05 / 05 / 2024

tapusuz evin kiraya verilmesi

tapusuz evin kiraya verilmesi

Kira sözleşmesi yaparken, aynı zamanda kiracı ve kiraya veren bazı hak ve sorumlulukları da üstlenmiş oluyor. Peki, tapusuz ev kiraya verilir mi? İşte tapusuz evin kiralanması esasları...

5 milyon TL'lik evin kira getirisi 25 bin TL! Ev alıp kiraya vermek mantıklı mı?

Kira getirisinin sağladığı kazanç sık sık merak konusu oluyor. Evi olanlar ve ev alıp kiraya vermek isteyenler bu durumda ne kadar gelir elde edebileceklerini araştırıyor. Peki ev alıp kiraya vermek mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağmuruna tutulan o paylaşım...

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

Miras kalan ev kiraya verilir mi?

Medeni Kanun gereği, vefat eden kişinin tüm malvarlığı ve hakları, yasal varislerine kalıyor. Peki, Miras kalan ev kiraya verilir mi? Miras kalan evin kirası nasıl bölüştürülür? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Avrasya GYO Alanya Gökay Sitesindeki daireyi kiraya verdi!

Avrasya GYO 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle kiraya verilen Antalya Alanya Türkler Beldesi Gökay Sitesindeki D blok 1 nolu evin, R blok 1 nolu evle değiştirilmesine ve kira koşullarının aynı kalacak şekilde ek protokol imzalanmasına karar verildi. 

Kiraya verilen evin hasarından kim sorumludur?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''kiraya verilen evin hasarı'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Hülya Avşar Sarıyer'deki evinin 3 katını kiraya verecek!

Ablasının Sarıyer'deki evinde oturan Helin Avşar, tek yaşamaktan sıkıldı. Ablası Hülya Avşar, evin 3 katının kiraya vermeye karar verdi.

Kira geliriyle kredi faizi iner mi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz bugünkü yazısında, kredi ile alınan evin kiraya verildiğinde kur farklarının indirilip indirilemeyeceğini yazdı. İşte o haber...

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

TOKİ'den alınan evin kira vergisinde taksitlere uygulanan zam gider sayılır mı?

Evini kiraya vererek gelir elden kimseler Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira vergisine tabi tutuluyor. Peki, TOKİ'den alınan evin kira vergisinde taksitlere uygulanan zam gider sayılır mı?

Miras kalan evin kirası kime ödenir?

Miras, bir kimsenin vefatının ardında bıraktığı taşınır ve taşınmaz mallar oluyor. Peki, miras kalan evin halihazırda kiradaysa ya da kiraya verilirse ne olur? Miras kalan evin kirası kime ödenir?

Tapusuz evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi mükellefleri arasında ev sahipleri de yer alıyor. Ev sahipleri, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisini ödemek ile mükellef oluyor. Peki, tapusuz evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda, taraflar arasındaki anlaşmanın resmilik kazanabilmesi için kiracı ve ev sahibi kira sözleşmesi yapıyor. Peki, kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Kiracı sözleşme bitmeden nasıl evden çıkabilir?

Evin kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile resmi bir sözleşme imzalanması ve yapılan anlaşmanın tüm şartları bu sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. Peki, kiracı sözleşme bitmeden nasıl evden çıkabilir?

tapusuz evin kiraya verilmesi Haberi

tapusuz evin kiraya verilmesi

Tapusuz ev kiraya verilir mi?

Kira sözleşmesi ile;  kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstleniyor.


Kira sözleşmesi yaparken, aynı zamanda kiracı ve kiraya veren bazı hak ve sorumlulukları da üstlenmiş oluyor. Örneğin, kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlü oluyor.


Bu hüküm, konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı aleyhine değiştirilemez; diğer kira sözleşmelerinde ise, kiracı aleyhine genel işlem koşulları yoluyla bu hükme aykırı düzenleme yapılamıyor.


Buna karşın, kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemesi...