmayan ev satılır mı?” İşte merak edilen detaylar…

Tapusu olmayan ev alınır mı?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. Bu belge ev ya da arsanın kimin veya kimlerin üzerine olduğunu gösterir. Peki Tapusu olmayan ev alınır mı?

Tapusuz yerin satışı nasıl ve nereden yapılır?

Tapulu tüm gayrimenkullerin alım satım işlemleri tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Tapusu olmayan bir gayrimenkulü satmak ya da almak isteyenler ise işlemleri nerede yapacaklarını merak ediyor...

Evinin tapusu olmayan on binlerce kişiye müjde!

Tüketici Mahkemesi, satın aldıkları evlerin tapusunu alamayan on binlerce kişiyi ilgilendiren bir karar verdi. Mahkeme, inşaat şirketinden alacaklı olanların tapuya koyduğu hacizleri, “Öncelik tüketiciye aittir” diyerek doğrudan kaldırdı.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2019!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan, bu nedenle ileride yapılacak tapu devri işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2019 örneği...

Ankara Yamaçevler'de tapu heyecanı yaşanıyor!

Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi Yamaçevler’de tapusu olmayan 500’e yakın vatandaş hak sahibi yapıldı. Ankara Yamaçevler'de tapu heyecanı yaşanıyor. 

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan dairelerin satışı için imzalanıyor. Sözleşme noterde düzenleniyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017 ne kadar?

Kentsel dönüşümde hak sahibi engeli!

Türkiye'de 6.5 milyon binanın dönüşmesi için çalışmalar başladı. Dönüşümün önündeki en büyük engel, hak sahiplerinin haksız daire istemesi. Tapusu olmayan yinede pay isteyen vatandaşlara TOKİ'nin biten projelerinden daire vermek önerildi.

tapusu olmayan gayrimenkullerin devri nasıl yapılır Haberi

tapusu olmayan gayrimenkullerin devri nasıl yapılır

Tapusu olmayan gayrimenkullerin devri nasıl yapılır?

Zilyetlik, bir kimsenin taşınır veya taşınmaz bir mal üzerindeki fiili hakimiyeti olarak tanımlanır. 


Zilyetlik mülkiyetten farklı olarak sadece eşya üzerinde var olan bir hakimiyet durumunu gösterir. Bu nedenle tapusu olmayan gayrimenkuller zilyetlik hükümlerine göre devredilebilir.


Tapusu olmayan gayrimenkullerin devri nasıl yapılır?

Devir işlemi, noter huzurunda yapılırken, harici senet ile de gerçekleşebiliyor.



Işıl Seren...